Öncelikle oyuna yeni başlayan oyunculara şüphesiz faydası yüksek olacak, vermiş olduğunuz çok yararlı sayılabilecek bilgiler için teşekkür ediyorum. Savunma yapmamanın üzerinde yoğun bir şekilde durduğunuzu gördüm. Pek haksızda sayılmazsınız aslında. Özellikle benim gibi 10-20-30-40 lı evrenlerde oynayıp (benim evren:10), herhangi bir ittifağa sahip olmayıp, savunmaya yoğunluk verip, ittifak savaş sistemine maruz kalma şansı çok yüksek olan oyuncular için savunmaya yönelmek pek de mantıklı görünmüyor. Fakat bir süre sonra belli derecede puana sahipseniz, diğer oyuncular düşman edinmemek için saldırıya gelmiyor. Kademelere dayalı oyun oynadığım için, madenleri biriktirmek durumundayım. Gezegenlerimde bulunan metal madeni miktarı çoğu kez 5 milyondan aşağı inmiyor. 1-2 milyon civarında kristal genelde duruyor. Deuterium keza, aynı seviyede. Bu derece madenler gezegenlerimde bulunmasına rağmen, her gezegenimde bulunan sert savunma sebebiyle bir çok kez sondalanmama rağmen saldırı yemiyorum. Bu sebepten; savunma yapma yönteminin faydası, bu bakımdan açıkca görülüyor. Yalnızca savunma stratejisinin olumlu yanını da göstermek istedim.
|