Konu: Çanakkale
Tek Mesajı Görüntüle
Old 10-18-2006, 10:24 AM   #6
bluekeys™
Forum Demirbaşı

bluekeys™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 594
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3953
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi : bluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond reputebluekeys™ has a reputation beyond repute

BAYRAMIİÇ
Osmanlıların Rumeli'ye geçişleri esnasında Ahi Hızır Emir Bey komutasındaki kuvvetler bugünkü Bayramiç yöresinde yerleşmişlerdir. Dini günlerde ve bayramlarda yöre halkının da katıldığı şenliklerin yapıldığı bu yöreye "Bayram içi" yada "Bayram için" denilmeye başlanılmış ve bugünkü Bayramiç adı doğmuştur. 1691 yılında Konya'nın Hadim ilçesinden buraya yerleşmeye gelen Mustafa ve Ahmet isimli iki kardeş, buranın sancaktarlığını yapmışlar ve bugün Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınmış ve restorasyonu yaptırılan ve halk arasında "Hadım oğulları Konağı" olarak tanınan binayı yaptırmışlardır.
İlçe'de, Türklerin Rumeli'ye geçişleri esnasında Bayramiç yöresine yerleşen birlik ve kol ağalarının Bayram Namazını kılmak için ilk toplandıkları eski bir kiliseden çevrilme Tepe Camii, kitabesinden 1210 yıllarında yapıldığı anlaşılan Taşköprü ve Hadımzade Osman Bey tarafından yaptırılan Taşköprü Camii bulunmaktadır. Mitoloji'de büyük bir yer işgal eden Kaz dağı (İda Dağı)'nın bulunduğu bu şirin ilçemiz sınırları içerisinde, ilçe merkezinin 18 km. doğusunda Külcüler ılıcası bulunmaktadır

[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
bluekeys™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla