Doğalgaz Yangınlarına Karşı Eğitimin Önemi
Resmi büyütmek için tıklayın Uluslararası Gaz Eğitim Teknolojileri Araştırma Merkezi Üyesi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Doğalgaz Yangınlarına Karşı Eğitimin Çok Önemli Olduğunu Bildirdi.
Uluslararası Gaz Eğitim Teknolojileri Araştırma Merkezi Üyesi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, doğalgaz yangınlarına karşı eğitimin çok önemli olduğunu bildirdi.
Nitelikli Çalışan Kaliteli Alt Yapı Projesi (NİKAÇA) kapsamında, Malatya Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Personeline doğalgaz yangınlarına karşı, Uluslararası Gaz Eğitim Teknolojileri Araştırma Merkezi (UGETAM) yetkilileri tarafından verilen eğitim seminerine katkıda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç, Malatya Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın'ı ziyaret etti.
Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın, büyük önem taşıyan doğalgaz konusunda itfaiye personeline eğitim verdikleri için UGETAM yetkililerine teşekkür etti. Akın, "Hamdolsunki Malatyamız doğalgaza kavuştu ve çok süratli bir şekilde de tüm şehrimiz bu hizmetten istifade ediyor. Temiz, ucuz, kaliteli bir yakıt. Doğalgazın çevreye zarar vermemesi için yapılan çalışmalar da var. İtfaiyemizin eğitim çalışmalarında 90'ın üzerinde personele doğalgaz yangınlarına yönelik seminer verilmektedir” dedi.
UGETAM Üyesi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç ise, "Doğalgaz yangınlarına müdahale ayrı bir özellik gerektiriyor. İtfaiye personeli de bu eğitimi aldıkları için şanslı. Bir kaza olduğunda eğer bu eğitimi almamış olsalar zor durumda kalabilirlerdi. Bu eğitimlerin doğalgaza kavuşan diğer illerimiz için örnek olmasını diliyorum" dedi.
Öte yandan Belediye Başkanı Akın, ziyaretin anısına Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç'a kayısı kristali ve kayısı hediye ederken, Prof. Dr. Arınç da Akın'a UGETAM tarafından doğalgaz yangınları ile ilgili olarak yayınlanan bir kitap seti hediye etti.
(NA-OÇ-Y)
23.08.2007 10:19 TSİ (İhlas Haber Ajansı)
|