www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-14-2006, 12:14 PM   #1
carsi1903
Daimi Üye

carsi1903 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 109
Üye No: 11177
İtibar Gücü: 1766
Rep Puanı : 21822
Rep Derecesi : carsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond reputecarsi1903 has a reputation beyond repute
Arrow hayata tek taraflı bakmayın(süper)

Hayata tek taraflı bakmayın ...
Zamanın birinde çok iyi iki arkadaş varmış. bu gençlerden biri çok zeki, diğeride biraz saf kalpli(ama aptal değil)..
Bu iki gencin gerçektende çok sağlam arkadaşlıkları varmış.. Günün birinde zeki olarak nitelendirdiğimiz arkadaş çok büyük dara düşüyor hemen arkadaşına koşuyo durumu
anlatıyo ve bir miktar borç para istiyor. saf kalpli arkadaşı ona gereğinin 2 misli
para veriyo ve bunu borç olarak vermediğini geri almıycağını söyluyor..
Daha sonra tabi düşme-kalkma dünyası saf kalpli çocuk dara düşüyor..
Arkadaşına koşuyo durumu anlatıyo istemiyeceğim çalışmalarımı yapmak
için senin yanında ufak bir büro versende bana yeter" diyo ama
arkadaşı kabul etmiyor.. saf kalpli arkadaş herşeyini kaybediyo sadece kendine
ait bir evi kalıyor orda kuru ekmeğe talim bi şekilde hayatını devam ettiriyor.
Yine bir gün kuru ekmek yerken yaşlı bi amca evine geliyor ve karnının aç olduğunu söyluyor.Saf kalpli genç ekmeğini onunla paylaşıyor daha sonra yaşlı amca ordan ayrılıyor. Bir müddet sonra öğreniyor ki o gelen yaşlı amca aslında çok zengin bir
adammış vefat etmiş ve vasiyetinde mirasının tamamını bu gence verilmesini
istemiş..
Bu mirasla işlerini yoluna koyuyor eskisinden daha iyi bi konuma geliyor ve
zeki arkadaşının evinin tam karşısına muhteşem bir villa yaptırıyor. Orada
yaşamaya başlıyor.. Saf kalpli arkadaşı bi kıza tutuluyo, nişanlanıyor ve yavaş yavaş evlilik hazırlıklarına başlarken eski arkadaşı çıkıyor karşısına nişanlandığı kızı onun sevdiğini söyluyor yani resmen nişanlısını ondan istiyor. saf kalpli arkadaşı da hala
arkadaşını çok seviyor ve arkadaşı istedi diye kabul ediyor nişanlısından ayrılıyor.
Belli bi süre sonra bir kadın saf kalpli çocuğun evine geliyor. işe ihtiyacı olduğunu ve evinde çalışmasını istediğini söyluyor. saf kalpli gençte "olur yenge hiç olmazsa sıcak çorba görmüş olurum" diyor ve kadın gencin evinde yaşamaya başlıyor..
Daha sonra kadın gence;"Artık senin evlilik yaşın geldi,benim tanıdığım helal süt
emmiş kızlar var evlendirelim seni" diyor. Genç de kabul ediyor ve bi
kızla nişanlanıyor. evlilik hazırlıklarına başlıyor. herşeye rağmen eski arkadaşını da düğüne davet ediyor..
Düğün günü.. Tüm konuklar geliyor saf kalpli arkadaş da kürsüye çıkıyor ve başlıyor anlatmaya; "Zamanında çok iyi bi arkadaşım vardı bir gün dara düştü benden borç istedi ben de istediği paranın iki mislini verdim. Daha sonra ben dara düştüğümde bana bir büro dahi vermedi. bi kızı sevdim nişanlandım ama o bana nişanlandığım kızı çok sevdiğini ve ayrılmamı istedi ben de ayrıldım. nişanlımı ona verdim. bunları neden söylediğimi bilmiyorum. Sadece içimden anlatmak geldi ve anlattım...
Apar topar zeki olarak nitelendirdiğimiz arkadaşı kürsüye çıkıyor ve başlıyor konuşmaya; "Arkadaşımın bahsettiği kişi benim>söylediklerinde zerre kadar yanlış yoktur.İflasın eşiğine geldiğimde istediğim yardımın iki katını verdi, bir gün benim yanıma geldi benden
büro istedi. Bende onu bu durumda görmeye dayanamayacağım için ona büro
vermedim.Evinde bir kuru ekmeğe mahkum olduğunu duydum ona babamı
gönderdim bütün mal varlığını ona bıraktı. Daha sonra
öğrendim ki arkadaşım bi hayat kadınına tutulmuş nişanlanmış. ben de hayat kadınını
ondan ayırmak için istedim. o da verdi. sonra yalnız yaşadığını öğrendim annemi ona yemek yapması için gönderdim. Şimdi de kardeşimi veriyorum.."
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
gece perisi (06-15-2006), noumahmet (06-14-2006), yekta_simsek55 (01-28-2008) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 06-14-2006, 08:54 PM   #2
sefa_iverson3
Daimi Üye

sefa_iverson3 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 75
Üye No: 14874
İtibar Gücü: 1518
Rep Puanı : 3515
Rep Derecesi : sefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond reputesefa_iverson3 has a reputation beyond repute

paylaşım için saol.........
sefa_iverson3 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 06-14-2006, 11:26 PM   #3
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2557
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

gerçekten çok güzel bir yazı kanka tşkler...
Old 06-15-2006, 11:54 AM   #4
gece perisi
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 6
Üye No: 15029
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : gece perisi is on a distinguished road

çok güzellll
gece perisi çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 06-20-2006, 08:38 PM   #5
tweety
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 2
Üye No: 15186
Rep Puanı : 60
Rep Derecesi : tweety is on a distinguished road

Ay SÜper BİŞey Saol Kanka Bende Çok Beyendİm...
Old 01-18-2008, 04:06 PM   #6
uyuzsultan
ÇaKaL Üye

uyuzsultan Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 61
Üye No: 43997
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi : uyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these parts

Sıkça rastkadığım ama her seferinde okumaktan üşenmediğim güzel bir hikaye...
Konu içinizi dökün bölümünden hayat dersleri bölümüne taşınmıştır.
uyuzsultan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 01-28-2008, 03:06 PM   #7
yekta_simsek55
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 9976
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : yekta_simsek55 is on a distinguished road

sağol kardeş süperdi
yekta_simsek55 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı