![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Izgara sebzeli buğday salatası nasıl hazırlanıyor?
Malzeme: 210 gram aşurelik buğday 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 2 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet küçük kırmızı soğan 1 diş sarmısak çeyrek demet taze maydanoz çeyrek demet taze nane 1/2 limonun suyu sızma zeytinyağı tuz ve taze öğütülmüş karabiber Hazırlanışı: Aşurelik buğdayı yıkayın. Bir tencerenin içine koyun ve üzerini geçecek kadar su doldurun. Orta ateşte 30 35 dakika, buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Süzdürün ve genişçe bir kaseniniçine yerleştirin. Patlıcanları 5 mm lik dilimler halinde kesin. Tuzlu suyun içinde bir saat kadar bekletin. Elinizle sıkarak suyunu süzdürün. Üzerine arkalı önlü zeytinyağı sürün ve iyice ısınmış ızgara tavasında ızgara yapın. Kabakları ve biberleri de aynı şekilde dilimleyip, yağlayın ve ızgara tavasında kızartın. Izgara yaptığınız bütün sebzeleri, soğanı,sarmısağı ve yeşillikleri küçük küçük doğrayın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını gezdirin. Tuzunu ve biberini ayarlayıp servis yapın.
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|