![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 23 Nisan
yoldu kalın taşların satır satır doğrandığı karla kaplı yürekleriyle iki çocuk geçiyordu sinsi bakışlı kartalların arasından. çocuklardan biri zayıftı açtı dünün sabahından ve susuzdu bedeni yorgundu yüreği mağluptu güneşe karşı derisi. diğerinin büyüktü gözleri dağların zirvesine bakardı adımları hızlı bedeni aslan yüreği Anadoluydu. yoldu yüzyılları taşıyan toprağı acizdi iki bedeni götürmeye karanfil kokulu memlekete. iki kardeştiler anne-baba bir dayı-amca kaderleri de örülmüştü aynı ağda çirkin bir örümceğin. yoldu sonu yüreklere düşen kordu geçenler dönenlere sordu mayınlar ciğerlerde patlıyordu. biliyorum 23 nisana daha çok var ama hazır eylül şiirleri yazılıyorken ben şimdiden 23 nisana hazırlık yapayım dedim. İzmir - 25.08.2007 14:48 Ersin Başeğmez
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() A 23:55'e
gözlerin gözlerime dolduğunda beyaz gemiler kalkar yüreğimden denizin mavisine karışır hüzünlerim saçlarında uçuşan yıldızlara kanar martıların kanatları diğer taraftan bunlar akarken yanımdayken yalova vapurundan hat çektim bakire düşler oteline kitabındaki yaşamayı hayal ettiklerin belki de yaşadıkların boğar düşüncelerimi kıskançlık dolu anlar dolar karabasanlar gibi odamın duvarlarına yokluğunda isterim ki daima gözlerin gözlerimi kuşatsın sözlerin beni anlatsın nefesin nefesim olsun Sudenaz Diğer adıyla Hınzır Kız 24 Ekim 2007 23:55 İstanbul - odam Not: şiir Sudenaz'ın not defterinden gizlice Zebercet üstadım için yürütülmüştür. Lütfen Sudenaz'ın haberi olmasın. Ersin Başeğmez
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() A_sosyal
Ben a-sosyalim çalışıyorum çalışıyorum bir türlü b-sosyal olamıyorum öğretmenim çok zekisin sana a-sosyallik yakışıyor b’ye geçip de ikinci sınıf vatandaş mı olacaksın diyor anlatamıyorum babama anneme en kötüsü de dedeme her mezarına gidişimde en son cenazesinde gitmiştim dualarım heybemde çınar ağacının gölgesi uzanır yıllardır annemden dedeme güneş türküler söyler ve ben a_sosyalim gölge yapacak çınar ağacım bile yok a sosyalim Ersin Başeğmez 07 haziran 2008 11:44 _ İzmir çaysız_şekersiz ve papatya/sız Ersin Başeğmez
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açlık I
Kırılgan otların yeşilliği uzanmakta Yağmur tanelerinden uzak Ve Sessiz gemiler geçmekte gözlerinden Yüreğimi dalgalandıran. Gökyüzünden yayılı bulutlar iniyor Avuçlarıma mavi mavi İnsan bazen ekmeğe doyamazmış… Kirli ellerde yoğrulan ve yürekleri dolduran Bazen de suya… Okyanuslardan gelen suya…. Bazen de sarmaşığa…. 15 NİSAN 07 - 20:45 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açlık II
İlk sokakta sen takılıydın plak iğnesine Sonrasında insanların soluk yüzleri Bedenlerinin devinimleri Cesaretsiz ördekler uçuşuyordu kaplıcalarda Islak göz yaşlarımda Sesinin uzatılmış hayalleri Nedensiz gelseydin İçeriye geçseydin 15 NİSAN 07 20:50 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adımlarım adımlarına yaklaşıyordu
odam hayallerimi kilitledim kırmızı düşlerimi sıcak gülüşlerimi çıktım sokağın kalabalında yalnızlığa mahkum yüreğimle adımlarım adımlarına yol alıyordu bilmiyordum ama hissediyordu yorgun ellerim avuçlarımda diri geleceğin bedenimde karıncalanmalar sen düşüyordun aklıma ince yağan kar gibi rüzgar okşuyordu kulak memelerimi sevdiğini söylerdin hatırlar mısın ıssız *******de sokulduğunda dudakların kavururdu dudaklarımı göğüslerin düşerdi göğüslerime yıldızlar seyre dalardı sevişmelerimizi adımlarım adımlarına yaklaşıyordu yüreğim yüreğine yine de üşüyordum ellerim çatlak kabanımın cebinde küfürler savuruyordum geceye yastığa yayılırdı saçların kısık ateşlerde yanardı bakışların nefesin okşardı yüzümü yürüyordum sokakların kalabalığında yaşlı bir teyze dalgın ırmak gibi akıyordu uzaktan boğaza ben halen adımlarımı adımlarına yaklaştırıyordum beyhude düşler gibi.... Ersin Başeğmez 22 Kasım 2007:21:57 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Afacan kız (I)
Maviye vururdu hayallerin Gölgeli küçük gözlerin de. Oyuncaklardan kurduğun Pembe dünyada Saklıydı çocukluğun Ailen Eski bayramlardı Elma şekerlerinin paylaşıldığı Van kedisi yüreğin Evin yeşil odalarına sarılırdı Şimdi Ne çocukluğunun pamuk prensesi Ne de bahçenizdeki yeşil meyveler var Büyüdün Afacanken Akıllı kız oldun Seni Ne zamandır bekliyorduk Hoş geldin Söz Özleteceğiz Namaz kılan dedeni.. Ersin Başeğmez 17 ağustos 2007 12:40 _ izmir Ersin Başeğmez
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Afacan Kız (ıı)
hayallerin süslü balonlar pembe yıldızlara boyalı bakışların mor bulutlarda dolaşır incir ağacına takılı dedenin yorgun ellerinde salıncak uçar gökyüzüne kahkahalarınla ve hüzünlü kömürler isli bacadan şehrin sokaklarına karışır sen büyürsün zamanla düşlerin ufaldıkça en sonunda afacan yüreğin şaşar bakar taşar kalır denizlerde yüzen rüzgarın hürriyetine Ersin Başeğmez 10 ocak 2008 15:58 - İzmir çaysız-şekersiz ve bademsiz Ersin Başeğmez
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağalarımız
Git dediler Düşler ülkesine Düşkünler ülkesinden Ezik bakışlarını toplayıp Yırtık ağa doldurdu. Ağa derince nefes çekti Toprağı işleyenlere seslendi Kısa olur yıldızların ömrü Mavi gökyüzünde Ve Yeryüzünde yoksulların Düşleri de zengindir Ömürleri de Ağalarımızın Elleri öpülesi. Muğla - 29.07.2007 21:21 Ersin Başeğmez
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam yemeği
Ellerinden sıyrıldı Usulcana terk etti odayı Oda Yalnızlar rıhtımına demir attı Deniz Dalgalı bakışlarıyla suya yattı Adam kılıcını çekti akan nehre Tam ortasından böldü ikiye Balıklardan sadece birini yakaladı Kılıcının keskin yüzü Kocaman okyanusun maviliğine Bir damla kan düştü Ay ışığında Balıkçı lokantasının kirli havuzunda Dibi yosunlu suların içinden Kadın güzel ve geceye hazır, Bir balık seçti Erkek rakı ve meze Lokantacı müzik, garson masa Erkek gül, kadın sandalye Gökyüzü yıldız Ve yanan mumlar Karartıyordu çevreyi Izgarada duman ile et kokusu Çevrede karanfil ve sarmaşık Kafeste kanadı kırık kuş Bir arabanın uzakta gölgesi Ötesinde bir otel odası Kirli lambası akmış sokağa İnmediler, aldılar iki kişi daha Anlamsız bir şiir yeryüzünde Yüreğimi ısırdı gece 20 HAZİRAN 07 23:50 - İzmir Ersin Başeğmez
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|