![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() Geçen yıl Brezilya'da düzenlenen Dünya Görme Engelliler Oyunlarında Türkiye'ye halterde altın madalya kazandıran görme engelli genç kızlar Fatma Darı ve Bircan Şimşek'in bu yıl da hedefleri dünya şampiyonu olmak.
Kulüpleriyle birlikte Amasya'da düzenlenen Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonasına katılan Fatma Darı (22) ve Bircan Şimşek (18), AA muhabirine, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde 2007 yılında düzenlenen Dünya Görme Engelliler Oyunlarında halter dalında altın madalya getirdiklerini, bu yıl da Amerika'nın Miami kentinde düzenlenecek şampiyonada kendi rekorlarını kırarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söylediler. Bircan Şimşek, yaklaşık iki yıldır spor yaptığını belirterek, ''Haltere yeni başlamama rağmen çok sevdim. Geçen yıl Brezilya'da birinci oldum. Kendi kilomda toplamda 175 kilo kaldırdım. Bu sene hedefim ise Amerika'da 3-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Görme Engelliler Dünya Şampiyonasında yine birinci olmak istiyorum'' dedi. Türkiye'de görme engellilerin de var olduğunu ve sporda başarı sağlayabileceklerini göstermek istediğini ifade eden Şimşek, Amerika'da Türk bayrağını göndere çektirmek istediğini vurguladı. Engellilere destek verilmesini de isteyen Şimşek, ''Biz engelimizle sporda da varız ve ülkemize sağlıklı bir sporcunun getirdiği gibi başarı getirebiliyoruz. Ülkemizi onlar gibi temsil edebiliyoruz'' diye konuştu. Fatma Darı ise, geçen yıl aynı şampiyonada toplamda 210 kilo kaldırdığını, bu yıl ise antrenmanlarda kendi rekorunu kırarak 225 kiloya kadar çıktığını belirtti. ''Geçen yıl 70 kiloda ülkemi en iyi şekilde temsil ettim. Bu yıl da Amerika'da kendi rekorumu kırmak istiyorum'' diyen Darı, şampiyona için çalışmalarını sürdürdüğünü de kaydetti. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|