![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Eylülde söndü ışıklar
Bir eylül sabahı dondu gözyaşlarımız Homurdanan makineler sardı sevdamızı Yarım kaldı aşklarımız Sevdalar sallandırıldı gökyüzünde Utancından doğmadı güneş, yağmadı yağmur, esmedi rüzgâr Öldü aşklarımız, delikanlılarımız, kızlarımız. Karanlıklardan gelen, ayak sesleri böldü uykularımızı Güneş gözlü ak güvercinler ürktüler, uçtular. Çaldılar benden, yirmibeş yaş gençliğimi, çaldılar Yitti, kayboldu aşklarım, sevdalarım Eylülde söndü ışıklarımız. Ey karalar, karanlıklar Verin bana güneşimi, aydınlıklarımı Anaların, bacıların gözyaşlarını Verin benim yıllarımı, gençliğimi Kafeslere koyduğunuz güvercinlerimi Ülkemin duyarlı gençliğini verin bana Verin bana eylülde aldığınız ışıklarımı verin-verin 12.09.2007 saat 08,05 Mazlum Zengin
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *İftar topu patladı.. Buyurun
Ankara’m da bir otel, otelde beyler paşa Hoş geldiniz ağalar Başbakanım çok yaşa Güzel iftar yemeği, şaka, neşe, temaşa Buyurun Başbakanım, iftar topu patladı Yüzyıllardan bu yana, Aleviler horlandı Cemevi cümbüş oldu, yüreğimiz korlandı Kara el üstümüzde, ayrılmaya zorlandı Hızır paşa sofrası, patladı iftar topu Alevi-Bektaşi’yi, sorgulamak hak değil Mesafeleri farksız, inanç önünde eğil Alevilik satanist, aynı kefede değil Buyurun Başbakanım iftar topu patladı Kerbelâ’dan bu güne, itelendik atıldık Darağacı kuruldu, ateşlerde yakıldık Savaşlarda ön safta, bütünlükte yer aldık Hızır paşa sofrası, patladı iftar topu Girmeyin aramıza, bizi bize bırakın Şefkat istemeyiz biz, ışığımızda sakın Birlik dirliğimizle, uzaklar olur yakın Buyurun Çamuroğlu, iftar topu patladı Acıyı acı çeken, acı gören bal eyler Süslü konuşmaları Başbakan güzel söyler Art niyetli bir eli, sıkan bir avuç beyler Buyurun ağa beyler, patladı iftar topu Alevi-Bektaş’iye birçok özür borcun var Birliğimiz bozmaya, yıkmaya çok sancın var Mazlum değil zalimle, sofrada da harcın var Buyurun Çamuroğlu, iftar topu patladı 11.01.2008 saat 01: 30 Mazlum Zengin
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .*Söze ne gerek
Gözlerim gözlere, kilitli kaldı Dudaktan çıkacak söze ne gerek Yüreğim yüreğe, sevgiler saldı Yüzüne bakmaya göze ne gerek Sevda engebeli dağdır yokuştur İlmek-ilmek çiçek sevgi nakıştır Gönülden gönüle gözler bakıştır Dağlardan aşarım düze ne gerek Yürek yangınları bedenim karda Zemheride gülüm, ateşte harda Nefesim tıkandı göğüsüm darda Sevdalar yangında köze ne gerek Milyonlar içinde yalnızım canda Bedenimde sevgi damarda kanda Uzakta olsanda, sevgi her yanda Sana getirecek, dize ne gerek Bedenimde dallar kollar çürüdü Ayaklarım benim, sana sürüdü Sevdam güneş ile, cana yürüdü Mazlum yalnızlarda size ne gerek 06.11.2007 saat 02,15 Mazlum Zengin
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Bilemiyorum
Benim yüreğime bir haller oldu İsmi sevda imiş, bilemiyorum Gözlerimin yaşı, sineme doldu Ne kadar uğraşsam silemiyorum. Öyle mahzun yüzü gözleri gülen Yürekten yüreğe sevgiyle gelen Gizli gözyaşını, mendille silen Güzel gözlerinden giremiyorum. Nadide bir çiçek çorak toprakta Yazgısı, yazgıma düşen yaprakta Ellisinden sonra bu son sapakta Benden gayrisine, dilemiyorum. Cesaret edipte, ben söyleyemem Yürek kıpırtımı, ona diyemem Onda sevgi var mı bunu bilemem O kadar baksam da göremiyorum. İsmin güzel, saçın, telidir bana Kurumuş ağacın gülüdür bana Damlasız nehir’in selidir bana Sevgi sellerinde duramıyorum. O hüzün güzelim, o bir şairdir Kalemi dik yazar yüreği birdir Uykusuz gecemin, şaheseridir Rüyamı ben hayra yoramıyorum. O kadar nazlı ki, güzel her yanı Mazlum yüreğimde onun mekânı Uzaktan uzağa, versem selamı Alır mı selamım, soramıyorum. 24.08.2007 saat 10,25 Mazlum Zengin
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Dermanımsın sevdiğim
Sevdamızla, sevgimizle yollarda Yüreğimde kervanımsın sevdiğim Bahçemizde, güllerimiz kollarda Bedenimde dermanımsın sevdiğim Gözlerinle yağmurlara akarsın Sözlerinde, yüreğimi yakarsın Güneşinle zemherime bakarsın Alemimde cananımsın sevdiğim Sevabımız, gökyüzüne kazıldı Günahımız beyazlarla yazıldı Tartmalarda, teraziler bozuldu İzlerimde cihanımsın sevdiğim Bahçedeki bahçıvanı görmeye Yüreklerin meyvesini dermeye Karanlıktan güneşlere sermeye İkilere mihmanımsın sevdiğim Sevgilerim, yüreğinden geliyor Bakışların, gözlerimi deliyor Saçlarında, papatyalar gülüyor Ümidime gümânımsın sevdiğim *******de düşlerimde durursun Hecelerde, mısralarda olursun Yücelerde, sevdamızı bulursun Sevdamıza imanımsın sevdiğim Çarelerim, yüreklerden bilesin Mazlum’ların gözyaşını silesin Yaşamında, ağlamaya gülesin Gitmelerde ahvalimsin sevdiğim 13.08.2007 saat 03,15 Mazlum Zengin
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Durduramazsın
Şehitlere ‘kelle’ Öcalan ‘sayın’ Çankaya yolunu sen bulamazsın Anam gözyaşını bir hiçe sayan Ülkem yarasını sen saramazsın. Çankaya’nın yükü, ağır mı ağır Gözleriniz görmez kulaklar sağır Mahallene doğru, dön ağır ağır O makam yükünü kaldıramazsın. Aslanlı yol’larda, takunya sesi Uyanır da Atam, sende nefesi Cübbeyi, şalvarı, hemi de fesi Bizim bedenlere sardıramazsın. Yüce varlık bizim, analarımız ‘Al ana nı da git’ yaraladınız Ülkemin yüzün de, karalarınız Güneş’in ışığın solduramazsın. ‘Yan gelip yatarak’destan yazmışız Emperyalistlere, mezar kazmışız Örümcek kafadan, senden bezmişiz Sen Cumhuriyete, saldıramazsın. Ülkem insanını kıldınız naçar Yiyecek ekmeğe dış’ a el açar Sandık açılınca ülkeden kaçar Sen bizi kaz gibi yolduramazsın Mazlum’un yüreği yangında harda Satıldı toprağım insanım darda Anıtkabir dolu kışta baharda Atatürk selini, durduramazsın. 23.03. 2007 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Gülemem ben
Silemem ben gözyaşlarımı Sevgim gözyaşım ile beslenir Acı ile hüzün ile süslenir Damla-damla süzülürler yanaklarımdan Yüreğime yol alırlar sessizce Güneşten çatlamış toprak misali Sulanır yüreğim bir güzelcesine Bilemem ben bahtımı kaderimi Çok kötülüklere göğüs gerdim Her bir hainliği gördüm düşmanlarımdan Güçsüz kaldım dost darbelerine Dost ihanetlerine takatsiz, mecalsizim İçtim acıları yudum-yudum senelerce Bir sarı saçlı, yeşil gözlü beklercesine Gülemem, gülemem ben Sormayın nedendir diye sormayın Gülmek yakışmaz bana, yakıştıramıyorum Takunya sesleri kulaklarımdayken Karanlıklar kapıdayken Gülemem ben hem de hiç gülemem Hüzündür en çok yakışanı dercesine Mazlum Zengin
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Kadınlarımız
Yürekte açan gül kadınlarımız Kadınlar gününüz bütün yıl olsun Damar-damar dolu al kanlarımız Kadınlar gününüz bütün yıl olsun Gözlerde morluklar çiçekler açar Fabrikada işçi tarlada naçar Yüreklere sevgi ışıklar saçar Kadınlar gününüz bütün yıl olsun Senede bir değil her günün olsun Yüreklere sevgi sevmeler dolsun Başımız üstünde yeriniz olsun Kadınlar gününüz bütün yıl olsun Kucaktan kucağa atılırsınız Bir eşya-bir meta satılırsınız Kadınlar gününde anılırsınız Kadınlar gününüz bütün yıl olsun Siz bizim nadide çiçeklerimiz Karanlıkta ışık böceklerimiz Bir fabrika çarkı dişlilerimiz Kadınlar gününüz bütün yıl olsun Erkekten bir adım önde yürüyün Karanlığı adım-adım sürüyün Sevgiye, barışa ışık kürüyün Kadınlar gününüz bütün yıl olsun Kadınlar gününüz lafta kalıyor Cumhuriyet ıssız bırakılıyor Kara çarşaf peçe, çiçek soluyor Kadınlar gününüz bütün yıl olsun Mazlum söylenecek çok sözüm varda Kadınlar-çiçekler her zaman darda Bir yanım yangında bir yanım karda Kadınlar gününüz bütün yıl olsun 08.03.2007.saat 08,50 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Kerbelâ’dan Sivas’a
Yastayım dostlar yastayım. Bulutların siyaha boyandığı, Ağaçların gözyaşlarını tutamadığı, Nice uygarlıklara evsahipliği yapmış, Sivas’tayım. Sarız’lı Nesimi Baba’yla karşılaşıyoruz Küçücük sazı ve kocaman yüreğiyle. Ve bir yandan da mırıldanıyor, “Barış güvercini uçsun dünyada” Asım Bezirci de var yanında. Bezirci Erzincanlı, ve güzel bir edebiyatçı. Bergama’lı Metin Altıok göründü. Gün is kokulu, kara bir gündü. Arkalardan bir tanıdık ses, “Kula kulluk yakışır mı? ”diyor. Ve kendi memeleketinde Muhlis Akarsu. Bir coşku, bir heyecan. Ve Ankara’lı şair Behçet Aysan. Muhibe ile Edibe el ele, başları dik. Ve Uğur Kaynar güzel yürekli bir şair. Asaf Koçak gencecik bir fidan. Davullar çalıyor güm güm. İki adım arkada babasının gülüm dediği, Güzel yürekli Sehergül Ateş. Kalpleri güzel sevgi dolu, ne nefret, ne kin. Uzaktan görünüyor, Koçgiri’li Hasret Gültekin. “İnadına Yaşamak”la, Muammer Çiçek de burada. Ve Gülender Akça, ve Mehmet Atay. Bir kalabalık ki sormayın. Sait Metin, Gülsün Karababa. Bir Balıkesir’li, İnci Türk. Genç bir bacı Huriye Özkan. Ve Ahmet, Mehmet Hüseyin’ler. Ve on iki yaşındaki Koray Kaya da burada. Dostlar, Otuz yedi can. Ve yürekleri güzel insan. İki Temmuz doksan üç. Pirsultan şehitleri Ve halkının güzel çiçekleri. Yastayım dostlar yastayım Senede bir gün değil Ben, Ben her gün Sivas’tayım. Ve iki Temmuz’da Gerçekten Sivas’tayım. Karalar, kara yüzlüler Uğraşmayın Uğraşmayın boşuna. Biz halkız, bitiremezsiniz bizi. Kerbelâ’dan bugüne vurdunuz yaktınız,. Bir ölüp, bin geldiğimizi, Ve halkımızı sevdiğimizi, Yüreklerde hep gam, hep tasa. Yolumuz Yolumuz Kerbelâ’dan Sivas’a. 20.06.2006 Mazlum Zengin
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Küresel ısınma
Güneşle yıldızlar bize sırt döndü Doğa dengesini, yazalım dostlar Gözlerdeki ışık, ferimiz söndü Gazların mezarın kazalım dostlar. Yazarlar, şairler, duyarlı olsun Küresel ısınma, yürekte solsun Göllere, baraja suyumuz dolsun Ormanı, doğayı gezelim dostlar. Yağmur bize küstü kar yatmaz oldu Çeşmeler kurudu, hiç akmaz oldu Gözler güzelliğe hiç bakmaz oldu Gelin, tehlikeyi, sezelim dostlar. Ağaçlar bahçede boynun bükecek Susuzluktan kader deyip çekecek Balıkçı, çiftçimiz gözyaş dökecek Suları, yürekte, süzelim dostlar. Şehirlerde sular hiç akmayacak Musluk paslanacak ses çıkmayacak Ellerde bidonlar su aranacak Şimdiden çiçekler bezelim dostlar. Ördekler göllerde boyunlar bükük Orman yangınında ciğerler sökük Ekinler tarlada kavruk hem yakık Yüreklere sevgi dizelim dostlar. Islak mendil ile sende al duşun Tırnağını uzat beş öğün kaşın Saçları sıfırda kel olsun başın Kağıttan elbise, giyelim dostlar. Sesime kulak ver kalemin yazsın Kimyasal atığın, mezarın kazsın Mazlum’un gözünde bir damla yaşsın Kötülüğü, yazıp, çizelim dostlar. 07.08.2007 saat 00,20 Mazlum Zengin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|