Tek Mesajı Görüntüle
Old 02-12-2008, 08:49 PM   #2
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute

Karakterler hakkında bilgi

Demo'nun ardından, New Game'i seçerek karakter yaratma olayına giriyoruz. Burada yaratacağımız karakter ana karakterimiz olacak, yani onu asla değiştiremeyeceğiz ve ilk başlarda sadece bu ana karakteri kontrol edebileceğiz. İlerledikçe karşımıza yeni yeni insanlar çıkacak ve bize katılmayı teklif edecekler (toplam beş kişiyi geçmemek şartıyla kabul etmek, daha sonra istersek değiştirmek bizim elimizde) . İlk olarak ana karakterimizin ırkını belirlemeliyiz. Seçebileceğimiz ırklar ve bunların kısaca özellikleri şöyle:

* Knight / Champion: Şövalyeler güçlü ve dayanıklıdırlar (adı üstünde). Neredeyse tüm silahları ve zırhları başarılı bir şekilde kullanabilirler. Zekaları çok ileri olmadığından büyücülükten ve alchemy'den anlamazlar. Takımınızda mutlaka bir tane bulunmalı.

* Cleric / Priest Of Light: Çok iyi büyücülerdir. Takım elemanlarını tedavi etmekde üstlerine yoktur. Orta derecede başarılı asa (mace) ve zırh kullanırlar. Cleric'lere özel Light Magic, oyunun en iyi büyü okullarından biridir. Yerinizde olsam naapar eder bir tane cleric bulurdum (oyunun hemen başlarında bulacaksınız zaten).

* Necromancer / Lich: Cleric'lerin can düşmanı Necromancer'lardır. Olayı basit düzeye indirgersek, Necromancer'lara kötü, Cleric'lere iyi büyücüler diyebiliriz. Benim tercihim Cleric'lerden yana ama, yinede takımınızda bi tane necromancer kesin bulunsun. Bazı necromancer büyüleri olmadan oyunu bitirmek imkansızlaşır.

* Vampire / Nosferatu: Hiç açıklamıycam, kesinlikle yaramaz bir ırk. Oyunun başlarında bir vampirle karşılaşırsanız (ki karşılaşacaksınız) bir adam fazladan olsun diye belki düşünülebilir (düşünülür), ama adam sayımızı beşe tamamladıktan sonra hiçbir işe yaramıyor.

* Dark Elf / Patriarch: Çok hızlıdırlar. Bu onlara iyi ve seri ok kullanma kabiliyetini verir. Ok kadar olmasada, orta derecede kılıç ve zırh kullanırlar. Yalnızca Dark Elflerin yapabildikleri büyülerinden bir kaçı gerçekten çok yararlı büyüler (özellikle esnafla iyi pazarlık yapmanızı sağlayan glamour). Benim oyundaki ana karakterim bir Dark Elf'ti, ancak Dark Elf'leri size 'must' olarak değilde, opsiyonel olarak öneriyorum. ("dişi" Dark Elf'lerden bazıları gerçekten çok hoş, ehe)

* Minotaur / Minataur Lord: İlk bakışta pek birbirinin alternatifi olarak görünmesede, oyunda bir Dark Elf yerine Minotaur da düşünülebilir. Bu ondan daha güçlü ve daha hantal bir şey. Miğfer ve kalkan taşıyamamasına rağmen iyi Balta kullanıyolar vs. Deneyebilirsiniz.

* Troll / War Troll: İğrenç, aptal, yeşil yaratıklar. Çok kuvvetli ve dayanıklı olmalarına rağmen nedense ben bu ırkı bi türlü takdir edemedim. Tabi denemesi bedava.

Yukarıdaki yedi ırk dışında bir de Dragon'lar var, ancak dragon'ları oyunun başında seçemiyorsunuz. İlerde karşılaştığınızda size katılıyorlar. Bana sorarsanız, beş kişilik takımınızın bir elemanı MUTLAKA dragon olmalı. Neden mi? Çünkü dragonlar oyundaki en büyük ve en kuvvetli yaratıklar. Ayrıca, kendilerine özgü Dragon büyüleri sayesinde oyunun çok başlarında uçma şansına sahip oluyorsunuz (Bu 'oyunun çok başlarında' lafı ancak skill point'lerinizi akıllıca kullanırsanız geçerli olabilir. Gereksiz şeylere skill point harcarsanız, ki dragon'unuz geliştirebileceğiniz bi ton skille gelecektir, Necromancer'ınız Fly büyüsünü dragon'dan önce yapacak seviyeye gelebilir)

Uzun lafın kısası ben size Dragon,Knight,Cleric,Necromancer ve Dark Elf'lerden oluşan (Elf yerine Minotaur da olabilir) bir takım öneriyorum. Ana karakter olarak hangisi olsun derseniz, (aslında pek farketmiyo ama) o da Knight olabilir mesela (bi kere asil bir ırkı kendinizle özleştirmiş oluyosunuz). Bunun yanında ben bir Dark Elf'le bitirdim, hiç de şikayetçi değildim.
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla