Tek Mesajı Görüntüle
Old 09-01-2007, 03:34 PM   #2493
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye

F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 70
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute

Padişah ferman eyler;
"Bu Cuma günü bütün halkımın erkekleri namaza gelecek, vay gelmeyenin haline!!! Kellesi olmayacak artık onların."

Günlerden Cuma olur ve namaz başlar. Namazı müteakip görevliler sayıma başlarlar ve akşama doğru sonucu tespit ederler.Bir Erkek gelmemiştir.Geçmişten beri idare ile sorunları olan Temel...

Padişah "getirin o deyyusu" der.Yakalayıp, padişahın huzuruna getirirler.
Padişah sorar;
"Ben ferman eyleyip namaza çağırdım ama sen gelmemişsin.Duymadın mı?"
"Yoo duydum ama i..liğine gelmedim"
Padişah sinirden kızarır, morarır
"Adettir 3 dileğini söyle ki bir an önce yerine getirsinler ve kelleni vursunlar"
Temel utanır sıkılır
"Nasıl söyleyeceğimi bilmem ki haşmetlim. Bana çok kızarsınız"
Padişah;
"Daha ne kızacağım bre deyyus, zaten kelleni emrettim.Söyle de eziyetin kısa sürsün.Tadını çıkar, ne dilersen yerine getirilecek"
Temel;
"Haşmetlim ben oldum bittim Vezirimizin haremine vurgunum.Bir defa olur mu"
Vezir çıldırır;
"Olmaz öyle şey,haddini bil deyyus......"
Padişah gülümser;"Ya vezir söz verdik. Dert etme, adam ölecek, kimse ile konuşturmayız, hem bir kereden bir şey olmaz"
Vezir itiraz ederken Padişah kükrer"Sana da mı 3 dileğini sorayım"
Vezir bakar işin ucunda kendi kellesi var istemeye istemeye kabul eder.
Temelin yanına hatuınu getirirler ve ikisini bir odaya alırlar yarım saat sonra temel çıkar ve huzura gelir.
Padişah sorar" Söyle ikincisi nedir"
"Haşmetlim ben oldum bittim sizin hareminizede... " sözünü bitiremeden padişah bağırır "Nöbetçiler alın bu kafiri karşımdan, hemen vurun kellesini....."
Vezir kuyruk acısı ile padişaha yaklaşır"Haşmetlum söz verdik,hem kimse ile görüştürmeyeceğiz.Adamın kellesini de alacağız.Sözünüzü yerine getirmezseniz huzurunuzdakiler ne düşünür?"
Padişah olmaz diye itiraz ederken vezir bastırır ve padişahı ikna eder.Hatunu getirip temel ile aynı odaya koyarlar.yarım saat sonra temel sırıtarak çıkar gelir huzura.
Padişah sinirden kudurmuştur,vezir kudurmuştur.Hiddetle sorarlar;"sonuncu isteğin nedir bre ******** deyyus"
Temel boynunu büker"Haşmetlim ben oldum bittim vezirimize de sizede hastayım...."
Derken vezir hemen atlar
"PADİŞAHIM BEN BU TEMELİ SANKİ CEMAATİN ARASINDA GÖRDÜM GİBİYDİ"
Padişah bağırır;
"NASIL GÖRMEZSİN ULAN EŞŞOĞLUEŞŞEK.HEMEN YANIMDA OTURUYORDU......."
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla