Saniyede 2 milyar damla dakikada 152 metre baskı...
 Xerox, IPEX’de yüksek görüntü kalitesi ve düşük baskı  maliyeti sunan yeni sürekli form teknolojisini tanıttı. 
 Sürekli form tabanlı yeni baskı sistemi, 56 sabit yazıcı kafasındaki  49.000’den fazla püskürtücü delikten saniyede yaklaşık 2 milyar mürekkep  damlası püskürtülebiliyor. Yeni teknoloji ile dakikada 152 metre baskı  alınabiliyor.  
  Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox, İngiltere’nin  Birmingham şehrinde,     18-25 Mayıs  2010  tarihleri arasında düzenlenen IPEX 2010 fuarında birçok yeni teknoloji  tanıttı. Xerox’un IPEX’de  ilk   duyurusunu yaptığı yüksek teknolojili ürünler arasında yer alan,  transpromoya yönelik tasarlanan renkli yüksek hızlı sürekli form  teknolojisi sektörün yoğun ilgisini çekti. Üzerinde 2,000’den fazla  patent olan Xerox’un sürekli form teknolojisi, Kanada Toronto’daki Xerox  AR-GE laboratuarlarındaki bilim insanları tarafından geliştirildi.  
 Xerox’un yeni sürekli form teknolojisi, üzerindeki 56 sabit  piezo-elektrik yazıcı kafalarındaki 49.000’den fazla püskürtücü delikten  saniyede yaklaşık 2 milyar mürekkep damlası püskürtüyor. Her bir  damlanın kağıt üzerindeki her piksele keskin bir şekilde yerleşmesini  sağlayacak, dakikada 2,000’den fazla renk kombinasyonu üretiyor. Bobine  baskı yapan bu yeni teknoloji ile düşük maliyetli hafif kağıtlarda bile  dakikada 152,4 metre baskı alınabiliyor.

Düşük maliyetli kağıtlarda canlı görüntü  kalitesi
  Xerox’un yeni sürekli form baskı teknolojisi, herhangi bir ekleme  yapılmamış, işlenmemiş kağıtlarda düşük maliyetle yüksek görüntü  kalitesi   sunuyor. Yüksek hızlı ve yüksek kapasiteli ürünlerle kullanılabilen  sürekli form baskı teknolojisi üzerinde, her bir jet püskürtücüsünü  kontrol ederek hedefi şaşırmamayı sağlayan bir sensor içeriyor. 
  Xerox CTO ve Xerox Inovasyon Grup Başkanı Sophie Vanderbroek yeni  sürekli form baskı teknolojisiyle ilgili; “Bu dijital üretim  teknolojisi, bir araştırma ve mühendislik harikasıdır. Eşsiz,  farklılaştırılmış mürekkep  teknolojimiz  ; üretim sistemleri kullanan müşterilerimizin ihtiyaçlarına nasıl cevap  verdiğimizi gösteren önemli bir örnektir” dedi. 
  InfoTrends Üretim Donanım Danışmanlık Hizmetleri Grup Direktörü Jim  Hamilton ise “Xerox, grafik sanatlar pazarında toner bazlı  teknolojilerde uzun zamandır lider  olarak  kabul ediliyor.  Şimdi de, üretim grubundaki kullanıcıların  ihtiyaçlarına cevap verebilmek için sürekli form tabanlı  teknolojilere   ve entellektüel özelliklere yatırım yapıyor, bu alanda da liderliğe  oynayacağına yönelik güçlü sinyaller veriyor” dedi.  
  Xerox Türkiye Üretim  Sistemleri  Grubu Pazarlama Müdürü Serra Yılmaz “Xerox, toner, katı mürekkep ve  inkjet teknolojilerini içeren dünya çapında 55.000’in üzerinde patente  sahip. Lansmanı yapılan teknoloji platformu toner, katı mürekkep ve  inkjet teknolojilerin müşteriye sunduğu  avantajlar  gözönüne alınarak bu üç teknolojinin birleşiminden elde edilmiştir.  Kullanılan mürekkep polimerize reçine ve boya karışımı granüllü bir  yapıya sahiptir. Teknolojiye inkjet denilmesinin sebebi ise kullanılan  püskürtme sisteminden kaynaklanmaktadır. Bahsedilen teknoloji  halihazırda kullanılan sıvı mürekkep teknolojisinden oldukça farklıdır.  Medya kullanımında esneklik sağlayan, geri dönüşüm sertifikalı bu  teknolojinin   baskı sektöründe yeni bir sayfa açacağına inanıyoruz” dedi.   
 Yeni sürekli form baskı sisteminin püskürttüğü milyarlarca damlacığın  doğru yerde ve istenilen renkte oluşmasını sağlayan On Web Array(IOWA)  adlı tarayıcı bir sensorü bulunuyor. Yeni teknoloji, işlenmemiş  kâğıtlarda düşük maliyetle yüksek görüntü kalitesi sağlarken, kağıdı  ıslatmayan bir formüle sahip üretim mürekkepleri de kullanılabiliyor.