Tek Mesajı Görüntüle
Old 06-26-2009, 07:39 AM   #1
Author41
Daimi Üye

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 84106
İtibar Gücü: 1962
Rep Puanı : 67290
Rep Derecesi : Author41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond reputeAuthor41 has a reputation beyond repute
Varsayılan Barroso’dan oy karşılığı Rumlara destek

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, başkanlığa yeniden aday oldu ve lobi turlarının ilk durağı Kıbrıs’ta, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın tam desteğini aldı.

Ardından Rum Meclisi’nde konuşan Barroso, Aralık ayına kadar Türkiye’nin liman ve havaalanlarını Rumlara açmaması halinde AB yolunda bir ilerleme olmayacağını söyledi. Barraso, ’Erdoğan’la ilişkilerimiz çok iyi ama AB yolunda ilerleyebilmek için limanları açmak zorunda’ dedi.

AB Komisyonu Başkanı dün
Kıbrıs’a günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Görüşmelerinden sonra Barroso, ’Sayın Hristofyas’la görüşmemiz çok mükemmel geçti. Benim yeniden başkan seçilmemi destekleyeceklerini ifade ettiler. Komisyon Başkanlığı, AB’ye üye 27 ülkenin gösterdiği dayanışmanın ürünü olarak çok önemli. Bu koltuğa oturmaktan onur duyuyorum ve desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum’ dedi. Barroso KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile de görüştü.
Author41 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla