Tek Mesajı Görüntüle
Old 01-26-2006, 01:11 PM   #5
darkdream
Yeni Üye

darkdream Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 9
Üye No: 8196
İtibar Gücü: 1436
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi : darkdream will become famous soon enough

tam olarak doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama benim bir sorunum var. belki birileri yardım eder diye umuyorum. erkek arkadaşım benim pcye progant (ya da buna benzeyen bir ismi vardı tam emin değilim) gönderdi. sonradan dediğine göre bir çeşit trojanmış. ona çok güvendiğim için gönderdiği dosyayı alırken söylediği herşeyi yaptım; avastı durdurdum, güvenlik duvarını kapattım ve dosyayı açtım. erkesi gün öğrendim ki bu bir tuzakmış. keylog dosyası diye bişey varmış ve ben pcyi her kapatıp yeniden başlatışımda bende ki bu dosya ona gönderiliyormuş. yani klavyede bastığım her tuş. msn şifremden tutun kimlerle ne konuştuğuma kadar. bastığım her tuş. hatta pc nin özellikleri bile liste halinde ona maille gelmiş. bu mailleri ben de okudum çok ürkütücü..resmen pcde yaptığım herşeyi izlemiş.

taramada bu trojan karantinaya alınmış -sanırım-. çünkü artık mail gelmediğini söylüyor arkadaşım. hatta mailleri geldiği yahoo adresini bana verdi ben de baktım. ama başka adrese yönlendirmiş olamaz mı? o olamayacağını söylüyor ama nedense inanmakta güçlük çekiyorum

pcye format attım. ne var ne yoksa silindi. ama msnde konuşmaya ve dosya alışverişlerine devam ediyoruz. bana söz verdi yeniden yapmayacağına. ama yine de içim rahat değil. ve gönderdiği dosyaları almak konusunda mızmızlandığımda kızıyor sözüne güvenmiyorum diye. pcden çok iyi anlayan biri. ve beni takip etmek için başka yollar da bulabileceğini düşünüyorum.

lütfen bu konuda bana yardımcı olur musunuz. gönderilen dosyaları alıp yine de nasıl tam olarak korunabilirim? yani yeni bir casusluktan kendimi nasıl koruyabilirim? rahat ve huzurlu hissedemiyorum kendimi..

ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
darkdream çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla