![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Konum: ||-Gabar-||
Mesajlar: 9,873
Teşekkür Etme: 57 Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3342
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Amerikan Usulü Istakoz
MALZEMELER 1adet ıstakoz 1adet soğan ½ kereviz kökü 1adet havuç 1 tutam pırasa(beyaz kısımdan) 1diş sarımsak 2adet karanfil 1adet defne yaprağı 3,5kaşık tereyağı 1fincan zeytinyağı 1kaşık salça 1kaşık çiğ krema ¾ fincan konyak 2fincan beyaz şarap 4bardak su tuz kekik kırmızı biber HAZIRLANIŞI Istakozun kollarını dibinden kesin kuyruk ile gövdesinin ayrıldığı yerden ikiye bölün. Üst kısımlarını uzunluğuna doğru ikiye keserek havyar ve beyazları ayrırın. Makaslarının üzerine çekiç ile vurarak çatlatın; enine 2parmak kalınlığında parçalara kesin. Sebzeleri temizleyip doğrayarak hazır edin. Zeytinyağını bir buçuk kaşık tereyağıyla beraber bir tencerede kızdırın. İçine soğan, kereviz, havuç ve pırasa katarak 10dk kavurun. Yumuşamaya başladıklarında ıstakozun etlerini de katıp 5dk daha kavurun. Istakozun etleri kızarınca konyağı döküp karıştırın. Konyağın alkolü uçtuğu vakit beyaz şarap, salça, doğranmış sarımsak, kekik, kırmızı biber ve karanfili ekleyin. Suyunu tuzunu ayarlayarak defne yaprağını da katın ve tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte 20dk pişirin. Pişen ıstakozun etlerini delikli kepçe kullanarak ayrı bir tencerede kısık ateşe oturtun. Tenceredeki suyu ise koyuşana kadar kaynatmaya devam edin; suyu azalınca da süzgeç ile süzün. Buraya kalan tereyağını, kremayı, başta ayırdığınız havyar ve beyazları katın iyice karıştırın. Kısık ateş üzerindeki ıstakozun etlerinin üst kabuklarını ayırarak alt kabuklarıyla servis tabağına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosu yayın. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|