Tek Mesajı Görüntüle
Old 04-08-2006, 07:38 PM   #21
scarface
Müstakbel Üye

scarface Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 17
Üye No: 5230
İtibar Gücü: 1491
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi : scarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura aboutscarface has a spectacular aura about

Flywalker'a teşekkür ederim... Alıntı yapmadan yazıdaki Nihal Atsız'ın eleştirilerini ele alalım:

Atsız, komünizm için her türlü yergiyi yapıyor ama anlamıyorum! Neden komünizm kötü bir şey olarak düşünülüyor? Bunu net bir şekilde izah etmiyor... Tamam komünizm bir ütopya ama o aşama için katedilen yollarda neler hallediliyor > Açlıktan ölmesin insanlar, emeğinin karşılığın alsın işçiler > bunları savunmak mı yanlış! Sermaye düzenini, devleti kişisel çıkarları için kuklaya çeviren burjuvazi düzenini savunmak mı daha iyi?

Komünizm/sosyalizm/marksizm vs. nedri özü? Özü şudur: "çalışan yığınlar, yiyen ise cuz-i bir azınlık! Yani tüm üretilen zenginliği emek sarfeden prolterya(işçi), ama bu zenginliğin kaymağını yiyen burjuvazi (üretim araçları sahib/patron/köy ağası vs.)... " İşte bu adaletsiz düzene ki; kapitalizm adaletlidir diyen kişi var mı bilemiyorum? karşı gelmek vatan hainliği oluyor...

Atsız, hayvanlarda bile safkanlığa bakılır diyerek insanı hayvanla bir tutuyor! Bu aşamada materyalist, vatan sevgisi vs. savunmakla da idealist(!). Şimdi ben kanımı seçmek durumunda değildim, bununla da övünmek "ırkçılık" dır, zaten kendisi ve taraftarları Türk ırkçısıyız diyorlar. Böyle olmaktansa komünist olmayı tercih ederim! Ayrıca Atsız'ın saf Türk kanına sahip olduğu da tartışılır. Kendi geliştirdikleri kafatası pergelinde (ki bu yüzden onlara kafatasçı denir) Atsız'ın kafatası en-boy oranı Türk standartlarını karşılamıyordu... Geçelim...

Atsız haddi olmadan Nazım Hikmet'in şairliğini küçümsemiş (nazarımda sıfırdır demiş, serbest nazıma karşı gelmiş > şimdi zaten ölçülü yazan şair bile yok Nazım bunu 80 yıl önce başlatmış!), bunun cevabı tüm dünya vermiştir Nazım Hikmet'in şairliğinin kalitesini, bir şey demeye lüzum görmüyorum! Ayrıca Peyami Safa ya da gerçek bir Türk vatanperveri olarak kabul ettiğim Namık Kemal'i de küçümsemem ama > dünya literatüründe Bu üç şairden hangisi daha fazla tanınır ve saygı görür orası da açık ve net bellidir...

Hikmetof, gospodin (türkçesi: beyefendi) vs. tavırlar ile Nazım'ı Sovyetler ile olan ilişkisini küçümsüyor. Ne yazık ki biz gereken değeri vermemişiz, utanmalıyız bundan neden başka ülkeler gerçek değerini verdiler şairimize; biz hapse attık düşüncelerinden ötürü! VEEEE dönemin pan-türkistlerinin CIA, süper-nato vs. kuruluşlarla olan münasebetleri, Amerika'da gördükleri eğitimleri asıl vatan hainliğidir bence!!!