Alıntı:
İlk Gönderen LoRd_AyTaC
Sen inanıyormusun başkasının günahı yüzünden seninde sorumlu olduğunu ve ayrıca sırf onun günahı için yeni doğmuş bebeklerin bile günahla doğduğuna inanıyormusun?İnanıyorsan bu hiç bir akıll karı değilde.Dİnde Herkes kendi günahlarından sorumludur..Günahı işle git çıkar işle git çıkar bunun bi yaptırımı olcak öyle her isteyen çıkartsaydı ADİL olur mu bunuda bi düşün istersen diyeyim kardeş.
|
baskasinin gunahindan sorumlu olmaktan bahsetmedim ben. Insanin gunah islemeye meyilli bir yapisi oldugundan bahsettim. Baskasinin gunahlarindan sorumlu olmak gibi birsey yok yazdiklarimda. Belliki yanlis biliyorsunuz, ogreniniz:
Orijinal günah kavramı... Hiçbir bebek günahlarla doğmaz.
Adem ve Havva'nın ve diğer bütün akrabalarımızın günahlarıyla gelmeyiz. Orijinal günahı bilmek gerekiyor.
Adem ve Havva günahsız yaratılmışlardı ancak ilk günahı işleyerek insanlığın ruhuna günah soktular bu yüzden her insanın doğasında günah vardır. Her bebek elbette temiz doğar ama her bebeğin ilerde bir günahkar olacağı kesindir. Bugün tüm dünyada günahsızım diyecek tek bir kişi bile yoktur olamaz. Bu günahlı yapımızdan kaynaklanır. Hristiyanların her insan günahlıdır dedikleri budur. evet her insan
günahlı bir doğayla doğar çünkü günah işleyecektir bu başkalarının günahlarını miras almak değildir. Temiz doğarız 0danbaşlarız ancak yaşamımız günahlı olacaktır...