![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() ? (Soru İşareti)
Bir kibritle yakmalı mı her şeyi Yoksa Satmalı mı bir kibrit çöpüne Unutmalı mı her saniyesini Geçmişin Ya da Her şeyiyle birlikte Yeniden mi yazmalı. Yoksa Bütün kötü günleri çıkartıp Yoklukta mı avunmalı Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Akıyor Zaman
Bir otobüs camında Akıyor zaman Ve Ben yaklaşıyorum Bir otobüs camında Akıyor zaman Sen uzaklaşıyorsun Bir otobüs camında Akıyor zaman Ve Biz yaşlanıyoruz Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Ateşsiz Köy
Ateşsiz köyün ortasındayım Elimde son bir sigara Zaman belirsiz Ama Güneş Tam solumda Ve Sürüyle Koyunlar geçiyor yanımdan Çobanı nerede bunların diyorum Ve İlerliyorum içlere doğru Sakin ve emin adımlarla Yolun sonu yok Ama Bakınıyorum etrafa Sessiz ve yabancı Canım sigara çekiyor Tanıdık bir yüzü ararken Ve Kapılar çalıyorum sonra Tanrı misafiriyim diyorum Sadece Bir ateş istediğim Ama Kapılarda... Tanrıyı bilen Bir bakış göremiyorum Canım sigara çekiyor Ateşsiz bir köy ortasında Sessiz ve yabancı Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şehir,Yaz Ve Başkalaşan Yalnızlık
Kardeşim Mahmut’a Yalnızlık Yazları bir başka olur buralarda *******i; Ansızın uykun kaçar Elinde çayın, Ağzında sigaran çıkarsın balkona Her yudumla beraber Yıldızlara bakarsın aval aval Olur, olmadık şeyler düşlersin, Ve Saçma sapan hayaller kurarsın Hiç olmadık kişilerle. Olmadık biri için “-keşke yanımda olsaydı” dersin Ve Birden Memleket hasreti kaplar içini Orda ki güzel günler gelir aklına Hiç kötü gün yaşamamışçasına Misal; Bir cenaze töreni gelmez aklına Atılan feryadın sesi çınlatmaz kulağını Veyahut Baban anneni döverken Bir köşede çaresizce ağlamamışsındır Ve Hiç Getirmek istemezsin bunu aklına. Dedim ya Yalnızlık Yazın bir başka olur buralarda Sabahın kör bir vaktinde İnsana bunları yazdırır örneğin Keşkeler kaplar dört bir yanını “-keşke burada olsaydı” “-keşke bunları okuyabilseydi” İşte Yalnızlık Hep böyle olur bu şehirde Sensiz çayımı yudumlarken Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresizliktir Mecnun Olmak
Leyla’m yok Ve Mecnun kadar çaresizim Gecede... Ağlıyorum Bir kaç damla gözyaşı Ve Dönüp duruyorum Zamandan münezzeh Bir çölün ortasında Yatağıma kum doluyor Sonra Tükeniyorum sessizce /gecede/ Binlerce ben tükeniyor Bekliyorum Gelmesine yıllar var /ölümün/ Beş dakika ötemde Bedende Bir Mecnun çaresizliği Leyla’nın yokluğunda Tükeniyor bedenim... Zaman ölmeme yetmiyor. Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Cehennemin Adı Var
Tanrı kaç defa unutulur Bir kadının teninde Ya da Aşk Kaç defa Dinden çıkarır insanı Cehennemin adı var Dilde sadece... Yürekte hisseden yok Ondan İnsan unutmakta Tanrıyı Defalarca kez Herhangi bir kadının teninde Ve aşk Dinden çıkarmakta Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Çarpık Sevişme
Dilinde bir “aşk” hecesi Dudaklarım kan kırmızı. Gözlerimde “sen” ibaresi Adını koymakta zorlanıyorum. Gölgen; *******im olmuş. Varlığına günaydın. Yirmi dört saatimi istimlâk etmişsin Gece kondu bir aşkla Çarpık sevişler yapıyorsun. Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünmek...
Düşünüyorum; Yarınlarda senli bir geleceğin Düşünü kuramayışımı düşünüyorum. Düşünüyorum; Niçin? Hala bu uykusuzlukta, Anlamsız Cümleler kuruşumu düşünüyorum. Düşünüyorum; Senin Beni ne kadar düşündüğünü, Aniden Düşünmediğini düşünüyorum. Sonra Niçin? Böyle bir şeyi Düşünme gereksinimi Duymam gerektiğini düşünüyorum. Niçin? Düşüncelere bu kadar Mana yüklediğimi düşünüyorum. Düşünüyorum; Yokluğunda yokluğunu bir de... Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Eksik Bir Ben
Dışarıda İnceden yağan bir yağmur Arkamda Sessizce yanan bir soba, Önümde Dizili birkaç kitap Ve İçimde Senin için çarpan bir yürek Her şey yerli yerinde de Bir sen yoksun şu ufacık odada Boşluğunu doldurmak zor. Yerine Kimi koysam Hep bir numara ufak kalıyor. Ve Ben Hep bir kişi eksik . Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
Rep Derecesi :
|
![]() Eroin-i Aşk
Eroin kıvamında Bir aşktı yaşadığım Ve Aşırı dozdan /ölüyordum/ Bir yalnızlık ortasında Kapılar Sonuna kadar açık Odada Sere serpe ben Çığlığım Sokakları inletiyordu Ama Kimseler duymuyordu Ölüm kıvamındaydı her şey Ve Ben aşkı Damarlarımda hissediyordum Ethem Solmazgül |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|