![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() I
Şiirde ruh olacak, coşku verecek Şiir o ki; kafiye, vezin olacak Ya aruza, ya da heceye uyacak Çorumlu şimdi gelir hesap sormaya. Hiç hece nedir, vezin nedir uymazdım Aklımdakini yazar, ölçü bilmezdim Sanatta nedir zerre kıymet vermezdim Çorumlu yine gelir hata bulmaya.... Hece tam gelecek, kafiye uyacak Ölçüsü güzel, şekli düzgün olacak Kelime can bulacak,mana verecek Yaşar hoca gelir imla vermeye.... Şiir ki yaşayacak, nefes alacak Bu güne bakıp, ileriyi görecek Değerini anlayanı bilecek Çorumlu gelir ne hatalar bulmaya... Yaşar hoca iğne ile kuyu kaz Tezkireleri ara Behişti’ni yaz İşin o ölçü vezni alırsın baz “Yaşar Hoca” gelir hata bulmaya... ll Sunmak değil ki; beylere ağalara Yağ çekemem ki sultanlara hanlara Parasız kalıp düşsek bile zorlara Niyazi gelir nasıl diye sormaya Tercüman olmak acılara ahlara Boş geçemeyiz, atamayız kahkaha Açmak mı kendimize güzel bir saha Serapta olsa ararız iyi vaha Görüntü için manayı mı bozayım Kelime atıp cümleyi mi böleyim Sizin için sanat derdi mi çekeyim Hocam yine eskisi gibi yazayım İşim değil estetikle uğraşmak Manayı atıp sizin ile kırışmak İstediğim halkın gönlü ile konuşmak Arzum o ki Hak rızasına ulaşmak.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|