ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 5
Üye No: 43456
İtibar Gücü: 1706
Rep Puanı : 4181
|
Oğlak Temmuz Ayı Burç Yorumu
Oğlak Temmuz Ayı
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Oğlaklar, Temmuz ayı içinde aşk ve ilişkiler anlamında oldukça etkili iki enerji altında olacaksınız. Bunlardan birincisi Mars gezegenin aşk ve flört ilişkileriyle birebir alakalı yaşam alanınızdan geçisi, ikincisi ise Merkür gezegeninin etkili olduğu süre olan 16 Temmuza kadar aşktan daha öte, ciddi ilişkiler evinizdeki geri hareket enerjisidir. Şimdi bu iki enerjinin sizler açısından önemine değineyim.
Birincisi Mars gezegeni bu süreçte, burcunuzla olumlu bir görünüm yapıyor oluşu, aşk konusunda iradenize sahip çıkacağınızın göstergesidir. Yani bu enerjinin olumsuz yönlerini kendi içinizde dizginleyebileceksiniz. Mars bu dönemde, aşk konusunda daha sağlam düşünmek gerektiğini göstermekte. Çünkü yaydığı enerji bizi göklere uçuracak cinsten bir şey değil. Bizim kendi değerlerimiz ve oluşturduklarımızı ile, dış dünyada karşımıza çıkacak kişiler konusunda düşünmemizi sağlamakta.
Belki de bu sürece gelinceye kadar gerçek anlamda hırpalandınız, aradığınızı bulamadınız ve oldukça bitik durumdasınız. Kimileriniz yaşadığı ilişkiler nedeniyle oldukça huzursuz oldular ve kendilerini ne kadar anlatmaya çalıştılarsa da karşılarındaki kişi bunu görmezden geldi veya duygularınıza yeterli oranda cevap veremedi. İşte sizler bu döneme adım attığınızda oldukça yorgunsunuz. Artık köşenize çekilerek dinlenmek, yaşananları bir kenara koyarak huzur bulmak ve kendi içinizde güveni sağlamaktan yanasınız. Bu arada karşınıza birisi çıksa bile, sizin aşk adına parmağınızı oynatacak haliniz yok gibi. Bu nedenle size yönelen kişi, yeni birisi olsun veya varolan kişi olsun, oldukça sabırlı, sağlam ve tutkulu olması gerekiyor. Hani eski ilişkiniz bitse de, yeni gelen kişi gitse de pek umrunuz olmayacaktır.
Her ne olursa olsun kendinizden ödün vermek niyetinde değilsiniz. Mücadele ederek evet ben bu aşk için şunları yaparım demek gibi isteğiniz de yok. Herşeyi kendi akışına bırakarak hayatı demlemek niyetindesiniz. Sanki, ben buradayım, istiyorsan gel ve keşfet ama sakın ola ki benim bir şey vereceğimi sanma, çünkü aşk adına yeteri kadar yorulduğumu düşünüyorum, der gibisiniz. Yani kısaca temkinli olacak ve bir adım atmak için bile on kez düşüneceksiniz. Tabiki bu durum saçma sapar aşklar yaşamaktan her zaman geri durmuş siz Oğlaklar için gayet normaldir. Çünkü siz her konuda olduğu gibi, aşkta da mantığınızı devreye sokarak, gerekirse kendi ipinizi kendiniz çekecek kadar onurlusunuz. Bir beraberlik bitene kadar oldukça sabır gösterir ama gidecek olana asla kal demezsiniz.
İkinci enerji ise Merkürün aşktan ziyade, ciddi ilişkiler, evlilik evindeki geri hareketidir. Bu arada epey bir süredir ciddi olarak sizi etkileyen ilişkinizle ilgili geçmişi, yaşananları sorguluyorsunuz. Sanki bir yerde donup kaldınız ve düşünüyorsunuz. Bir adım atmak istemediğiniz gibi, aşk kapınızı farklı bir şekilde çaldığı halde, ciddi ilişkiniz nedeniyle içeri buyur dahi edemiyorsunuz. Çünkü bağınız hala sürüyor, çünkü sizi yoldan çıkarabilecek aşklara cevap vermek için öncelikle ayağınızdaki zincirden kurtulmak gerekiyor. Bu durumda ya bu beraberliğe son verip, yeni heyecanlar yaşayacaksınız yada bu ilişkiyi bir düzene koyacaksınız. Bu arada karşınızdaki kişi de düşünüyor. Bu ilişki benim için ne ifade ediyor. Devam etmeli miyim, yoksa ondan uzaklaşmalı mıyım,, işte sevgili Oğlaklar bütün bunların cevabı, günlük burçlarda da belirttiğim gibi ancak geri hareketin etki süreci olan 9-16 Temmuz arası belli olacak bir durumdur. O günler geldiğinde ya siz ilişkinize veda ederek yeni bir oluşuma gireceksiniz veya karşınızdaki kişi size doğru tekrar yönelecek ve belki de o, veda edecek.
İş ve Kariyer
Merkür gezegeninin diğer bir etkisi ise, her türlü sözleşme, kontrat ve ortaklıklar konusunda bizi düşünmeye sevk eden enerjisidir. Bu süreç içinde mesleki anlamda da bazı durumların aydınlığa kavuşabilmesi için yeni bir girişimde bulunmak yerine, beklemede kalmak, düşünmek ve incelemek olumlu olacaktır. Belki ortak iş yaptığınız kişilerle olan faaliyetinizi yeniden gözden geçirmeli, güvenliğinizi risk altına alacak girişimlerden uzak durmayı, eğer birlikte yol alacaksanız artıları eksileri iyi belirlemeyi bilmeniz gerekir. Bütün bunları kafanızda iyice saptadığınızda geri hareketin bitim tarihi olan 9 Temmuz ve etkileme sürecini de hesaba katarsak 16 Temmuzda girişimde bulunmanız gayet faydalı olacaktır. Öncelikle subjektif olmaktan ziyade, objektif davranmalısınız. Geçmişte yaşananları gözden geçiriniz. Bunların tekrar olabilme ihtimalini göz önüne alınız.
Siz Oğlaklar mantığınızın sesine kulak veren kişilersiniz. Ben bu süreçte bu konularda oldukça köşeli düşünerek sağlam adımlar atmayı bilecek kişiler olduğunuzu biliyorum. Umarım yeni girişimleriniz sizin açınızdan gayet olumlu olur ve güvenilir, çalışkan bir kişi olmanın semerelerini görürsünüz.
Bu süreçteki diğer enerjiniz ise Venüs gezegeninin 14 Temmuz tarihinden itibaren, burcunuzla yapacağı olumlu görünümünün siz Oğlaklar için, yüksek düşünce gücünüzün ve dünya görüşünüzün daha mantıklı ve riskten uzak kararlar vermenizi sağlayacak oluşudur. Venüs gezegeni bu süreçte pek etkin olmadığı Başak burcundan geçecektir. Bu zayıf enerji sizlerin olumsuz kararlar yerine, ince eleyip sık dokumanızı, herşeyi gözden geçirmenizi, kendinizi geliştirmek adına, yaşamınızdaki eksik yanlarınızı görerek önlem almanızı, adım atarken daha seçici davranmanızı sağlayacaktır. Yani içgüdüsel olmaktan ziyade gayet objektif davranmanız sizin açınızdan bu dönemin kontrollü bir şekilde geçirileceğini gösteriyor. Belki yabancı ağırlıklı bir şirkette görev almanız teklif edilecek, belki de yurtdışı bağlantılı bir ticaret söz konusu olacak. Kimileriniz ise kariyeriniz açısından yüksek bir eğitim için ilk adımı atacaksınız, kimileriniz ise kendi ülkesinden uzakta yaşamaya karar verecek ve orada gelişimini sürdürecek.
Her ne olursa olsun, mantığınız devrede olmalı, iyi düşünmeli, araştırmalı ve kontrolsüz bir şekilde davranmamalısınız. Burcunuzun kendine has, sağlam adım atma ve gerçekçi düşünme özelliği bu dönemde gerçek anlamda sizi koruyacak ve sizin adınıza gerekli, faydalı olan girişimde bulunacaksınız.
Yaşam Enerjiniz
Yukarıdaki bilgiler ışığında, bu süreçteki yaşam enerjinizi azçok anladığınızı düşünüyorum. İki önemli enerji altında oldukça etkili bir dönem geçireceksiniz. Bunlardan birincisi Aşka bakış açınızı, diğeri ise ciddi ilişkinizi ilgilendiren konularda olacak. Merkür geri hareketi ve Güneşin de bu devrede etkin oluşuyla, zihinsel olarak oldukça sıkıntılı olabilirsiniz. Doğal olarak enerjiniz düşük ve en çok zihniniz meşgul. Sanki bir köprünün üzerinde hangi yöne gideceğinizi bilebilmek için, birinin veya bir şeylerin size yol göstermesini bekler gibisiniz. Aşk önünüzde duruyor fakat güven duygunuz ön planda olduğundan yaşamak için beklemedesiniz, ciddi ilişkiler açısından geçmiş gözlerinizin önünde ve aile kavramınız üzerine düşünüyorsunuz. Herşey kendi içinde beklemede gibi.
Fakat Sevgili Oğlaklar, içinizi rahat ettireceğini düşündüğüm son sözüm ise, ne kadar zorlu bir dönem gibi görünüyorsa da, bu ay sizin açınızdan ilişkiler anlamında ve geleceğinizle ilgili oluşumlar adına yeni bir dönemin ilk başlangıcının yapılacak oluşudur. Jüpiter eylül ayında burcunuzdaki transitine başladığında bilin ki, herşey sizin mutlu olmanız için, ilahi bir şekilde önünüze gelecektir. Biraz daha sabırlı olun ve bu ay oldukça mantıklı düşünerek adımlarınızı atınız. Herşey gönlünüzce olsun.
Pozitif Enerjili Günler :4-5-6-9-10-17-18-19-22-23-24-27-28-29-
Zayıf Enerjili Günler :7-8-13-14-20-21
Sevgili Oğlak, Siz temel öncü toprak gurubusunuz. Güç kaynağınız olan, doğal yetenekleriniz ve çalışkanlığınızla her tür kaynağı pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.
Mutlu ve başarılı bir Temmuz ayı geçirmeniz dileğimle,
|