![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acayip bir ruya
Hatiralar yakin yalanci ruya kadar Gunler gecerken sensiz yaliniz Huzunle askin dagildigi zamanlar Gokten kayar herhangi bir yildiz Mutlu gunler kadar kisa yazlar Kuslar gocup gider yine sevdasiz Havada ucusurken kuru yapraklar Gelecek gunler ezelden sabirsiz Saclarini istahla oksarken ruzgar Gozlerinin icinde keder anlamsiz Guller esliginde gecirdigimiz bahar Gecen bir mevsimdi sessiz sedasiz Soguktan titrerken ciplak agaclar Yuzune akseden renkler manasiz Tekrar aradigmiz aski bulana kadar Acayip bir ruya icinde umutla dolasiriz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ahmet Hamdi'nin anisina
Yillar once gocup gittin aramizdan Ama eksilmedi siirlerin okul siralarindan Hasret kaldigin o kanat sakirtilari Arasinda anlatirken Bursa’daki zamani Guvercin bakisli bir zaman sesizliginde Yaprak yaprak dokulurken misralarin kalplerimizde Kimbilir neydi siirlerinin buyulu ilham kaynagi Allah cennet eylesin yattigin o mubarek mekani Bu gun kendini sair sanan yeni nesil Senin eline su dokemez bunu boyle bil Siirlerinde ask sevgi ve dostluga ait hersey var Sen ne muhtessem sairsin Ahmet Hamdi Tanpinar Zihni Ozselmanoglu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akdeniz
Burnumda tutuyor akdenizin havasi, Yemekleri doyum olmaz sofrasi. Boncuk mavi tuzlu denizi, Bir baskadir oralarin yazlari. Balikci tekneleri konaklar limanlarda, Dalgalanir ruzgarda ayyildiz bayraklari. Her kosesi cennetten sanki bir parca, Arkadas delisidir sicakkanli insani. Tadina doyum olmaz lezzetli meyvalari, Cam sakizi kokusu sinmis topraga tasa. Deniz kucagna aldi oksuyor karayi, Gun yetmez hayat tasinir aksamlara. Siyah sacli badem gozlu kizlari, Bunaliyor sicaktan bugdayimsi tenleri. Dunyada yok esi ya da benzeri, Bir baska olur akdenizin asklari. Zihni Ozselmanoglu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklina Gelirde
Bir gun aklina gelir de beni arasan Unutma ki dolastigin her yerde Gecse de uzerinden uzun zaman Sevgilim her an beraberim seninle Bir gun aklina gelir de bana kosarsan Eskiden dolastigmiz bir yerlerde Seni dusunup hayalini kurarsam Sevgilim anla aklim fikrim sende Bir gun aklina gelir de beni sorarsan Issiz bir mezarda karanliklar icinde Coktan gocup gittim bu dunyadan Bulusmak umuduyla bir gun mahserde Zihni Ozselmanoglu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aksam Vardiyasi
Gecmek bilmiyor haftanin gunleri, Calisiyorum aksam vardiyasinda. Geliyorum mesaiden ozlerken seni, Misil misil uyuyorsun sen yataginda. Yanimda yoksun uyandigim zaman, Coktan oluyorsun isinin basinda. Telefonla hatir soruyoruz uzaklardan, Ne yapardik sonra teknoloji olmasa. Zihni Ozselmanoglu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Amacim Buydu
Demek inandigim ask bir oyundu Gormek imkiansiz yolun sonunu Anlamsiz sekilde solan guller Galiba bu baharin sonuydu Sensiz yasamak degil dunyanin sonu Ask her yerde belli degil konumu Ayrilmak istemeyen kirilmis kalpler Aramizda yalnizca bu ask sorundu Sen bir yaprak ruzgarin savurdugu Ben cabaladim tutmak istedim onu Bir birine kenetlenmis titrek eller Bekliyorum kaybemedim umudumu Hala burnumda saclarinin kokusu Arkaya baglanmis sirma gibi uzundu Ve onu oksayan nasirli eller Seni sevmekte ki amacim buydu Zihni Ozselmanoglu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Amerikali Kiz
Amerikali kizla birbirimize asik, Uc Hafta once Mcdonald’s da tanistik. Dil yetersizliginden tarzan gibi anlastik, Arada bir Bush’un polotikalarini tartistik. Biz dedi dunyanin en super devleti, Getirecegiz ortadoguya demokrasi. Isgal edince yabanci devletleri, Tavan yapar bizim ekonomi. Bir de petrol vardi isin ucunda, Aramiz acilmasin dostumuz arabistan’la. Terorizimi durdurmak icin gittigimiz irak’da, Sivil halk olmus kimin umrunda. Izrailin bombalar yagdirdigi lubnan’da, Aslinda butun kabahat hizbullah’da. Ama ask ve sen bu konulardan baska, Ayirmasin beni senden bizim dis polotika. Zihni Ozselmanoglu
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne
Omrunde goremeden bahari, Verdiler seni yaban ellere, Anladin o zaman anyayi konyayi, Henuz yirmisinde degildin sen anne. Kiz dogdun baban seni okutmadi, Sen de bir kuluydun yaradanin. O kadar dayak yedin de hic aglamadin, Bagrina tas basip sustun sen anne. Oysa mutlu olmakti senin hakkin, Bir sokum ekmege muhtac kaldin. Besleyip buyuttun canima can kattin, Bir gun bile sikayet etmedin sen anne. Ben buyudukce sen yaslandim, Senin diger annelerden yoktu farkin. Sana doymadan kactim gurbet elere, Cok ozledim de kavusamadim sana anne. Zihni Ozselmanoglu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Apartman
Tahtalari nem kokan bir apartman Sehrin az cok bati taraflarinda Fakirlik icinde gecerken zaman Calisirdim sise fabrikasinda Kolay gelmiyordu ekmek parasi Anlamazdim konusulan lisandan Kalbimdeki buruk hicran yarasi Vesvese veya dedikodulardan Sen celiskiler icinde bir diyar Benligini kurtar hain ruzgardan Beyaz taneleriyle duserken kar Erisin artik gozlerinde husran Parklarda oterken yabanci kuslar Kalplere dagilan yesil bahardan Caddenin yanlarinda kaldirimlar Sesizlik hakimdi hemen ardindan Vardi ayni milletten insanlar Gurbetin verdigi garip havadan Sosyete gecinirdi budalalar Anlamazdi onlar hic insanliktan Zihni Ozselmanoglu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arasinda
Kosuyordum hic tanimadigim umuda, Varmiydi hakikaten mutluluga ulasan. Batan gunes kipkirmizi safakta, Huzunle sevincin arasinda kaldim Buz gibi sularin icine daldim, Uzanip sirtimi yasladim daglara. Razi oldum kaderime sonradan, Akla karanin arasinda kaldim. Donmuyor sensiz su fani dunya, Caresiz basimi taslara vurdum. Yasanacak ne kaldi senden baska, Olumle yasamak arasinda kaldim. Sevdim kendi dengimde bir kadin, Dedikodu coktu dolasan etrafta. Gunahlarimi affet diye tanriya yalvardim, Cennetle cehhennemin arasinda kaldim. Zihni Ozselmanoglu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|