![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 7 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 3843
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 9
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() ![]() Gazeteci Hırant Dink öldürüldü Gazeteci Hırant Dink, Genel Yayın Yönetmenliğini yürüttüğü Agos gazetesinden çıkışı sırasında silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Polis üç el ateş eden saldırganı arıyor. 15 Eylül 1954 yılında Malatya'da doğan Dink, İstanbul'da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Dink, 301. maddeden 'Türklüğe hakaret' suçlamasıyla yargılanmıştı. Son düzenleyen: jockeя; 01-20-2007, 09:00 PM.. |
![]() |
![]() |
#2 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 14 Thanked 3 Times in 2 Posts
Üye No: 845
İtibar Gücü: 1464
Rep Puanı : 169
Rep Derecesi :
![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Kardeş kafayımı yedin sen, O kurşun ona değil Türkiyeye sıkıldı. Kesinlikle bir oyunun parçası bu.
Allah Milletimize yardım etsin |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 27739
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agos gazetesinin Ermeni asıllı Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, gazete girişinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cihan haber ajansı, Taksim'de eşkale uygun iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bugün öğleden sonra Halaskargazi caddesi üzerinde bulunan Agos gazetesi binası çıkışında silahlı bir kişinin saldırısına uğrayan Dink, olay yerinde öldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şu sıralarda olaya ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor. Eşkali belirlenen saldırganın yakalanması amacıyla, bölgedeki çalışmalarını sürdüren İstanbul Emniyeti, saldırıyı bir kişinin gerçekleştirdiğini duyurdu. Polis saldırganın 18-19 yaşlarında, kot pantolonlu ve beyaz şapkalı olduğunu belirtti. Olayın ardından gazete binasının önü güvenlik kordonuna alındı. Saldırı sonucu ölen Dink'in üzeri örtülürken, olay yerinde dört adet boş kovan bulundu. Polis, saldırganın yakalanması amacıyla bölgede, metro, otobüs ve vapur iskelelerinde de güvenlik önlemleri aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile İstanbul Valisi Muammer Güler de olay yerine geldi. Agos gazetesi çalışanlarının binanın penceresinden ağlayarak Dink'in cesedine baktıkları görüldü. "Katil devlet" sloganları Dink'in öldürülmesini protesto eden bir grup Halaskargazi caddesinde eylem yaptı. Eylemde, 'Hrantlar ölmez', 'Katil devlet' şeklinde sloganlar atıldı. Dışişleri: "Şiddetle kınıyoruz" Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, menfur saldırı şiddetle kınandı ve faillerin adalete teslim edilmesi için çalışmaların başladığı bildirildi. AB'den tepkiler Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk: "Tabii ki çok şaşırdım, çok üzüldüm. Benim de arkadışımdı. Son derece takdir ettiğimi bir kişiydi. Onunla aynı şeyleri düşünmeyen kişiler olduğu son derece açık. Artık açık bir Türkiye oluşturulması gerekiyor." Basından tepkiler Aydın Engin - Agos gazetesi yazarı: "Bu işin birkaç gözü dönmüş budalanın işi olduğunu söyleyip kapanmaması gerekiyor. Hrant Dink daha önce gerçek bir linç tehlikesi yaşadı. Dink her zaman hedefteydi, hedef Türkiye'de gerek demokrasinin gelişmesini istemeyenlerin hedefindeydi. Saldırının mükemmel planlanan bir cinayet olduğunu düşünüyorum, son derece doğru düşünülmüş bir hedeftir ve hedeflerine de ulaştılar." Ertuğrul Özkök - Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: "Hrant gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Ülkesine bizler kadar bağlıydı. Onu tam dinlemedik... Bu işi yapanların vatan haini olduğunu düşünüyorum. Birkaç kişi de olsa bu olay Türkiye'ye mal olacaktır. Yarın dış basının ne diyeceğini biliyorum. Bunu yapanlar Türkiye'nin düşmanlarına hizmet ediyor. Kendileri düşman zaten." Yalçın Doğan - Hürriyet gazetesi yazarı: "Türkiye'nin bu olayla çok ağır yaralar alacağı ortada. Bir Ermeni vatandaşımızın öldürülmesi ülkemizi önümüzdeki dönemde çok derinden etkileyecektir. Dink bir T.C. vatandaşıydı. Hatırladığım kadarıyla ilk defa bir Ermeni vatandaşımız bu kahpe kurşunların hedefi oldu. Ben Dink için çok büyük bir cenaze düzenlenmesi gerektiğini ve çok yüksek bir katılımın sağlanması gerektiğini düşünüyorum." Ferai Tınç- Hürriyet gazetesi yazarı: "Meslektaşımızın böyle alçakça bir cinayete kurban gitmesi çok acı. Devlet olayı bir namus meselesi gibi ele alıp çözmeli. Hrant Türk Ermenisiydi. Türkiye böyle bir ülke değildir, olmamalıdır. Devlet bu olayın üzerine gitmelidir. Hrant Dink bir linç atmosferinde yalnız bırakılan birçok insandan biriydi. Onların güvenliğinden devlet sorumludur. Ben bunun çok önemli bir güvenlik boşluğundan kaynaklandığını düşünüyorum." |
![]() |
![]() |
#4 | |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 71 Thanked 61 Times in 19 Posts
Üye No: 8584
İtibar Gücü: 1544
Rep Puanı : 3025
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Alıntı:
felluce seninde aklında noksanlık war herhalde senin gibiler yüzüne bu halde ya bu ülke birde elin adamlarına pi*deme sana deseler ne yapardın birde onu düşün
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() benım doguda ölen o kadar vatan askerı vatan mılett cocuklarıı neden bu kadar ılgı gormuyoo uyanın lan mılettt bunlarr turkıye ıcın oyundurr televzıyonda su anda turk mılettıne ermenı mılettı ii gösterımleye clasılıyoo uyanınn turk genclıgıı ermenı serfsızı turk dusmanı olmuss vatana ıhnate eden suyunu ıcen elbet olurr
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2006
Teşekkür Etme: 4 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 9657
İtibar Gücü: 1419
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Alıntı:
![]() |
#7 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 20403
İtibar Gücü: 1374
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() ne oldu turkee hakaret eden bır serefsız yasayamazz bu ulkedee enınde sonunda bu kadar sehıt veren bır ulekenın ahı tutarr ıster gızlı olay olsun ısterse olmasınn aptalsınızz f
Son düzenleyen: jockeя; 01-20-2007, 08:55 PM.. |
![]() |
![]() |
#9 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 71 Thanked 61 Times in 19 Posts
Üye No: 8584
İtibar Gücü: 1544
Rep Puanı : 3025
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() olay açığa çıkmadan böyle yorumlar yapma çünkü şuan sadece provakasyon yapıyorsun başka hiçbirşeydeğil
#10 |
Yeni Üye
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() ne alakası var kardesımm olay ortada suıkast turkıyeyı bolmek ıcın bu 1 bu olay ermnı mılettını turk mılettıne iyi gosterılmeye calsılıyo bu 2 dıkkat eden onlar olsun turk mılettı degıl burasıı baska ulkeye benzemez ıhanet eden suyunu ıcen elbet ölür cunku o kadar mehmetcıgın ahı o kadar gecmısın verdıgı vatan ıcın olen ınsanların ahı tutar 2 gun sonra unutlucak bu olay cunku turk mıletıının seyınde degıl bölen bir bölucu bırısının olumune
|
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hrant Dink anıldı | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-19-2009 07:28 PM |
Hrant Dink cinayetinde polise yargılama yok! | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-08-2008 08:25 AM |
Hrant Dink'in Öldürülmesinin Ardından / 23 Ocak | [FX][SOLDIER] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-23-2007 02:51 PM |
İstanbul'da Hrant Dink önlemleri /20 ocak | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-20-2007 09:01 PM |
Hrant Dink'in Öldürülmesi /20 ocak | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-20-2007 02:23 PM |