"Avrupa-Dünya şampiyonluğu istiyorum"
"Her yönüyle sporcu sağlığı" sempozyumuna katılan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun; "Avrupa ve Dünya şampiyonu olduğu bir yerde 20 milyon aslan gibi gencin Türkiye'nin Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu almasını istiyorum" dedi..
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, '1 milyon genci olan Hollanda'nın Avrupa ve Dünya şampiyonu olduğu bir yerde 20 milyon aslan gibi gencin Türkiye'nin Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu almasını istiyorum'' dedi.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği, BAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.
BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan'ın açılış konuşmasını yaptığı sempozyumda sporcu sağlığı konusunda, bilim adamları, bazı kulüplerin takım doktorları, gazeteci, sporcu ve teknik adamlar görüşlerini dile getirerek spor hekimliği ve takım doktorluğunun kurumlaşması gerektiğini vurguladılar. Sempozyumun, ''Antrenör Bakış Açısıyla Eksiklikler ve Çözümler'' konulu oturumunda da Sivaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun söz aldı.
Uygun, futbol takımlarının başarısında sağlık ekiplerinin önemli rol oynadığına işaret etti.
Türkiye'de futbolcuların sendika çatısı altında buluşması ve sağlık sigortası yapılmasının zorunlu hale getirilmesi gerektiğine işaret eden Uygun, bu konularda hazırladığı projeleri Futbol Federasyonu başta olmak üzere Başbakan ve ilgili bakanlıklara sunduğunu hatırlattı.
Uygun, futbolcuların sanıldığı kadar büyük para kazanmadıklarını, herhangi bir sakatlıkta gerekli tedaviyi yaptıramadığı için futbolu bırakmak zorunda kalan futbolcular olduğunu ifade etti. Uygun, tam teşekküllü sporcu hastanesi ve rehabilitasyon merkezi ile sporcu huzur evi projeleri bulunduğunu belirterek, projelerin gerçeğe dönüşmesi için çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
- SİVASSPOR'UN BAŞARISI -
Sivasspor Kulübü'ndeki başarının ardında sistemli çalışmaların yattığını anlatan Uygun, iki sezondur da şampiyonluğu son haftalarda kaybettiklerinin altını çizdi.
Uygun, buraya gelene dek çok zor dönemlerden geçtiklerini ifade ederek''Projelerimizi tek tek hayata geçirerek daha önce 'yatacak yeri bile bulunmayan' Sivasspor Kulübü'nü bugün Türkiye'nin en iyi altyapısına sahip kulübü haline getirdik. Yapacağımız daha çok iş var. Sivasspor'un yakaladığı başarı grafiğini Türkiye'de araştırıp sorgulayan yok ama futbolun beşiği olan ülkelerden gelip bunu araştırmasını yapıyorlar'' diye konuştu.
Turkcell Süper Ligi'nde mücadele veren takımların iddaa, yayın hakkı, forma reklamı gibi yıllık 12-15 milyon TL gelir kaynağı bulunduğunu hatırlan Uygun, kulüplerinin profesyonel anlamda yönetilmesi gerektiğini söyledi. Uygun, spor mahkemelerinin kurulmasının artık zorunlu hale geldiğine işaret ederek, önemli gelir kaynaklarına sahip olmalarına karşılık görevleri süresinde kulüpleri milyonlarca lira borçlandıran yöneticiler tanıdığını ileri sürdü.
- TESADÜF ESERİ FUTBOLCU OLDU -
Yaşamı hakkındaki kısa bilgileri dinleyicilerle paylaşan Uygun, 5 haneli köyde büyüdüğünü, 14 yaşına kadar güreş yaptığını ve futbol yaşamının tesadüf eseri başladığını ifade etti.
Uygun, futbola başlama hikayesini şöyle anlattı:
''Bir arkadaşımın maçını izlemeye gitmiştim. Takımda oyuncu eksik olduğu için beni de oynattılar. Maçtan sonra antrenör gelip babamla konuştu. Babam 'Sen artık güreşe gelmiyorsun. Ekrem hocan seni istiyor. Bundan sonra futbolcu olacaksın' dediğinde üzülmüştüm. Çünkü Hamza Yerlikaya ile birlikte sırtı yere gelmeyen bir güreşçiydim.''
- TÜRKİYE'NİN AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU -
Futbol oynadığı takımlarda görev yapan üst düzey teknik direktörlerin her zaman iyi yönlerini not alarak bunları uygulamaya çalıştığını dile getiren Uygun, gerçekleştirmek istediği birçok hayalinin de bulunduğunu ancak hayalperest olmadığını vurguladı.
Bülent Uygun, hayallerinin arasında bir Anadolu takımını şampiyon yapmanın' da olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
''Hayallerimin arasında tabi ki bir Anadolu takımını şampiyon yapmak, UEFA Kupası şampiyonluğu, bir Şampiyonlar Ligi Kupası, Milli Takım ile Dünya ve Avrupa şampiyonluğu gibi hayallerim var. Bunlar benim kendi hayallerim ve bu hayallerimi aşama aşama gerçekleştirmek istiyorum. Ancak benim esas hayalim sosyal hakların, sendikalaşmanın yaşama geçtiği, tesislerin yapıldığı, alt yapı hocalarının maaşlarının ödendiği, kulüplerde uzman doktorların, psikologların, analizcilerin görev yaptığı, Türk gençlerinin en güzel şekilde yetiştirildiği bir Türkiye var. 1 milyon genci olan Hollanda'nın Avrupa ve Dünya şampiyonu olduğu bir yerde 20 milyon aslan gibi gencin Türkiye'nin Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu almasını istiyorum.''
Uygun, bir izleyicinin, ''Fenerbahçe'nin başında sizi ne zaman göreceğiz?'' sorusu üzerine Sivasspor ile dört kulübün adını sayarak salondakilerden alkış istedi. En fazla alkışı Sivasspor'un alması üzerine Uygun, ''Sivasspor'a hayırlı olsun'' dedi.
Konuşmasının ardından üniversite öğrencileri ile fotoğraf çektiren Bülent Uygun, Balıkesirspor'a da futbolcu desteği sağlayacaklarını söyledi
|