![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2006
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Erdoğan’dan PKK’ya: 221’den yararlanın
Başbakan Erdoğan terörle mücadeleye nokta koymadıklarını, ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini söyledi. Erdoğan PKK’lılara “Gelin analarınızın babalarınızın yanına. Bu yanlıştan dönün. 221. maddeden istifade edin” çağrısı yaptı.NTV Güncelleme: 11:05 TSİ 03 Mart 2008 Pazartesi ANKARA - Etkin pişmanlığı düzenleyen yasayı hatırlatan Erdoğan “Burası bir hukuk devleti. Bunlar içinde yapılması gereken neyse bunlar yapılır.” dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yapılan AK Parti Gençlik Kolları Kongresi’nde konuştu. Konuşmasında Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen kara harekatına değinen Erdoğan terörle mücadelenin bitmediğini söyledi. “Geri çekilirken kimseden talimat almadık.” diyen Erdoğan “Daha nokta koyulmadı, terörle mücadele neyi gerektiriyorsa kararlılıkla devam edecektir.” diye konuştu. 221. MADDEDEN İSTİFADE EDİN Terörle mücadelenin sadece askeri boyutu olmadığını ifade eden Erdoğan “Bunun sosyoekonomik, kültürel, sosyolojik boyutu da var. Dağa çıkmış teröristlere sesleniyoruz. Gelin analarınızın babalarınızın yanına. Bu yanlıştan dönün. 221. maddeden istifade edin. Herşeyi kuralları içinde sürdürmekte kararlı bir Türkiye Cumhuriyeti var. Burası bir hukuk devleti. Bunlar içinde olması gereken neyse bunlar yapılır.” dedi. 9 günlük operasyonun, uyum içinde bir çalışma ile bitirildiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: “Cuma sabahı, nihayete ermek suretiyle, bütün yavrularımız, Mehmetçiğimiz, subayından tüm erine kadar ülkemize döndü. Bir çok spekülasyonlar yapılıyor. Bu spekülasyonlara kulak asmayın, biz askerimizle el ele, omuz omuza ham dolsun bu süreci takip ettik, götürdük. Tabii ki, bütün bu sürecin, stratejileri var, taktikleri var... Şimdi bazılarının, insaf dışı yakıştırmaları oluyor; ‘İşte şuradan talimat mı alındı, şunlar şöyle midir? Daha uzun kalınmalıydı. Daha şöyle olmalıydı, böyle olmalıydı’. Bırakın da lütfen bu işi bilenler konuşsun. Bu iktidar siyasi iktidar olarak kimseden emir almamıştır, emir almaz bunu böyle bilin. Vakti zamanı geldiğinde bunlar tarihe kayıt olarak düşüyor. Biz kimlerin, kimler karşısında el pençe divana durduğunu biliriz. Kimlerin kimlerle görüşmek için randevu talebinde bulunup, randevu alamadıklarını gayet iyi biliriz. Şu anda bu mücadelede, bu sınır ötesi operasyonda ebediyete intikal eden şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum.” Terörle mücadelenin bitmediğini, nokta koyulmadığını belirten Başbakan Erdoğan, “Bu mücadele neyi gerektiriyorsa bundan sonra da aynı kararlılıkla yine devam edecektir” dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabii ki bunun sadece askeri boyutu yok. Sosyo-ekonomik boyutu var, psikolojik boyutu var, kültürel boyutu var. Bütün yapılması gerekenlerin hepsini yapmak suretiyle terörle mücadele edeceğiz. Ve biz dağa çıkmış olan o teröristlere de sesleniyoruz; ‘Gelin analarınızın, babalarınızın yanına, onları daha fazla üzmeyin ve bu yanlıştan dönün’ diyoruz. Ve 221. madde var. ‘Bu maddeden ne denli istifade edebilecekseniz bundan da istifade edin’ diyoruz. Her şeyi kuralları içerisinde sürdürmekte kararlı olan bir Türkiye Cumhuriyeti var. Bu devlet, bir hukuk devletidir. Bu hukuk devleti içerisinde olması gereken neyse bunlar yapılır. Şimdi bir önemli noktaya daha geliyorum. Sevgili gençler biz Kuzey Irak’taki terör kamplarına, teröristlere yönelik böyle bir harekatı yaptık. Asla bir sivil dahi burada hedef alınmadı, bir sivil dahi ham dolsun burada etkisiz hale getirilmedi, öldürülmedi. Bu hassasiyet tabi ki bizim ordumuzun kimliğinde var.” TÜRBAN Erdoğan, “Zaman zaman duyuyoruz, bazıları çıkıp diyor ki, (Ben yanımda bu başörtülü gençlerin bulunmasını istemiyorum). Bu çok çirkin bir şey, bu özgürlüklere tahammülsüzlüktür, insanlık suçudur” dedi. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Zaman zaman duyuyoruz, bazıları çıkıp diyor ki, (Ben yanımda bu başörtülü gençlerin bulunmasını istemiyorum). Bu çok çirkin bir şey, bu özgürlüklere tahammülsüzlüktür, insanlık suçudur. Ama tam tersi bir cevabı, bakıyorsunuz ki, başörtülü genç bir kız, (Hayır ben mini etekli de olsa, daha farklı da olsa aynı çatı altında bulunmayı, bir özgürlük gereği olarak görüyorum) diyor. AK Parti’li gençler olarak sizler bunu devam ettireceksiniz. Kimseyi küçümsemeyeceksiniz. Horlamayacaksınız. Neden? Çünkü biz, yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Biz kuru dogmaların temsilcisi değiliz. Biz sadece özgürlüklerin savunucusuyuz ve bu konuda sonuna kadar özgürlüklere saygılıyız ve kimsenin özgürlük sınırına da tecavüz etmeye niyetimiz yok. Kimsenin de bizim özgürlük sınırlarımıza tecavüz etmesine tahammülümüz yok. Çok şükür AK Parti gençliğinde bunu görüyorum. Siz bir muhabbet meclisini oluşturmaya, bunu zenginleştirmeye aynen devam edin. Sorunlarınız, sıkıntılarınız olacaktır. Ama unutmayın çoğu gitti azı kaldı.” İSRAİL’İ KINIYORUZ Erdoğan konuşmasında İsrail’in Gazze’deki operasyonunu kınadıklarını belirterek “Gazze’de yapılan insanlık dışı uygulamayı tasvip etmemiz mümkün değildir. Gazze’de orantısız güç kullanımıyla siviller öldürülmektedir. Bu saldırıların insani bir izahı yoktur. Hukuki izahı yoktur. Türkiye olarak İsrail’in bu tavrını kınıyoruz” dedi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|