![]() |
![]() |
#1 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: ¢αкαℓ.ηєттєη
Yaş: 31
Mesajlar: 4,929
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2450
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 4 yumurta sarisi 1 sogan 5 çorba kasigi tereyagi 1 fincan sirke 1 çay kasigi tane biber 1 çay kasigi tarhun Maydanoz Tuz Sogani soyun ve ince ince dograyin. Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarini baska bir yerde kullanmak üzere ayirin (sos tozla beraber piserse çok aci olur). Sirke, sogan, kiyilmis tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateste sirke tadi kalmayana kadar pisirin. Maydanozu temizleyin ve incecik kiyin. Tereyagini eritin ve köpügü ile dibine çöken tortusunu alip ilik bir yerde tutun. Yumurta çirpma kabina, yumurta sarilarini koyun ve bearnez malzemesi ile karistirin. Üç çorba kasigi su ilave edin ve biraz çirpin. Genisçe baska bir kaba iki parmak su doldurulup atese koyun ve bunun içine yumurtali kabi oturtun. Alltaki suyun sicakligi sonucu; yumurta sarilari krem haline gelene kadar çirparak pisirin. Bu sosun yapiminda en önemli nokta, yumurta sarilarinin pisme noktasini iyi ayarlamaktir. Sos, fazla piserse kesilir, az piserse sivilasir. Yumurta kabini ocaktan alin ve ilik tereyagini yumurta sarisina karistirmak suretiyle az az yedirin. Tuz ve kiyilmis maydanozu ilave edin. Servise kadar, ilik bir yerde saklayin. Bu sosu bütün izgara etlerin yaninda sunabilirsiniz
__________________
:wink:
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|