![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 19 Thanked 12 Times in 8 Posts
Üye No: 4932
İtibar Gücü: 1442
Rep Puanı : 610
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Microsoft'un 20 Şubat Salı günü uygulamaya koyacağı Windows Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi (WGA) uygulaması ile orijinal olmayan yazılım kullananlar, Windows işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.
Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, kullanıcıları, kopya yazılım kullanmanın riskleri ve orijinal ürün kullanmanın avantajları konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen Microsoft, orijinal olmayan yazılımlarla mücadelede 20 Şubat tarihini milat olarak belirledi. Bu tarihte devreye girecek WGA Bildirimi uygulaması, orijinal olmayan Windows kullanıcılarına uyarılarda bulunacak. İnternete bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP'lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi verecek. WGA Bildirimi kapsamında, kullanılan Windows orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca “sahte yazılım mağduru” olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünecek. İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windowslar için, aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlayacak. Windows'unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabilirken kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmayacak. Windows'unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle karşılaşıyor. Açıklamada, kopya yazılım kullanmanın, Fikir Hakları Kanunu'na istinaden, 150 bin YTL para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içerdiği belirtilirken, Türkiye'de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcının internet üzerinden işletim sistemlerinin orijinal olup olmadığını kontrol ettiği ve yüzde 45'i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemediği kaydedildi.
![]() |
#n/a |
Bot
![]()
Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
|
The__Rakici (03-02-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 12 Thanked 55 Times in 22 Posts
Üye No: 1051
İtibar Gücü: 1481
Rep Puanı : 2771
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ne oldu yalan oldu bu olay da. çatır çatır çalışıyor bilgisayarım.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 12 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 7871
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() arkadaslar benim pc coktu format attim ama yine aksiliklerle karsilasiyorum.
insallah baska bir problem cikmaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 23 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 9053
İtibar Gücü: 1410
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() arkadaşlar benim pc de çöktü.format bile düzeltmiyo.güncelleme yaptıktansonra başladı bu sistem hataları falan veriyodu.explorer kapanıyodu.
dikkatli olun. güncellemelerinizi kapayın bence. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 21251
İtibar Gücü: 1360
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Katilyorum Arkadsim Benİm Bu Olay Baslamadan Önce Okul Hocam Sayesinde Haberİm Olmustu Ve Guncellemelerİ Kapadim Sİzde Kapayin Tavsİy Benden
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 17 Thanked 126 Times in 56 Posts
Üye No: 7388
İtibar Gücü: 2195
Rep Puanı : 28094
Rep Derecesi :
|
![]() tntxp kullanın arkadaşlar otomatik kurulum + orjinallik olmasa bile şifreyi kendisiverdiğinden sanırım orjinal olarak tanımlıyor internetten aratırsanız bulursunuz çok güzel bir yazılım ama dikkat sistemin orta sınıfın üstünde olması gerekiyor yoksa kurduğunuza pişman olursunuz
![]() |
#7 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 50 Thanked 26 Times in 19 Posts
Üye No: 14289
İtibar Gücü: 1446
Rep Puanı : 1568
Rep Derecesi :
|
![]() bende hiçbir sorun yok hocam nasıl oluyor belkide pc çöktü diyen arkadaşlarda başka sorunlar olabilir, belki de doğrudur ama bununda çaresini buluruz Türk ün zekâsı ile baş edilebilir mi? (:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 35 Thanked 106 Times in 26 Posts
Üye No: 27834
İtibar Gücü: 1403
Rep Puanı : 5310
Rep Derecesi :
|
![]() Ewet En iyisi Güncellemeleri kapatmak Arakadaşlar benim pc maşallah tıkır tıkır bi sorun yok...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Teşekkür Etme: 13 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 5057
İtibar Gücü: 1427
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() Orijinal windows da herhangi bir problem yok ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Geçerken Uğradım
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 6148
İtibar Gücü: 1440
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() tıkır tıkır ancak güncelleme yapınca bişiler oluyormuş galiba....dikkattttttttttttttt... arkadaşın pcde çöktü.... orjinal yapmak için nette var bişilerrrr.... bakmak lazım....
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Korsana karşı yeni yöntem! | J!Mmy | Bilim Ve Teknoloji Haberleri | 0 | 09-10-2009 12:13 PM |
Korsana Hayır | Tilki_Andre | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-10-2007 08:49 PM |
Mobil içerikte korsana geçit yok | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-16-2006 12:41 PM |
Korsana savaş! | sparki | Eskiler (Arşiv) | 1 | 11-10-2006 12:29 AM |
Çin, ‘korsana karşı’ oldu | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 4 | 06-13-2006 07:53 PM |