Tek Mesajı Görüntüle
Old 04-09-2009, 04:34 PM   #42
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 98
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute

Bizde de seçim mi var? ..

Bizde de seçim mi var? ..
Partiler... Biri Esmeray'ın, diğeri Anita'nın partisi. Biri zenci, biri melez.
Bizimkisi ortada yok; Aksu'nun partisi - sadece kendisi var bir de ara sıra görünen, genç olmaya çalışan minik bir zenci.
Aksu çok çalışıyor. Aksu çok çalışıyor, ama Aksu sataşmayı bilmiyor onon için yandaş bulamıyor. Aksu - koca doğrucu derler, işte öyledir.
Aksu sevgi dolu bir inci. Benim için Aksu birinci.
Kendini savunamıyor diye düşünmeyin; yerine yurduna ve karşısındakinin niyetine göre davranır. Kendisini de çok güzel savunur. Laf aramızda özel taktikleri var.
O ne? ! ?
Bir yaygara var dışarıda... Kavga ortamı var sanki...Neler oluyor acaba? Kimler geldiler?
Aaa! Anita ve Esmeray 'meydan savaşına' çıkmışlar. Kırklareli pehlivanları gibi dolanıyorlar.
Önce biraz açıklamalıyım:
Esmeray hiç göründüğü gibi değildir. Sessiz, sakin; cahil sanırsınız. Yanılırsınız. Esmeray sadece mesafeli, o mesafeyi de daima koruyan birisidir.
Anita ise 'ana kraliçe'; görgülü, bilgili, deneyimli, politik vsr.
Aslında her ikisi de akıllı. Anita daha uysaldır sanki, ama her ikisi de politiktir. (Yerine göre hepsi 'saldırgan' da olur.)
İşte, Aksu'da bu yok. Aksu'nun politikada işi ne?
Yer yutarlar onu gibime geliyor.
Yine de siyaset değil mi? Siyaset, hiç belli olmaz. Belli olmaz...
Anita'ya yüz verdik diye Esmeray havalandı, Esmeray kıskandı. Savaşın nedeni de budur. Ne yapayım o da mesafeli durmasın o kadar!
Meydanda daire çiziyorlar şimdi. Toprak kavgası, yaprak kavgası, ama ana nedeni kıskançlıktır tabi ki.
Beni kıskanıyorlar yaramazlar!
Beri bakın! Aksu hiç kıskanıyor mu ki o, içimizden (aramızdan) çıka geldi? .
Kardeşsiniz!
Sevgim mi az geldi, bahçe mi dar geldi?
...Çabuk kesin kavgayı! Kesin gürültüyü!
Aldım elime maşrapayı, biraz su doldurdum ve azar azar bir Esmer'e, bir Ani'ye serpittim.
Sudan hiç hoşlanmazlar, hemen dağıldılar.
Daha sonraları eşim püskürtme aletini akıl etti ve aynı panzerlerden dağılması için insanlara su sıkıyorlar ya biz de püskürttürerek kavgaları ayırır olduk. Yalnız bizim su temizdir (kuyu suyu da olsa) ve acıtmaz.
Paşa da camdan bakıyor, izliyor olup biteni.
.................
Onlarınki seçim değil, geçim derdidir.
Burada üç öğün yemek veriliyor.
Anita melez güzeli. Beyaz üzerine gri katılmıştır tüylerinin rengine. Esmeray ise zenci dedim ya, kömür karası dilberi. Aralarında benim güzelim (çok emeğim var onun üzerinde) , Aksu aralarında bir peri, masallardaki gibi. Hiç birisi çirkin değildir. Hepsi 'klas'!
Bunlar 'demokrasi' bahçemizin güzel kedileri. Bunlar da Allah'ın emanetleri.
Ezelden beri.

(24.07.2007, 11.36-Derince/İzmit)
.

Vasfiye Çetin
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla