![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 1 Mayıs 2008
Bütün gün Pirüpak bulutlar Yerde yaşanan çirkinliği Görmesin diye Güneşin yüzünü kapattılar Ne ay doğdu o akşam Ne de yıldızlar ışıdı ....................... Ve kimileri O gece yeniden Bin yıllık karanlığın uykusuna yattılar Kalender Sever
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Abeceden Önce
Abeceden önce öğrendim ekmeğimi kazanmayı Sonra seviyi Ve şimdi anlıyorum ki Bu durumu şiir anlatabilir En iyi Abeceden önce öğrendim varlık-yokluğu Sonra nesneyi Ve şimdi anlıyorum ki Bir şair anlatabilir bu felsefeyi En iyi Abeceden önce öğrendim Güneş'i,ay'ı, geceyi Ve şimdi anlıyorum ki Yıldız kayarken Tuttuğum dilekleri Koca bir hiç anlatabilir En iyi Abeceden önce öğrendim, sevişmeyi Sonra seviyi Ve şimdi anlıyorum ki Bu durumu bir çocuk anlatabilir En iyi Ben Abeceden önce öğrendim, herşeyi Kalender Sever
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağıt Yükü Türküler
Bazan acısı yüreğe ağıt yükü olur Bir insandan geriye kalan bir türkü Yüzünü karıştırmaya yeter de artar Bir bulut nasıl karıştırmaya yeterse göğü Ve damar damar İçine akar hüzün Dönüşü başka yazgıda geçen Başka mevsime uçan bir kuştur Artık güldüğün Kalender Sever
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akar Gider Arsız Hayat
Bir damla yaş durur gözünde Acır damağında her tat Ölüm gelir başım üstüne Akar gider arsız hayat Bir buluttun gökyüzünde Bindiğin rüzgardan bir at Mevsim mevsim ülke ülke Akar gider arsız hayat Yarin yattığı o dizde Romatizma sızlar şu saat Bir parıltı yanar söner gözünde Akar gider arsız hayat Yemişi bin bir biçimde Her biri bir giz taşır içinde Bebek gibi sallarken dizinde Akar gider arsız hayat Kalender Sever
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam
Akşam Büyük bir gemi gibi yanaşır evine Bütün gece yükünü boşaltır yüreğine Ay dolanırken günyayı Bir yolculuk başlar ta içine Dünya döner Ay tepeleri aşar Her tavşan yazgısını koşar Akşam Büyük sessizliğini yığar kapına Ay un eler pencerede ince ince Bir yıldız kayar ansızın Bir sızı düşer ta içine Gece döner Gün ağarır Güneşten ışık sağılır Yine Akşam yanaşır evine Kalender Sever
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alık Yarim
“k” Benim Alık yarim Dağdağasız Balık yarim Ben deniz seni Arar dalgalarım “a” Benim Alık yarim Sen güneş Ben karım Sen gül Ben ağlarım “l” Ellerin Kırmızı benim Gül goncası Kan tükürür leblerin Beni öldürme Kalbindedir yerim “e” Benim Ay aşığım Sen güneş Ben sıra dağlarım Sen yoksan Ben kara bağlarım “n” ………….. “d” Benim Bağ benim Sen bağbanım Bir yanım yeşil yaprak Bir yanım çağla benim Dalıma yarin eli uzandı Çiğ tanesi ağlama, sevin “e” Benim Seller benim Gözyaşım göller benim Ben bir kara bulut, Sen okyanus Koynunda mavi gülerim “r” Benim Gün benim Gece benim Üstüme yıldız düşer Bir kuytuda *******im Bir kadeh ki sonsuzluk Son yudumu Son demi sun saki Kainat döner Ben içer kâinata dönerim Kalender Sever
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne
Bir mevsim sersem ayaklarına Elbette baharı istersin Dağ dağ kokar Renk renk gülersin Bir mevsim sersem ayaklarına İster misin? Her pınarına güneşle beraber Bir çift ceylan insin Çam dalı Çiğ tanesi Gelincik kırmızı kanasın Bir mevsim sersem ayaklarına Üstüne bir sen Bir bulut titresin Bir mevsim sersem ayaklarına İçinden lodos olmak istersin Nerde bir çocuk ölse Deniz yüreğin gibi kabarır Kıyıları döversin Bir mevsim sersem ayaklarına Hıçkırıklarını rüzgarlara gömersin Bir mevsim sersem ayaklarına İçinden en çok güneşe benzersin Güneş gibi sen de bir tanesin İçimi ısıtır gülen yüzün, Dilerim, güneş gibi her gün sen de gülersin Bir mevsim sersem ayaklarına Elleri öpülesi Bir mevsim sersem ayaklarına Saçların kara gecesi Yıldızları tutuştursun gözlerin Tepelere ay doğmadan öncesi Bir mevsim sersem ayaklarına Elbette baharı istersin Her bakışımda bir çiçekle Gözlerimden öpersin Kalender Sever
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asıl Olan
Gelincik kırmızı kanatır Toprağın yanağını. Açan her zambak Besbelli beyaz bir yaradır. Dağ doruğundan gelen deli rüzgar Uçurumların bilediği korkuları Kuytulara anlatır Ey hat! Toynakları yerden ışık toplayan at gibi Dörtnala geçti hayat Belki en büyük hakikat, var olmaktır Fakat, Asıl olan farkına varmaktır Dört mevsim güneş aklında Yağmur kalbinde rügara inat Bir bulut gibi Evrende kendini unutmaktır Kalender Sever
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Işığı
Silinir renkler ve şehir Kapatınca gözlerimi Oysa ben seni bekliyorum Gözümü kırpmadan Ahşap bir pencere gibi Rüzgarla savrulur Sarı ışıklarında Sokak lambasının Yağmur tanecikleri Bulutların arkasında Gizleme yüzünü Karartma *******i İstemez miyim, Denizin ayağına gelmesini İnat etme Ay ışığı Gir içeri Kalender Sever
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrı şafağı vardır her dağın
Burnumda tütüyor bahar Yavruağzı şafakları Kar yağıyor saçlarına dağın Beyaz inciler bir bir Paslı yapraklara Kırmızı toprağa Darmadağın Beyaz türküsünü söylüyor kar Mavi göğün gri bulutları Beyaz saçlarını tarıyor akşamın Her akşam ayrı geceye uyanır yıldızlar Çiçekleri ayrı Güneşi ayrı Ayrı şafağı vardır her dağın Mevsimler gelir-geçer Yavruağzı şafakları Yolcusunu gideceği yere bırakır Her dağın patikaları Kalender Sever
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|