www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-29-2008, 01:59 PM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye
 
GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98
Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Merkez TÜFE hedefine zam yaptı: %10.6 29 Temmuz

Enflasyon tahminleri yükselmeye devam ederken, Merkez Bankası daha önce yüzde 9.3 düzeyinde açıklanan 2008 sonu enflasyon tahminini yüzde 10.6'a çıkardı. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin AKP'ye yönelik kararını, olası bir erken seçim senaryolarını yakından izlediklerini belirterek, "Oradan çıkan karara göre, piyasa aktörleri nasıl davranacak izleyeceğiz. Ona göre tedbirimizi alırız" dedi. Bu yılın üçüncü Enf1asyon Raporu'nu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, şu mesajları verdi:

* DÜŞÜŞ 2009'DA BAŞLAYACAK: 2008'in sonlarına doğru sınırlı bir parasal sıkılaştırma varsayımı ile yüzde 70 olasılıkla, enflasyon 2009 sonunda orta noktası yüzde 7.6 olmak üzere yüzde 5.9-9.3 arasında, 2010 sonunda da orta noktası yüzde 5.9 olmak üzere yüzde 4-7.8 arasında gerçekleşecek. 2011 ortalarında ise yüzde 5.4 düzeyine inecek. Gıda ve enerji fiyatlarına yönelik varsayımlar, önümüzdeki 3 yıl için yüzde 7.5, 6.5 ve 5.5 düzeyindeki hedefin ulaşılabilir olduğunu gösteriyor.

KUR ENFLASYONU SINIRLADI
* YTL DEĞER KAYBETTİ: Orta vadede enflasyonun ana eğilimi düşüş yönünde olacak. Enflasyondaki artış, fiyatlama davranışlarında genel bir bozulmadan ziyade döviz kurunun etkilerinden kaynaklanıyor. İlk 4 ayında YTL değer kaybetti. Ancak son 2 ay içinde yeniden güçlenme eğilimi gösterdi. Döviz kurunun fiyatlar üzerindeki etkisi sınırlandı. Tahmini yüzde 1.2 olarak aşağı yönlü güncellendi. YTL'den 'Yeni' ibaresinin atılmasıyla ilgili çalışma eylül sonu açıklanır.

* LİKİDİTE AÇIĞI BEKLENMİYOR: Arz yönlü şokların ikincil etkilerini bertaraf etmek ve enflasyonda istikrarlı düşüş sağlamak için para politikasının temkinli duruşu devam edecek. Uygulanan maliye politikaları, yapısal reform süreci de en az para politikası kadar önemli.

OTOMATİK FİYAT TÜFE'Yİ ARTIRDI
* PİYASA FAİZLERİ ARTTI: Risk primindeki artış ve enflasyon beklentilerindeki yükselişle piyasa faizleri arttı. Petrol fiyatları 140 dolar civarında seyredecek. Elektrik tarifelerinde ise otomatik fiyatlama ile petrol varsayımı uyumlu gerçekleşecek. Enflasyon tahmini 2008 sonu için 1.8 puan yukarı çekildi ve 2009 sonu için de 0.6 puan artırıldı.

* FAİZLER ETKİLENEBİLİR: İç gelişmelerle ilgili veriler döviz kuruyla ilgili etkiler yapabilir. Çıktı açığı ile ilgili gelişmeler var. Tabii içerideki sanayicinin iş adamının tüketicinin muhatap olduğu Merkez Bankası politika faizlerinden farklı olarak uzun vadeli faizler etki yapabilir. Bütün bunlar modelin içerisinde yer almıştır.
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:25 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.