![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beyaz Ordu
“İşgücü istedik İnsanlar geldi” 1/ Yaradılış itibarıyla dağlar Her sabah gerinir güneşe karşı Tiyeklerin damarları sızlasın Eriyen yüreğimdir Sevinç dalgasıyla çalkalanıyor sokaklar Söylemedim demiyorum sorulduğu zamanlar Göksüme dökülen saçlarınla Çözülürdü yokluğun deryalar gibi Çözülürdü anlasana Bir siğara uzat elin deymişken Yolculuk uzundur gel helallaşak Gidip de gelmemek var, usum parçalanıyor Duygular yalınkılıç, şafaklara çiğ düşmüş 2/ Mor menekşe gölgesinde Ölü ruhlu kızların o solgun bedenleri Kulağımın üstünde bir kırmızı karanfil Yürüdüm, dağların ardına düştüm Neden sonra “bağcı baba bağ bilemez” dediler Ölü yatırımlar dalğalanıyor sokaklarda Camları tırmalayan o sevdanın anlamı ne? Hayalci yaklaşımla, yıkılıyor umut dünyamız Yağmurların serpilip gürlediği zamanlar Bırakın, gölgemi alıp burdan gdeyim Kendimden korkuyorum, beyaz ordu çoğalıyor Ve benim olmayan yamaçlar üstünde Çarık yıpratmak istiyor, “Demir Ökçe” hesabına Üsütümüzden gelip geçen turnalar Bizim ele uğrar mı ki yolunuz Küçük Asya’m umutlarım, yeşil dalın yaprağı Çözemedim kendimi törpülenmiş demirlerin üstüne Alınterim lal-ı mercan Özlemleri buruk buruk gözlerimi sarıyor İnsanlar savruldu vatan hücrelerinden Döküldü yadellere bir maşrapa su gibi Gözleri umut dolu, saç sakal ap-ak Tarla, traktör , dükkan, üç-beş ev Böyle sorgusuz Böyle tezayak nereye dilber gözlüm? Nereye sölesene? Haram suyun ötesinde namus belası Mavi donlu nergislerin yaprağında güzellik Anaçbendin eteğine yaslanmış da yatıyor “A benim canım” böyle bağbanlık olmaz Güle düşman, bülbüle düşman ******* 4/ Efsunlanmış, tılısımlı kızların Gözlerine sevda kırıntıları dökülsün Çobanaldatanlar peydahlandı Eyyy kırların sahibesi halkı uyandır Şakağıma çarpıyor damarların vuruşu Essen şehri, bulutların ortasına gömülmüş Akşamları türkülerin acısıyla mayalı Sevdamıza gurbetin bedbahtlığı karışmış Giderayak yaşlanıyor hasatsız tarla gibi Sen Yaşamı betimleyen tanrıça yüzlü kadın Ömrüm bir ağıttır Süzülür sevgilerin güldamlası öbeğine Gurbet, kar gibi dökülürken saçlarıma 5/ İşçilerin dünyasına takılıyor gözlerim Bulutlu bir gecenin ortasından geçerken Orkinos’un sesiyle kıyıları dövüyor deniz Ve ben yine şiirlere sığınıyorum “Şafak Türküsü” gelir ellerime tutunur Halayda sallanan mendiller gibi açık Bir umut dolanır yürek babına Büyür ellerimle beslediğim karanfil “Yıkıl dağlar yıkıl sılam görünsün” Umutların çiçek yüzlü olanları yetişti Toprağı özlemle mayalanmış asi Şimdi, Tanrıça’nın göksünden emzirilsin militan Üç saatlik gurbetin beyaz ordularına karşı 6/ Beni alıp türkülerin içine koyun Manilerle besleyin, ninnilerle büyütün Yoksul bir yaşamın ortasına giderken Ellerimde iş görmenin hüneri Gözlerimde umudun Neye yarar El kapısı ekmek kapısı olduktan sonra Beni böyle el-pençe divan kılan Gelecek günlere olan umudum Güzel günlere olan inancım Artık Umut karın doyurmuyor bilesin Morötesi bir yaşamın içinden geçiyorum Özlediğim yaprakların rengidir “Arzuhalim biline” Bir halay havasıdır Bağlamanın tellerine yaslanır Damarda kan Gönlümün menendi kesildi işte Akşamüstü Sulusepken kar yağıyor dağlara Salın beni salın beni gideyim Türkülerin dem vurduğu yayların üstüne Beyaz ordu referleri kapıları çalmadan Beyaz ordu neferleri beni hedef almadan Orhan Bahçıvan / "Şiiristan Merhaba" Kitabımdan)
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|