Tek Mesajı Görüntüle
Old 02-12-2008, 08:22 PM   #7
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute

DİYALOGLAR FM serîsinin her oyununda basınla ve diğer karakterlerle olan ilişkiler konusunda biraz daha fazla içerik sağlanıyor ve her sene yeni bir gelişme oluyor. FM 2006'da da daha önceki oyunda bulunan rakip teknik direktörlerle diyaloglar ve takım içi sohbetler geyiği bulunmakta. Rakip teknik direktörlerin kışkırtmaları sonucu onlara cevaplar verirken takımınızı ve söz konusu futbolcunuzu da düşünmeyi ve empati kurarak onların ruh hâllerini hissetmeyi unutmayın. Basından size bir soru sorulduğunda, mesela kadronuzun kalitesi sorulduğunda eğer gidip de Chrishtoph Daum gibi "Bu kadro bana yetmez!" gibi sarsak sarsak demeçler verirseniz, hem taraftarlar hem de oyuncular bu duruma bozulur ve takım içinde istenmeyen adam îlan edilirsiniz. Ayrıca oyunun 2006 sezonunu kapsayan yeni oyunla, Total Club Manager'dan (ç)alınmış olsa da, maç sonlarında ve devre aralarında oyuncularımızla konuşup onları azarlayabiliyoruz, ya da övebiliyoruz. Tüm bunları empari kurarak ve sakin olarak uygularsanız, hem basının ve halkın gözünde daha profesyonel bir yer edinirsiniz, hem de takımınızla sorun yaşamazsınız; oyunda çok önemli bir yere sahip olan "moral" konusunda da oyuncularınız herhangi bir sıkıntı yaşamazlar. Takımınızda zaten o mevkîde bir oyuncu mevcutsa fakat siz yine de o mevkîye yeni bir oyuncu almışsanız, eski oyuncunuzun morali bozulabilir, bunu size söyleyebilir hâtta gitmek isteyebilir. Bu gibi durumlarda ona onun yerinin apayrı olduğunu, yeni transferin onu etkilemeyeceğini falan söylerseniz, ikiniz de rahatlamış olursunuz. Bunların dışında kendinize yardımcı olarak alacağınız asistan menajeri de kendinizle anlaşabilecek uygun ve kaliteli menajerler arasından seçmeyi unutmayın. Mesela ben Fener'in başına geçince Daum hemen kovuldu, çünkü adam benim kafa yapıma uymuyor. Ayrı dünyaların insanlarıyız biz, ancak ve ancak Akbank'ta buluşabiliriz! Bir de oyuncularınızın profillerinden ulaşabileceğiniz "Discipline" seçeneği var, bunu da çeşitli hatalar sonucunda (kırmızı kart görme, antrenmana geç kala vb.) oyuncularınıza ceza olarak uygulayabilirsiniz. Ancak çok sert kaçmamaya dikkat edin, sonra oyuncunun moralinde bir düşüş gözlenebiliyor, hâtta bunların sonucu takımın ayaklanmasına bile yol açabiliyor. (Oha!)
SONUÇ
Bayağı uzun bir rehber oldu, artık her şeyi size bırakıyorum. Kocaman database'i ile tam bir evren hâline gelmiş olan FM dünyasında hepinize başarılı menajerlik günleri! Yalnız dikkat, sakın karadeliğe düşmeyin! Umarım size biraz olsun yardımcı olabilmişimdir, şimdi kendi oyunuma bakıp Fenerbahçe'm ile Football Manager 2006'yı oynamak istiyorum. Ey Cristoph Daum! Açın Yiğit'in önünü! Durduramazsınız, Fenerbahçe geliyoor!
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla