![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acılar Demlenirken
Ya da her sineye çekişte yaptıklarını, daha çok süzmeliydim acımı. Çok önemli sonuçlar doğuracağını kestiremediğim, başta basit gibi görünen bu üşengeçlik sonrası şimdi, acılarım tüm çapaklarıyla beynimde, kalbimde, bu çok klişe “aşk organlarının” (!) haricinde daha bambaşka yerlerde vücuduma ait. Durup durup ilişkimi gözden geçirme uğraşlarım da yoruyordu beni açıkçası. IMF’nin bilmem kaçıncı gözden geçirmesi gibi de değil hani üstelik. Parasal bir şey değil yani. Aksine, tam anlamıyla ruhsal bir analiz çabası. Ruhla ilgili tüm sorguların çok yorucu olduğu da herkesçe bilinir. Yoruluyordum, her şeyde yoruluyordum. Aklımın en azından yarısı belki de 151/200 ü sendeydi: bizdeydi. Matematik yapmaya çalışırken, ağzımla bateri ritimleri tutarken, yemek yerken… Filanken ve falanken… Yine oturdum bir şeyler karalıyorum işte. Acılarım azalacak sanki dünyadaki en iyi şiiri (?) yazsam! Azalır ama ya değil mi? Bak yine tereddüde düştüm. Ne yapacağız şimdi? “Bir dediğin bir başkasını tutmuyor” suçlamanla, “Tereddüde herkes düşer” savunmamın karşılıklı mücadelesini izlemek de istemiyorum. Onu istemiyorum, bunu istemiyorum... Ya ben vallahi yorulmuşum. Beni yorarken yorulmadın mı hiç? Neyse bitti işte. Oh! Bu sefer galiba bitti. Kaçıncı “bu sefer galiba” deyişim kimse bilmez ama ““bu sefer galiba bitti.”” Ve ilk kez bu kadar cesur, umarsızca söylüyorum bittiğini: bittiğimi. Bitmesi bir şeyin, ona dair kıvranmaların da bitişi midir? Yoksa yeni bir “acıları diyarı”na giden yol mudur? Bak bunu da bilmiyorum galiba. Neyim ben? Ne oldum? Neye döndüm? “Artık acılarım azalıyor” demiştim aslında, Böyle bir azalma olayını hiç yaşamayacağımı sansam da… Neyse salla! Acılarımı bir şiirle ifade edip rahatlamaktansa, Bir şiire başlayıp, onu yarım bırakıp: “Neyse” demek… Yani boş vermek… Öylesine rahatlatıcı ki arasıra… 31 Temmuz 2006, Didim/Aydın Ali İlik
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acil Servis
Yürümek; DURMAK. Koşmak; YÜRÜMEK! Ali İlik
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah o sın, o sın
Tek başınayken, yalnızsın. Sevgilin varken, yanmışsın. Dostun varken, sıcaksın. Sen doğarken, ağlarsın. Ve ölünce, cansızsın. Bir tek kalır Ad' ın. 29 Ağustos 2005, Bursa. Ali İlik
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() An
zaman küstü bana, ağlamadAN 'bir oğlum var' dedi, zamAN. hiç girmemiş mısralarımın -mürekkebini kâğıtla kesip- arasına AN. * oysa hiç duvar örmedim mısralarıma. örmüş olsam da mermiden hızlı koşAN delerdi duvarı bulurdu mısrasını tel örmüş olsaydım bile usulca gelip geçerdi minnacık baklavalardan işine gelince kocamanlaşAN işine gelince ufalAN * istese; geçip siniverirdi harflerimin arasına AN dolaşırdı 'A'daki açıklığı salon sanAN üçgen odaya kapanAN 'b'yi koltuk sanıp arkasına yaslanAN 'U'yu küvet sanıp yıkanAN 'j'nin noktasına ı yı çivi yapıp 'T'yi çakAN şemsiye bile yapan üşümesin diye kardAN! * akşam tepsilerimde yokmuş demek ki AN geleceği yutkundum afiyetle bir heyecAN geçmiş ince bağırsağımda bile sindirilemezdi benim boka kokAN! ağzıma attım şimdinin saniyelerini dakikalara çeviremeden yutuverdim ben pişmAN * an bana kızgın anlaşılAN bir şiir üflüyorum inAN adına bak, adımı AN! 21 Eylül 2005 / Bursa-01.13 Ali İlik
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara
Allah belanı vermesin Ankara! Versin diyesim geliyor, ama vermesin! “Sana gitme demeyeceğim, ama gitme lavinya” gibi! Ooofff off Ankara, birazdan döneceğim sana… Ali İlik
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aptal Sigaram
Yine yetim kaldı sigaram uykunun kroşesini yemiş gözlerimin gölgesinde Gazoz şişesinin içindeki ortam düşündüm ona öğretsin diye Hayatı öğrenmeli sigaram asitlerle işbirliği yapıp özgün bombalar tasarlamalı Aklı var aklı! beyin hücrelerimi çaldı Sidiğimdeki azotları didiş C4-M4 n'aparsan yap, terör estirsin de... Sigaram sigaram an'a kadar bok yememiş yedirmiş haram Farklı markalara çullan seviş, sote bir yerde; mesela tütün bahçelerinde Öpünce sabah seni yanıtlayamazsan halin duman Herşeyi sor oofff duman Farklı ölü babalara sor gerekirse 'O harfi' yapınca sabah iyi dans edemezse nefesin acımam çakarım kibritin tersiyle tadın bozuktu kankam ceza olsun sana; leş ortakların küllükte türemiş bak ve kork; ölüm neymiş çıkardım paketimden ama terketmedim, korkma odaklan gece boyu dibindeki leş mezarına faniliği bile kavra yorgan morgan yok sana soğuğa da alış! gazozu da bitirme 8 saat bekle nezarethanede o gazoz bi biterse seni tükürük sıkıp, vuracağım yetim kalmış sigaram ağlama, tamam sabaha kadar dayan! Ali İlik
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arkadaşlık Aşkı Üfleyerek Yerse
Menzili düştü gözlerimin dönerken sesim dilenciye Verilmiş sözlerim var, yapamam aşkla konuşamam Dürüstlük kurban gidiyor tüm isteklere! Gelir misin diye iddiaya girdi bütün teknolojiler Ah! Sevmesi kolay da sevilmek olay bu nöbetleşe siluet sergisinde sabır mı bir güç ifadesi yoksa içini dökmek mi daha onurlu unutuyorum aşkı zamanla belki ki bağırıyor kendini bu rahat ninni adı arkadaşlık besbelli ışık bile duruyor kırmızısında hani o kadar durağan yani etraf omzumda yanağının sessizliği en öldürücü tokattan daha çılgın siluetler aşktan daha korkunç bazen bilmem anlar mısın… aşka kokarken arkadaşlık anlayışım üfürüşün çok kuvvetli bastırıyor aşkı içimdeki tamam hadi arkadaşız ama ne çıkar işte oluversek aradaşk ki! 23.06.06, Bursa Ali İlik
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Artık
Önüm artık bulanık. Yeşil kuru karanlık. Dinlemek.. Geçmiş acı, bu ruhumun baş tacı. Zorundalık.. Şarkılar hep geçmişi hatırlar, belki seni anar? Ben de bilmediğimi.. Bulutlar hep seni anar. Üstüme bir siyah gül konar. Artık... Anlat benim hayatım, Hep yanınday(d) ım. Toprak niye sinsi? Nedir bu nefretimsi? Artık bitti mi? Artık? Yooook! yo yooook! Yoh! Yuh! >hıı? ! ! Mutluluk uzak, hüzün varken... Bitmeyecek olan bu hüznüm. Değersiz artık öğüdüm. Benim için değil erken. Derken.. Telefonlar hep uzun.. Mesajlar tükendi uykuda Kış geliyor, yaz suskun. Tükeniyorum ben lütfen susun! Artık psikolog değilim! İstifam kabul edildi. Artık bilim adamı da değilim. Çünkü bilinçdışı gözlem gücüm tükendi. N'olur sev beni! Artık sormamak istiyorum. Bilmek istemiyorum. Girince çıkmaz bir yola, Dostum ben harbi gidiyorum. Sigaram benim lanetli dostum. Ben, dostum, tükeniyorum. Kalemlerime iyi bak. Çünkü onlar benim güçsüz haykırışlarım. Ve onları ben, ölünce de seviyorum. Kusuruma bakma n' olur Senin gibi harbi yazamam. Dilerim mutluluk senin olur. Dostum ben yemin ettim! Gidiyorum! İstanbul, 2004.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayışığı
Ay! Işığı kapat! Bana bak, hey ay! Mayışıklığı bırak! Güneşe bir tokat at! 29 Ağustos 2005, Dünya.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynı
Yarım saat ten biraz fazla: 00.35 Yook işte metrooo. Yürüsene dostum, yiyosa, Maslağa. 3 saat sürer. 2. köprü zaten burda. burdaysa 1 saatte gidersin, Ordaysa 3! 2004, İstanbul. Ali İlik
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|