www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-10-2008, 09:24 AM   #1
GooD aNd EvıL
Aşmış Üye

GooD aNd EvıL Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 98
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi : GooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond reputeGooD aNd EvıL has a reputation beyond repute
Varsayılan Doğal gaz faturasını indirmenin tarihi yolu 10 Ağustos

Kabarık doğaz gaz faturalarından kurtulmak isteyen bir adam çareyi 14. yüzyıldan kalma Macar taşından yapılan sobada buldu. Bu soba evi ısıtmanın yanında yemek de ısıtınca doğal gaz faturaları komik bir rakama indi.
Artan enerji fiyatları nedeniyle zamlanan doğaz gaz insanları fatura tutarlarını düşürmek için türlü yollar aramaya teşvik ediyor. İngiltere'nin Essex kentinde yaşayan Peter Breuer evinde 14. yüzyıldan kalma Macar taşından yapılmış bir sobayı kullanmaya başlayınca aylık doğal gaz faturasını 20 sterlinden (yaklaşık 50 YTL) 5 sterline (yaklaşık 12,5 YTL) indirmeyi başladı.
Macar taşından yapılan soba, evinde yalnız yaşanan iki torun sahibi 80 yaşındaki Breuer'in aylık doğal gaz faturasında 40 YTL'lik tasarruf yapmasını sağladı.
Peter Breuer şöyle konuştu:
" Büyük bir evde yaşıyorum. Aylık faturalarım geçimimi olumsuz etkiliyordu. Ben de çareyi dışı Macar taşından yapılmış 14. yüzyıldan kalma sobada buldum. Önceki fırınımı kullandığım dönemde aylık doğal gaz faturam 50 sterlini buluyordu. Şimdi ise bu soba sayesinde fatura tutarım 5 sterline indi. Bir süre önce bu fırını ısıtıcı olarak da kullanmaya başladım. Evim 12 saat boyunca ısınıyor. Artık kalorifer yakmıyorum. "
Duş gibi ihtiyaçları için suyunu da bu sobada ısıtan Breuer'in aylık doğaz gaz tüketimi neredeyse sıfıra indi.
Geçen ay 3 bin sterline (yaklaşık 7 bin 500 YTL) satın aldığı soba sayesinde önemli miktarda tasarruf yapan yaşlı İngiliz kendi ürettiği çözümle yılda 500 sterlin cebinde kalacak. Sobanın parası da 6 yıl içinde çıkmış olacak.
İngiltere'de popüler olmayan bu tip sobalar 700 yıl kadar önce yoğun olarak Macaristan, Almanya, İsviçre, İtalya ve İskandinav ülkeierinde kullanıldı.
Bu sobalara yabancı olmadığını söyleyen Breuer,"Büyükbabamlar eskiden Macaristan'da yaşıyorlardı ve evlerine ziyarete gittiğimizde bu sobadan görüyordum" dedi.
Sobayı iki günde kuran Peter Breuer şimdilerde aylık 12,5 YTL'lik doğal gaz faturasının keyfini çıkarıyor.
GooD aNd EvıL çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:57 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.