ABD'den Katar'ın Filistin'e yardımına kuşku6 Aralık 2006
ABD, Katar'ın, Filistin eğitim ve sağlık bakanlığı memurlarının maaşlarını ödemesine karşı olduğunu bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, bu işlemin uluslararası anlaşmaların ihlali olduğunu belirterek, bu yardımın dağıtılma mekanizması ve nihai kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak için görüşmelerde bulunduklarını kaydetti.
McCormack, bu paranın nihai olarak Hamas hükümeti memurlarının maaşlarının ödenmesi için kullanılması durumunda, bunun uluslararası anlaşmaların ihlali olacağı uyarısında bulundu.
Hamas hükümetine, İsrail'i tanımayı reddettiği ve şiddetten vazgeçmediği sürece tüm uluslararası yardımları askıya alan Ortadoğu Dörtlüsü, Filistin'e yönelik insani yardımın izlenmesini sağlayacak bir mali mekanizma oluşturmuştu.
Filistin Başbakanı İsmail Haniye, 40 bin Filistinli eğitim çalışanının maaşının birkaç ay boyunca Katar tarafından ödeneceğini söylemişti.
Haniye, eğitim çalışanlarının 22.5 milyon doları bulan aylık ücretlerini, bu aydan itibaren birkaç aylığına Katar'ın karşılayacağını belirtmişti.