![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2005
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gül: DTP’lileri dinledim, tavsiyede bulundum
Cumhurbaşkanı Gül, Köşk’te görüştüğü DTP heyetinin ziyaretiyle ilgili olarak, “Görüşlerini dinledim ve tavsiyelerde bulundum” dedi. Gül, “Kiminin Kürt, kiminin terör, kiminin Güneydoğu dediği sorun, bir partinin değil, Türkiye’nin sorunudur” dedi.NTV-MSNBC VE AJANSLAR Güncelleme: 15:17 TSİ 12 Mart 2008 Çarşamba ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Zirvesi’ne katılmak üzere Senegal’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Gül, dün Çankaya Köşkü’nde kabul ettiği DTP heyetinin ziyaretiyle ilgili olarak, “Ben bütün vatandaşların, herkesin cumhurbaşkanıyım. TBMM’de grubu olan bir siyasi parti, görüşmek isteyince ben de kabul ettim. Türkiye’nin sorunlarıyla ilgili DTP’nin görüşlerini fikirlerini dinledim ve bazı tavsiyelerde bulundum, görüşlerimi söyledim” dedi.Gül, bir gazetecinin “Kürt sorununun barışçı yollardan çözümü gerekir şeklinde ifadeniz oldu mu?” sorusunu “Kiminin Kürt, kiminin terör, kiminin güneydoğu dediği sorun, Türkiye’nin sorunudur. Bu bir partinin, bir grubun sorunu değil. Bu meselenin bir muhatabı varmış gibi algılamamak gerekir. Siyasi partilerin görüşleri vardır, DTP’nin de bu konudaki görüşlerini dinledim. Başta siyasi partiler ve siyasetçiler olmak üzere herkesin sorunların çözümüne yardımcı olması gerekir” diye yanıtladı. Sorunların çözümünde katkıda bulunulması gerektiğini belirten Gül, “Başta siyasetçiler olmak üzere herkesin Türkiye’nin sorunlarını çözmeye yardımcı olması gerekir” dedi. Kendisiyle görüşmek isteyen milletvekilleriyle görüşebileceğini ifade eden Gül, “TBMM’de bulunan partilerle, milletvekilleriyle talep olursa düşünürüm, fayda görürsem görüşürüm” diye konuştu. Gül, “muhalefet partileriyle Genelkurmay Başkanlığı’nın karşılıklı açıklamalarının” hatırlatması üzerine, “Bu konuları deşmenin, daha fazla gündemde tutmanın faydası olmadığı kanaatindeyim. Herkesin birlik, beraberlik ve birbirine güven içinde hareket etmesi gereken bir ortam yaşıyoruz. Terörle amansız mücadele içindeyiz. Bu konularda siyaset üstü davranmak gerekir” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Danıştay 8. Dairesi’nin YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın rektörlüklere gönderdiği yazının yürütmesini durdurmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de hukuki ve siyasi süreçler hakkında konuşmak istemediğini söyledi. Katılacağı İKÖ Zirvesi ile ilgili çeşitli bilgiler de veren Gül, “Bu yılki zirve divanında Mısır ve Filistin Devlet başkanlarıyla birlikte yer alacağım. Zirve sırasında ayrıca İKÖ Ticari ve Ekonomik İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Başkanı sıfatıyla İSEDAK’ın faaliyetleri hakkında bilgi vereceğim” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, İKÖ Zirvesi vesilesiyle çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmelerde ve bölgesel konularda istişarelerde bulunma imkanına sahip olacağını da belirtti. Zirvenin Afrika kıtasında yapılacak olmasının önem taşıdığını anlatan Gül, Afrika ülkelerinin liderlerine, Ağustos ayında İstanbul’da düzenlenecek Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi’ne yaptığı daveti teyit edeceğini söyledi. Gül, temasları sırasında İKÖ üyesi ülke liderlerinden bir kez daha Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi Geçici üyeliğine adaylığı ve İzmir’in EXPO 2015 adaylığına destek vermelerini isteyeceğini kaydetti. Gül, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile zirvede görüşme yapmasının henüz planlanmadığını, fırsat olması halinde görüşebileceğini söyledi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|