![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() PUF BÖREĞİ MALZEME: Buğday unu 1 kg. Kabartma tozu 1 paket Su Tuz Beyaz peynir 500 gr. Maydanoz 1/2 demet Sıvı yağ 2 su bardağı YAPILIŞI: 1. Un, su, tuz ve kabartma tozu ile kulak memesi yumuşaklığında hamur tutulur. 2. Beyaz peynir ufalanır, ince kıyılmış maydanozla karıştırılır. 3. Tutulan hamur ikiye bölünür. Silindir şeklinde yuvarlanır. Bir hamur 12 parçaya bölünür. 4. Herbir parça 25 - 30 cm çapında açılır. İki köşesine peynir konur, kapatılır, rulet ile kesilip tepsi ya da bir temiz bez üzerine alınır. Pişirilinceye kadar kurumaması için üzerleri örtülür. 5. Bir tencereye sıvı yağ konur, kızdırılır ve börekler içine atılıp, pembe bir renk alıncaya kadar altı üstü kızartılır. 6. Kağıt peçete üzerine çıkarılır, servis yapılır.
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|