Tek Mesajı Görüntüle
Old 01-28-2006, 08:53 PM   #7
albani
Geçerken Uğradım

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 3001
İtibar Gücü: 1453
Rep Puanı : 210
Rep Derecesi : albani has a spectacular aura aboutalbani has a spectacular aura aboutalbani has a spectacular aura about

Başlık "Daha iyi bir TÜRKİYE"
---------------------------

Evet bu ülkeyi seven her TÜRK insanı bunu ister,istemekte en tabii hakkıdır.
Geçmişimizde de bu devlet nelere kadir olabileceğinide dünyaya ispatlamıştır.

Şimdi neden olmasın??ancak her devrin kendi getirdiği konjöktürü vardır ve siz buna uyum sağlarsanız ancak bunu başarırsınız,salt biz böyleyiz,bunlar
bize yaramaz/gelmez!!,bu işler bize göre değil v.s. gibi saplantılarınız varsa
treni kaçırırsınız,bu kadar basit işte!!!işte Türkiye bundan dolayı gerek şimdi gereksede Osmanlının son ikiyüz yılında hep böyle olaylara baktığından dolayı
treni kaçırmıştır!!!!!!!!!şimdi yeniden trenin gelmesini bekliyoruz.

Geçmişten hiç ders almamışız gibide aynen gidiyoruz!!!!!!

Bakınız artık dünyada,kimileri istyer kabul etsin ister kabul etmesin,hemen her şey değişti ve bir sürü yeni konseptler ortaya çıkmıştır,bir sürü olgular şekil ve hatta mana değiştirmiştir.Ancak biz hala bunlara uyum sağlamakta
zorlanıyoruz,yani devir neyi gerektiriyorsa,biz tam tersini yapmak istiyoruz ve bu dünyada sadece biz TÜRKİYE vardır gibi yaşamak istiyoruz!!!!!!!!!!!

Halbuki ecdadımız bir Devir kapatıp,yeni bir devir açmıştı!!!!!!!!demekki bu gücede damarlarımızda vede genlerimizde sahibiz,sadece itici bir güç lazım bize,yani bugün Batı,Japonya,USA bizde daha akıllı ve zeki oldukları için bu hale gelmediler!!!üstelik biz bunların hepsinden de üstün olduğumuz bir çok yer vardır,o zaman yanlış nerede???????

1-Dünyada bu işler tam Demokrasi olan yerlerde olmaktadır,yani İngiltere ve Japonya gibi adı her ne kadar Krallık olsada,yada Monarşi olsada,yada USA gibi,Birleşik Devletler olsada,tek ortak husus vardır,o da Demokrasidir

2-Türkiyede ise bunun adı vardır,kendi hak getire,gören-bilen beri gelsin,sadece öyle olduğunu sanıyoruz

3-Demokrasi olan yerlerde en temel iki kriter vardır

A-Siyasi Partiler Kanunu
B-Seçim Kanunun

4-Bizde bu iki kanunda tamamen Anti-Demokratik tir

5-Özellikle Siyasi Partiler Kanunu,tamamen Demokrasi önünde bir engeldir!!

6-Öncelikle Türkiye,bu kanunu yeniden düzenlemelidir,ama bunu kimse yapmaz NEDEN?????????????

7-Millet hala şunu istiyor,Meclisten;Dokunulmazlıklar Kaldırılsın,halbuki kimse farkında değil ama bizdeki en büyük sıkıntı vede engel Siyasi Partiler Kanunudur!!!!!!!

8-Seçim Kanunundaki %10 barajı zamanında bana göre yanlış mülahazalarla
millete yanlış anlatıldı(çünkü Türkiyede Koalisyon kültürü yoktur,halbuki Demokrasilerde en temel kuraldır bu)bugünde AKP işine gelmediği için özellikle kaldırmak istemiyor!!!!!!!anlayın ne kadar Demokratlar!!!!!!!!hoş diğerleride aynısı ya...

9-Vatandaş ise seçimlerde sadece "izleyicidir" o kadar,çünkü kendisi tercih yapamaz,önüne parti tarafında bir liste verilir bunu onayla denir,yani ben o listeden beğendiğim ve bildiğim adamı seçemem

Dostlar bu maddeleri çok sıralamak mümkündür,ama önce adınıza uygun devlet yapınız neyse ona göre hareket etmek zorundasınız,yani Dahi iyi bir Türkiye demek güzel ama,yukarıda saydığım bir iki özellikten dolayı bir kere siz Demokrasi olamazsınız!!!!!!!!önce onun kriterlerini yerine getireceksiniz sonra bir şeyler yapacaksınız,bugün Türkiyede "ben yaptım oldu" siyaseti ve görüşü hakimdir ne yazıkki,ama kendimizi kandırıyoruz memlekette Demokrasi var diye,ayrıca Batı/USA da bizde bunun olmadığın biliyor ama işine geldiği için kabul ediyor görünmektedir,yoksa gerçek bir Halk idaresi olsa,bunların işine gelmez!!!!!!!!!

Selam ve saygılar
albani çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla