Alchera
Uyandıktan sonra Charlie ile konuşun ve dışarı çıkın. Köprüdeyken telefon gelecek ve Japonya’ya doğru yola çıkacaksınız. Bu da kısacık bir bölümdü.
April
Paralele geçtik ve eski dost April’ı yönetiyoruz. Konuşmalar bitince odadan çıkın. “Worm” bize kızgın, Zoe’ye yardım etmemizi bekliyor. İlerleyin ve arkadaşınızla konuşun. Ardından buradan çıkın ve kulenin yanına gidin. Kulenin sağ tarafında bir iskele göreceksiniz. O iskelenin arkasına dolanın ve en uca geldiğinizde parmak ucunuzda yürüyüp askere yaklaşın ve onu bayıltın. İskeleye tırmanın ve yarım açık pencereyi inceleyin. İçeride bir pelerinli adam ve bir kadın konuşuyorlar. Kulak kabartın ve anlattıklarını dinleyin. Farenizin sağ tuşu dinlemeye yarar. Burada işiniz bitince yürümeye başlayın. Biraz ilerleyince, pelerinli adamımızın yürümeye başladığını göreceğiz. Takip ettiğimizde, bizim hana girdiğini göreceğiz ama Benrime öyle birini görmemiş.
Alt kata inin ve kapıyı açın. Takipteyiz.
WATI
Geldik şimdi WATI şehrine, bakalım bu sefer ne dertler açılacak başımıza? Öncelikle konuşmanız bitince ilerleyin ve soldaki makineden sakız alın. Oyun yanındaki bilet satan alet bozulmuş, yola devam edin. Merdivenlerden çıkıp ayaktaki gençle konuşuyoruz. Nişanlısı maalesef gelmemiş, yazık. Konuşma sonunda elindeki bileti parçalayıp çöpe atıyor ve gidiyor. Biz de tabi ki akıllı olanız. Çöpe iki kere bakıyor ve bilet parçalarını alıyoruz. Şimdi sakızı inceleyin, içinde yapışkan çıkacak. Bu yapışkanla biletleri kullanın ve tam bir bilet ele geçirmiş olun. Hemen araca ilerleyin, yanındaki kola, biletinizi gösterin ve karşıya geçin.
Karşıya vardığımızda bir telefon gelecek ve Liv’le görüşeceğiz. Dümdüz ilerleyin ve müzeye girin. İçeride bir güvenlik görevlisi ve onun başına bela olan şeker bir çocuk var. Bu ekranın en altına inerseniz, girilemeyen bir kapı göreceksiniz. Dokunabilirsiniz, bu sadece bekçinin gelip “kusura bakmayın, orası çalışanlara özel” demesini sağlar.
Şimdi, ufaklığın yanına gidin. Konuşun ve ona sakızı verin. Sonra kapının yanına gidip cep telefonunuzu kullanın ve içeriye dalın. İçeride bir robot geziniyor, nereye girdiğini gördünüz. Şimdi yan odaya girip açılabilir tek dolaptan kıyafetleri alın. Sonra yer robotu geri geldiğinde, açılan delikten girin ve diğer taraftan çıkın. Tam sağda, cam koridorun sonunda bir kadın göreceksiniz. Size kim olduğunuzu soracak. Ben hiç cevap vermedim, direk sopaladım. Sonra da asansöre bindim. Yaptığımdan utanıyorum tabi ama hayat acımasız. Asansöre binince telefonunuzu kullanın ve sisteme erişin. Böylece üst katlara çıkabileceksiniz.
Yeni kata geldiğinizde, ortalığı kolaçan eden robotlarla tanışıyoruz. Onlar gittiğinde, sizde ilerleyin. Sağdan ilerleyin ve ilk sola girin, yön seçme hakkı size geçince. Koridor sonundaki oda, adamımızın mekânı. İçeri girin ve muhabbete başlayın. Bol bol konuşacağız ve hayal dünyası ile insan kontrolleri gibi birçok konuda bilgi alacağız. Biraz Matrix kokusu yok değil ya, hadi neyse. Bu seansları atlattıktan sonra bir güvenlik görevlisi gelecek ve aşağıda sopaladığımız (fikri veren olarak “benim sopalattırdığım” diye üzerime almam zorunlu mu?) kadın hakkında arkadaşımıza sorular soracak. Tabi ki ele verilmeyeceğiz ve konu devam edecek
|