Tek Mesajı Görüntüle
Old 12-12-2006, 08:29 PM   #1
DHeMLy-CHaY
Forum Kalfası
 
DHeMLy-CHaY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Oct 2005
Konum: Dünyada Bir Yerde
Yaş: 40
Mesajlar: 7,226
Teşekkür Etme: 547
Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3169
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi : DHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond reputeDHeMLy-CHaY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Obezitelere 60 trilyon harcandı

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en büyük sağlık problemleri arasında yer alan obezitenin Türkiye'de yüzde 15 oranında görüldüğü ve bu hastalığın tedavisi yönünde 2005 yılında 60 trilyon lira harcandığı bildirildi.

Acıbadem Kadıköy Hastanesi Çocuk Endokrinoloji, Büyüme ve Ergenlik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, obezitenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sıkça karşılaştığı sağlık problemleri arasında yer almaya devam ettiğini bildirdi. Hastalığın Türkiye'de 1987 yılından itibaren 2 kat artış göstererek yüzde 15 seviyesine ulaştığını söyleyen Büyükgebiz, obezitenin tedavisi yönünde 2005 yılında Türkiye'de 60 trilyon lira harcama yapıldığını belirtti.

2006 yılının ilk 8 ayında yapılan harcama tutarının da 22 trilyon lira olduğunu açıklayan Prof. Dr. Büyükgebiz, "Obezite, genetik ve çevresel etkileşimleri olan, ciddi ve kronik bir hastalık. Vücutta fazla miktarda yağ dokusunun olması sebebiyle gelişen obezite, çok sayıda nedene bağlı ve tıbbi tedavi gerektirmektedir. Sadece erişkinlerde değil, çocuklarda da önemli ve tanı konulduğu anda tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Ülkemizde son okul çalışmaları, obezite oranının giderek arttığını ve yüzde 15 olarak gözlendiğini ortaya koymaktadır. Obezitenin getirdiği sağlık harcamaları, hem direkt olarak obezitenin önlenmesi ile ilgili sağlık harcamalarını hem de obezite nedeniyle oluşan kalp, ortopedik, böbrek, mide-barsak sistemi gibi değişik organlarda oluşan hasarların giderilmesi için yapılan dolaylı sağlık harcamalarını kapsamaktadır" dedi.
__________________

Tanrıyı Güldürmek İstiyorsanız Ona Planlarınızdan Bahsedin...


DHeMLy-CHaY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla