www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-11-2008, 07:30 PM   #1
Tilki_Andre
Forum Aşığı
 
Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: ¢αкαℓ.ηєттєη
Yaş: 31
Mesajlar: 4,929
Teşekkür Etme: 235
Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2450
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Wink Bearnez Sos

4 yumurta sarisi
1 sogan
5 çorba kasigi tereyagi
1 fincan sirke
1 çay kasigi tane biber
1 çay kasigi tarhun
Maydanoz
Tuz












Sogani soyun ve ince ince dograyin. Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarini baska bir yerde kullanmak üzere ayirin (sos tozla beraber piserse çok aci olur). Sirke, sogan, kiyilmis tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateste sirke tadi kalmayana kadar pisirin. Maydanozu temizleyin ve incecik kiyin. Tereyagini eritin ve köpügü ile dibine çöken tortusunu alip ilik bir yerde tutun.
Yumurta çirpma kabina, yumurta sarilarini koyun ve bearnez malzemesi ile karistirin. Üç çorba kasigi su ilave edin ve biraz çirpin. Genisçe baska bir kaba iki parmak su doldurulup atese koyun ve bunun içine yumurtali kabi oturtun. Alltaki suyun sicakligi sonucu; yumurta sarilari krem haline gelene kadar çirparak pisirin. Bu sosun yapiminda en önemli nokta, yumurta sarilarinin pisme noktasini iyi ayarlamaktir. Sos, fazla piserse kesilir, az piserse sivilasir. Yumurta kabini ocaktan alin ve ilik tereyagini yumurta sarisina karistirmak suretiyle az az yedirin. Tuz ve kiyilmis maydanozu ilave edin. Servise kadar, ilik bir yerde saklayin. Bu sosu bütün izgara etlerin yaninda sunabilirsiniz
__________________
:wink:
Tilki_Andre çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:40 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.