Kovulma korkusundan ‘kaçırıldım’ dedi
Özgür SARI/KONYA, (DHA)
Konya'da uyanamadığı için işe geç kalan ve atılma korkusuyla kaçırıldığı yolunda savcılığa suç duyurusunda bulunan kişinin, çelişkili ifade vermesi üzerine yalan söylediği belirlendi.
İddiaya göre, teknik ressam Köroğlu, ek iş olarak başka bir şirketin projesini aldı. Projeyi yetiştirmek zorunda olan Köroğlu, bir gün işe gitmedi. Gün boyunca telefonunu da açmadı.
Dün sabah işe giden Köroğlu’na, patronu neden işe gelmediğini sordu. Köroğlu ise, işe gelmek için yola çıktığını belirterek, “Ankara yolunda otostop yapan bir kişiyi araca aldım. Yola devam ederken bir kişi daha otostop yaptı. Araçtaki kişi arkadaşı olduğunu söyleyerek diğer otostopçuyu da araca almamı istedi. Ben de aldım. Ancak, yolda giderken silah zoruyla beni etkisiz hale getirdiler. Gözlerimi bağlayarak bir inşaata götürdüler. Nöbetçi olarak da bir kişiyi bıraktılar. O sırada otomobille bir koli taşıdılar. Sahurda da beni serbest bıraktılar” dedi.
Köroğlu’nun söylediklerine inanan patronu, Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmasını istedi. Başsavcılığa şikayette bulunan Köroğlu, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada ifadesi alınan Bahri Köroğlu’nun işe gitmediği için kaçırıldığı yalanını uydurduğu anlaşıldı. Hakkında, ‘suç uydurmak’tan işlem yapılan Köroğlu, Konya Numune Hastanesi’nde alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi.