![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() “Demedi” deme
Çivisi çıkmış bu binanın ne yapsan, ne etsen toparlanmaz. Dört bir yandan kasnaklasalar da istinatlarla çevirseler de çelik halatlarla gerseler de ayakta kalmaz... Akıllı ol kendini bil dışında kal bir şekilde faydası olmaz çabalamanın göçük altında kalırsın ”demedi” deme! Çivisi çıkmış bu binanın salağa yat en iyisi idare et girme fazla altına herkes biliyor ayakta kalmaz. Akıllı ol kendini bil ”demedi” deme... (Şubat 2005) Ömer Dalman
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() “Hayat” Dedikleri Safsata
Nasıl hayatımdaki “Küfür Kültür Mirası”nın kaynağı “Bando Sezai” ise; kevgire dönmüş, küpelerle donatılmış şu iki kulağımın mirasının kaynağı da “benim yeğen”dir. ortaya çıkmış üründe, kuvvetle bu iki şahsın imzası hakimdir. kutlarım onları o zaman! aynada karşıma çıkan o görüntü o ‘iki taraflı cazibe’ bana “bir mitolojik kahraman”ı yaşatıyorsa ve zaman zaman tartışmada ya da şakalaşmalarda raconlu konuşmalarımda kulağıma gelen o ses beni bile şaşırtıyor ve tüylerimi ürpertiyorsa; ’yeterli heyecanı alıyorum’ demektir kendimden. gerisi zaten “hayat” dedikleri safsata! biraz oyunlar, biraz yalakalık, biraz satıcılık... biz de oynuyoruz yeri gelince ama abartmadan... Bando Sezai ve Yeğen; yoksa dalga mı geçiyorsunuz hayatla benim üzerimden? ! ya da üçümüz, üçümüzün üzerinden mi? .. boşverin ne olursa olsun yahu! bir yandan “benlik”te yükselirken çaktırmadan, dalgamızı da geçelim, değil mi? gerisi zaten “hayat” dedikleri safsata! biraz oyunlar, biraz yalakalık, biraz satıcılık... (Haziran 2006) Ömer Dalman
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() “İlerisi” ne ki? !
“İleride” demiş bir şair dost ”inşallah kendini üstat sananlar gibi olmazsın sen de”; ‘iyi’ demiş şair dostum temenninin iyisi makbuldür, yardımcıdır dost elidir. ancak hiç öncesi, sonrası olmadı ki bu yolculuğun. Çocuksu bir coşkuyla bilinmeyenin karşısındaki o arzuyla yaratan’a duyulan ‘elde olmayan’ çekimle bir anda kıvılcımlanmadı mı bu hareket içimizde? ilk kıvılcımdaki coşku ne ise yıllar sonra –ki yalandır yıllar- yine aynı kıvılcım yok mu şu gönülde? kıvılcımların yapısı hiç değişti mi? geçmişte ‘neydik’ ki ileride ne olalım Şair Dostum? haddini bilen için ne farkı var değil mi ”ilk an” ile o “son teslim anı”nın? yine o tek Yaratan’a kurban ve onun sayısız kuluna hayran... yine o ilk anki gibi çocuk, deli yine o kadar arzulu ve bir nokta kadar ‘küçücük’ olduktan sonra ”ilerisi” nedir ki Şair Dostum? “öncesi” neydi ki bizim için? öyle değil mi? .. (Temmuz 2006) Ömer Dalman
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() “Şair” Şaire Hediye
Şair güzel yazan şairi gördümü başka bir zevklenir yüzünde binbir gül açar bilinmeyen renklerde... eşini, benzerini görmekten daha öte bir şeydir. bir dostun bir sevgilinin elini tutmaktan daha öte... şair güzel yazan şairi gördümü kıskanmaz “kendine hediye” bilir paketini yavaş yavaş açar elleriyle yoklar eğilir koklar kağıdının hışırtılarını dinler rengini merak eder sonra içindekini görmek ister hele bir de sesi de hoşuna giderse dinlemeden edemez bundan böyle! .. farklı bir ödüldür şaire güzel yazan şairi bulması yoldaştan öte sevgiliden öte anneden öte kendinden öte... (Şubat 2006) Ömer Dalman
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() “Şiir” Gibi Yaptık
Daha önce de çok oldu böylesi muhabbetler. Şiir’le kızdık, şiir’le alındık şiir’le sövdük, patakladık şiir’le seviştik, şiir’le dost elimizi uzattık sitemimizi ettik; ama hep “şiir” gibi yaptık bunu. ”şiir” gibi narin, bir kadın gibi salına salına... ”şiir” gibi taştan yumrukla bazen, eşikıyalar gibi saldırarak! ama hep “şiir” gibi yaptık; bu yüzden alınmaz gökyüzü alınmaz bu topraklar, bilmediğimiz alemlerin sakinleri... ‘yaratılış’ bizim hareketlerimizden endişe etmez; ”şiir” gibi düzgün, ahenkli yaparsak tabii... onun için endişesi olmasın dost sofralarının hatır çaylarının... bugün “şiir” gibi kızarız; yarın “şiir” gibi gönlünü alırız biz dostumuzun. “şiir”le topraklarız biz benliğimizi. endişesi olmasın alemin... (Temmuz 2006) Ömer Dalman
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() “Üstat” görmedim ki ben?
Hiçbir “üstat” görmedim ki; karşıma geçip, oturmasına fırsat verdiğimde ve bir bardak çayımı ikram ettiğimde; bir noktadan sonra -belki kendi de fark etmeden- ”lider”miş gibi benim de üzerime kendi şemsiyesini açmasın! ? işte burada vermez mi en büyük sınavını kendi de? burada tökezlemez mi bütün “üstatlar”? ! göre göre bal gibi de kurt kapanına ayaklarını böyle vermezler mi kendilerini “üstat” sananlar? ”üstat olan” bilmez mi sanki en baştan; ”üstat” olma yolundaki diğer bireylerin yollarını temizlemektir işi; onlara sıfırdan hazır yollar önermek değil? .. önlerinde kesin hatlar çizmek ve kendi imparatorluk şartlarını tanıtmak hiç değil? ! hiçbir “üstat” görmedim ki vallahi; karşısına aldığında beni temiz ve sessiz olmamdan yararlanıp beni aradan çıkartıp kendi muhasebelerinin cehenneminde aynaya bakmaya başlamasın! .. nasıl da gülerim için-için! yükselen kahkahalar içimden ta Evren’e yayılır ve o adresi verilemeyecek yerde cümbüşümüz başlar tüm alçak gönüllü bilgelerle! alay edemeyiz belki biraz acırız ve onların da zamanlarının dolmasını bekleriz sabrederiz. hiçbir “üstat” görmedim ki ben; kendi derdini bırakıp dümdüz bir diğerine meydan versin ve rahat bıraksın? .. (Temmuz 2006) Ömer Dalman
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 1 Saniyesine Razıyım
Çok sıcaktı, şefkat doluydu, sarıp sarmalayıcıydı ellerin... etraf kalabalıktı zaten daha fazlası olamazdı o 3 saniye dışında... düşünce hızıyla sızdın bana, endişe yoktu içimde... zaten huzurdan neden korkun ki insan? sadece buydu bana verdiğin. eminim sen de aldın bir şeyler o 3 saniyede... karıştın sonra yine kendi kalabalığının arasına. çoktu misafirlerin. hepsine ayrı ilgi, hepsine ayrı gülücükler... belki beklentiler, eski dostluklar, kardeşlikler, yeni işler... ama bende bıraktığın o 3 saniyelik sıcak miras kim bilir nerelere alıp götürecek beni? .. neler getirecek başıma ummadığım başka bir anda! .. biliyorum belki yine kalabalığının arasında, çaktırmadan bir el sıcaklığı... bir mesaj... olsun ben bu kadar sahici sıcaklığın 1 saniyesine de razıyım... (Mart 2007) Ömer Dalman
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 1792'ye Kurban
Aaah şu 1792 ahh! bu ne bir yıl, ne sıradan bir rakam; beni harcayası bir kadının bir doğal afetin bir 'başa bela'nın bendeki kaydı! .. 1792'de de karşılaşmış olsaydım, 2006 veya 2050'de de; hiç fark etmez yine benim için 'harcayıcı, batırıcı, yoldan çıkarıcı' olurdun! aah şu 1792 ahh! sen nasıl bir insansın! ? bu kadar mı dokunmadan ulaşmadan, samimi olmadan elini tutmadan yanılır ateşinden? bu kadar mı, arkandan takılıp kalan gözler yattığında bile seni görür perdelerinde? ! ve hiç unutamaz o 'yakıcı' imajını? ! 1792 kere hiçe saysan beni 1792 kere umarsızca baksan gözlerime 1792 kere harcasan beni veya 1792 kere arkandan baksam sen salınırken yine de iflah olmayacağım! yine senin için 'bir bozuk para' olacağım ve önemsenmememin o yok edici, ezici ağırlığında zevkten zevke koşacağım! .. Aaah şu 1792 ahh! senden bir simge bir iz... hayatımda unutulmaz bir damga bu numara... Bu köle 1792 kere, yolunda, yerlere atılmış bozuk para! .. (Temmuz 2006) Ömer Dalman
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 2007 Türkiyesi Fiil Çekimleri
Dertliyim, dertlisin, dertli... Dertliyiz, dertlisiniz, dertliler... Bıkkınım, bıkkınsın, bıkkın... Bıkkınız, bıkkınsınız, bıkkınlar... Madurum, madursun, madur... Maduruz, madursunuz, madurlar... Umutsuzum, umutsuzsun, umutsuz... Umutsuzuz, umutsuzsunuz, umutsuzlar... Tırlatmışım, tırlatmışsın, tırlatmış... Tırlatmışız, tırlatmışsınız, tırlatmışlar! ! ! .. (Eylül 2007) Ömer Dalman
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 3 Bıçak - 4 Bıçak! ?
Tek Bıçak’la başladık Çift Bıçak’a geçtik or’dan döndük tatmin olmadık 3 Bıçaklıyla traşa devam ettik bir süre memnun olduk tv’lerde seyrettik; motive olduk haşır huşur hiç acısız, kesilmesiz, kansız traş olduk. sonra yine bir yenilik: 4 Bıçaklı’yı metetmeye başladık birbirimize! ? Yeterin be Efendiler! durun artık yalanı bırakın biraz! ne yani 5 Bıçaklı olunca, daha da mı iyi olacak? ! daha da mı rahatlayacağız zavallı bizler? 4. Bıçak sakal traşıyla meşgulken 5.’si gidip faturaları, kirayı, kart borçlarını mı yatıracak veya o akşam söz verip de atlattığım öteki kızla “O” mu çıkacak? onu “o” mu becerecek? ! Peki Efendiler! bu kadar bıçak’lıyorsunuz da bizi ruhumuzdaki aydınlanma için altıncı, yedinci, sekizinci bıçağı mı bekleyeceğiz? ! ve birbirimize şöyle mi sorar olacağız: ”Kardeş ben 7. Bıçak aşamasındayım, ya sen? ” ”Ben herzaman traşımı 3 Bıçaklıyla oldum.” ......... Allah’ım delireceğim! Dün bir hipermarkette yanıma bir kız geldi bana şu 3 Bıçaklı’nın “titreşimlisi”ni tanıttı! ! ! (Şubat 2006) Ömer Dalman
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|