![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2089
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir zamanlar, Uzak Dogu'da, artik yaslandigini ve yerine
>gececek > >birini secmesi gerektigini dusunen bir imparator varmis. > > >>Yardimcilarindan ya da cocuklarindan birini secmek yerine; >kendi > >yerine gececek kisiyi degisik bir yolla secmeye karar vermis. Bir >gun, ulkesindeki tum gencleri cagirmis ve: > > >>"Artik tahttan inip yeni bir imparator secme vakti geldi. > > >>Sizlerden birini secmeye karar verdim." demis. > > >> > > >>Gencler sasirmislar, ancak o surdurmus: > > >>"Bugun hepinize birer tohum verecegim. Bir tek tohum... Ama bu > >cok ozel bir tohum. Evlerinize gidip onu ekmenizi, sulayip >buyutmenizi istiyorum. Tam bir yil sonra buyuttugunuz o tohumla buraya > > >>geleceksiniz. Sizi, yetistirdiginiz o tohuma gore >degerlendirip, > >birinizi imparator sececegim." > > >> > > >>Saraya cagirilan genclerin arasinda Ling adinda biri de >varmis. O > >da digerleri gibi tohumunu almis... Evine gidip heyecanla olayi >annesine anlatmis. Annesi bir saksi ve biraz toprak bulup, onun tohumu >ekmesine yardim etmis. Sonra birlikte dikkatlice > > >>sulamislar. Her gun sulayip buyumesini bekliyorlarmis. > > >> > > >>Yeterince zaman gectikten sonra diger gencler tohumlarinin ne > >kadar buyudugunu anlatirken, Ling hayal kirikligi icinde, kendi >tohumunda hicbir degisiklik olmadigini goruyormus. > > >> > > >>Uc hafta, dort hafta,bes hafta gecmis... Hâlâ hicbir >gelisme yokmus. Digerleri yetisen bitkilerinden soz ederken Ling cok > >uzuluyormus. Imparatorun onu beceriksiz sanmasindan cok > > >>endiseleniyormus. Arkadaslarina da hicbir sey diyemiyor, >sabirla > >bekliyormus. Sonunda bir yil bitmis ve genclerin yetistirdikleri >bitkileri imparatorun huzuruna goturecekleri gun gelip catmis. > > >>Ling, annesine bos saksiyi goturemeyecegini soyleyince, annesi > >ona cesaret verip; saksisini goturup durust bir sekilde olanlari > > >>imparatora anlatmasini istemis. Ling, pek istemese de, >annesinin > >sozunu tutmus ve bos saksiyla saraya gitmis. > > >> > > >>Saraya varinca arkadaslarinin yetistirdigi bitkilerin >guzellikleri > >karsisinda sasirmis. > > >> > > >>Sonra imparator gelmis ve tum gencleri selamlamis. Ling, > >arkalarda bir yerlere saklanmaya calisiyormus. "Ne buyuk bitkiler, >cicekler ve agaclar yetistirmissiniz. Bugun biriniz imparator olacak." >demis imparator. > > >> > > >>Aniden arkada elinde bos saksisiyla Ling'i fark etmis. Hemen > > >>muhafizlarina onu one getirmelerini emretmis. Ling cok >korkmus. > >"Sanirim beceriksizligimden dolayi beni oldurtecek." > > >> > > >>Ling one geldiginde imparator adini sormus. > > >>"Adim Ling." demis. > > >> > > >>Diger gencler gulusup onunla alay etmeye baslamislar. >Imparator onlari susturmus. Ling'e ve elindeki saksiya dikkatle bakip > > >>kalabaliga dogru donmus. "Yeni imparatorunuzu selamlayin. Adi > >Ling!" demis. > > >> > > >>Ling inanamamis. Cunku tohumunu yesertememis bile, nasil > >imparator olurmus?... > > >> > > >>Imparator devam etmis: > > >>"Bir yil once burada herkese bir tohum verdim. Siz ekip, >sulayip > >bir yil sonra getirecektiniz. Ama hepinize kaynamis tohum vermistim. >Asla buyuyemeyecek olan... Ling'in disinda herkes agaclar, bitkiler ve >cicekler getirdi; cunku tohumun buyumedigini fark > > >>edince hepiniz onu bir baska tohumla degistirdiniz. Sadece >Ling > >icinde benim verdigim tohum olan bos saksiyi getirme cesaret ve >durustlugunu gosterdi. Beklentisi gerceklesmeyince umutsuzluga kapilsa >da, durustlugunden vazgecmedi... Onun icin yeni > > >>imparatorunuz o olacak!" > > >> > > >>*** > > >>En sade dogrular mi? > > >>Rengârenk yalanlar mi? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|