![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adsız Şiir
Ne başı var ne sonu, zamanın korkunç yeri, Aşklar irin kusuyor, hep topluyor kederi... Başka şey derdindeyim, bu açmaz bir mengene, Madalyalar verdim hep gölgemi katledene... Ve rol yapıyorum ben, bu hayatın aktörü, Beni ben sanıyorlar güldüğümden ötürü... Ne derdim biliniyor, ne kan damlayan beynim, Gündüz güldüklerime gece ağlayan benim... Ne arkadaş ne bir dost, bana ben de yabancı, Aynaya düşen gölgem bana diyor yalancı.. İşte yaşım kırk oldu, kırk lokmalık bir ömür, Hayatım kızıl alev, gözleriyse saf kömür.. Umudum hapsedilmiş yüzümdeki çizgide, Bir tek bana ulaştım, kırk yıldır gide gide.. Keşke hiç doğmasaydım, görmeseydim yangını, Boğmasaydım bir ömür içimdeki dargını.. Bilmeseydim Allah'ım sıvı, renk, ısı; Kırk ton gelir belki de bu sualin tartısı... Allah'ım, ey sevgilim, Rahim sensin, faal sen, Yüreğim parça parça bir kez beni güldürsen... Artık ölsem de ne gam, mezar benim nur hânem, Emsalsiz arı aşkım, benzersiz bir tanem... (2001) Ali Hışıroğlu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anneme
Yüreğini açıp dualar ederken, Yavrunu da sakın unutma ha anne. Mevsimi mevsime devredip giderken, Kavuşmaktır niyet,ölümse bahane.. Gitmeliyim artık kervanım kaçmasın, Yarim perdesini hüzünlü açmasın, Şiirimi keder dağıtıp saçmasın, Gözlerime bakıp gülümse be anne... (1987 - Safiyar'dan) Ali Hışıroğlu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anneme Mektup
Merak etme beni, hala yaşıyorum, Yaşamaya her gün yeni başlıyorum, Bazen geçmişimi dönüp taşlıyorum, Ak düşmüş saçıma, ben de yaşlanmışım, Anladım, bir ömür 'hiçe' yaslanmışım.. Hep genç kalacağım, hep böyle dinç sandım, Çalıştım, çırpındım, para da kazandım. Hayaller kurmaktan bıktım da usandım, Gözlerim doymadı, hırslarım sönmedi, Oysa ölenlerden kimsecik dönmedi... Bana öğrettiğin dualar aklımda, Gözlerim yaşlandı, resmine baktımda, 'Oğlum 'diyen sesin hala hatırımda, Zaman bir silindir, her şeyleri ezdi, Benliğim bir anda mazilerde gezdi... Masallar anlatıp beni kandırırdın, Gözümü yumunca uyudum sanırdın. Her sabah öperek sen uyandırırdın. Şimdi yetimim ben, sen gittin gideli, İçimde tepinen delirmiş bir deli... Bazan bir an gelir korkarım ölümden, Bazen de donarım, gizlerim gönlümden, Giderken kaç pare götürdün ömrümden? Halden hâle geçiş, hiç dikiş tutmuyor, İnan ki yüreğim seni unutmuyor... Az kaldı, ardından, ben de geleceğim, Bu yerin altına elbet gireceğim. Bana dualar et güzel anneciğim. Bir akşamüstüydü, unutmam o günü, Herkese söyledim anne öldüğünü... (2002) Ali Hışıroğlu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avlu
Ben katiyen sarhoşum, katiyen aşk düşmanı, Savruluyor eşyalar, varlığım savruluyor. Gelecek tıpkı vazo, geçmişimse bir anı, Öyle bir dert ki derdim, her vakit yavruluyor... Ne harabeler gördüm, ne zifiri zindanlar, Erişilmez uçurtmam, balıklara takıldı. Hakikatlar eriyor, artık beni kim anlar? Nemrut'un dev ateşi benim için yakıldı... Bahira asırlardır, yüreğime tutundu, Bir ışık düştü, ışık; kum tanesi kainat, Ben katiyen anladım, kum tanesi yutkundu, Kainat alev aldı, insanlarda kör inat... Yüreğin yollarını geniş tutun, misk tutun, Hallac gibi koskoca, yufka yüreğim geçsin. Benliğim gökyüzüyse, ellerim birer sutun, Kapıda duran adam, dedi ki; daha gençsin. Yelkovanım çakılmış akrebin tepesine, Kelimeler kelepçe, hakikatlar tuzakmış. Bir derde çattım ki ben, dertlerin efesine, Kaç asırlık düello, kaç aşkın kanı akmış... (MAYIS/2005) Ali Hışıroğlu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakarlar
Yazdığım şiirlere bakarlar, Okuduğum kitaplara, Ben ölünce. Belkide kına yakarlar, Anlarlar nasıl bir adam olduğumu. Hasretlerime, sancılarıma bakarlar, Ve işin en garibi Yalnızlığıma bakarlar. Biliyorum bir tuhaf yağar Mezarıma karlar, Sen gülünce. Ya dualarımı, beddualarımı; Beni ele veren sevgilerimi, Peki onca gözyaşlarımı, Belkide diri diri yakarlar, Bunca aşklarımı. Gök yüzüme bakarlar Ben dönünce... Ali Hışıroğlu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben
Ben bu karmaşanın sanık sonucuyum, Bir parçasıyım hem o sırlı bütünün. Çözdükçe uzayan bir ipin ucuyum, Alın beni benden, sessizce götürün.. Âlem bana ayna, onda beni gördüm, Ne varsa âlemde hep içime gömdüm, Bu bilinmez sırrın saçlarını ördüm, Aldım beni benden, ben ikiye böldüm... (1998 - Safiyar'dan) Ali Hışıroğlu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Dağım
Makbulümdür, varsın dayansın surlarıma zaman, Surlarıma dokunsun nazenin ellerini. Ne bir yıldız düşsün gayri ne de bir çocuk ağlasın, Kabulümdür bu yokluk, kabulümdür bu duman... Herkesin bir oyuncağı bir de derdi var, Erişilmeze atar kemendini ve ağlar, Biri Turusinadır, diğeri Hira Dağı Benim dağcazımı bir başkası bağlar... Yağmurlara yaslanmış bir meçhul gibi İmdat ellerimi kopartır zaman. Bayrağına küf bulaşmış gezegenin Ya toprak, kefen, ya mezar; Aman, aman... Bir secdenin cazibesi tüm kainat, Alfabesine sığınırken yakalandım İşte bu kadar yokluk, işte bu kadar sanat... (2007) Ali Hışıroğlu
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Yarim İstanbul
Durgun dalgalarınla dertleştim İstanbul’um, Sırrını bölüşmekten imtina etti Haliç... Ben de böyle hicranlı, ben de böyle bir kulum, İşte gurbet gözyaşım, arlanmazsan al da iç.... Aklımın terasında, İki kaş arasında, Gül solmuş yarasında, Benim yarim İstanbul... Daha dün gibi her şey, her şey ölü ve taze, Boynuzu kırık boğa, yahut pinti bir aslan... Daha dün bir sultandın; şimdiyse bir kepaze, Çağır bari Bizans’ı ona sığınıp yaslan... İhanet bulaşmadı, Kahpelik yanaşmadı, Mahzunluk yaraşmadı, Benim yarim İstanbul... Üsküdar sahilinde vapurunu vurdular, Kadıköy uykusundan nedense uyanmadı... O yasak sevdamızı âleme duyurdular, Eyüp’ün ışıkları kaç asırdır yanmadı... Yeniçeri ağası, Bırakmış ihtirası, Yüreğimin belası, Benim yarim İstanbul... Yanmadı hiç boğazın kana çalan güneşi, Fatih’in törpülenen yüzyıllık umudu var... Vahdettin kamburlaşmış, tıpkı hilalin eşi, Bizans’ın surlarında yükselen başka duvar... Kanımı donduransın, Vakte karşı koyansın, Bırak kainat yansın, Benim yarim İstanbul... Yemin billah bulunmaz sen İstanbul gibisi, Bir yanında gül kokar, bir yanından kan damlar... Nerden bulaştı sana bu hıçkırık mavisi? Meram kuru bir yaprak kuzu kuzu adamlar.... Tüm coğrafyanın gülü, Ve gün görmüş, görgülü, Kaderi “ah” örgülü, Benim yarim İstanbul... Bayazıd meydanında kuşlar idama durdu, Henüz daha dönmedi ulu hakan seferden. Gözyaşları olmasa Sultanahmet kururdu, Ne bir iz ne de nişan şanı yüce neferden... Geçmişinle öğün dur, İster sus, ister kudur, Âleme sözüm budur, Benim yarim İstanbul... Fazlınla büyüyormuş Anadolu sevdası, Bir öksürsen bilirim, Selanik’ten duyulur... Kim bilir sensin arzın beş yüzyıllık rüyası, Asırlardır hep böyle, çakallar gece ulur... Şarkını unuttun mu? Zamanı uyuttun mu? Mertliği kuruttun mu? Benim yarim İstanbul... Uygarlığın zulmüdür bu betonsu yürekler, Tozlu raflarda eyvah kitabın efendisi... Her sokakta asabi, çılgın belalar bekler, Kol geziyor yurdumda, kahpelik mühendisi... İyi, doğru ve güzel, O “ol” denen sırlı el, Sana vurgun hep ezel, Benim yarim İstanbul, Her vakit böyle hoyrat gemiler yükleniyor, Gaibin hududundan çark ediyor dilekler. Asırlardır peşinden ruhum sürükleniyor, Harabe surlarını şimdi sarhoşlar bekler... Kurtlar kaptı koyunu, Bu kahpelik oyunu, Kurutamaz soyunu, Benim yarim İstanbul... MART-NİSAN/2006 Ali Hışıroğlu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bin Yıllık Ölüm
BİN YILLIK ÖLÜM Hep bir yeni sabahın beklentisiyle Kalyonlar çekti Kelimeler ötesi ülkemden Yüreğim... Kâh irkildi bir mızrak boyu zıplayarak Kâh ağladı köstebek tünellerinde Elinde yanık, beyaz bir bayrak. Kan ve gözyaşıyla doyan *** bir uygarlık saltanat sürüyordu. Biliyordum; Tâ çocukluğumdan bellemiştim Ölecektim herkes ve her şey gibi... Koca bir kayayı yontuyordu Yaman Usta Zamanla yarışırcasına Asırlardır yontuyordu. Ne kaya bitiyor Ne de yoruluyordu Yaman Usta, Kıyametini bekleyen bir çiçeği andırıyordu Ömür kısacık Köleler raksetiyordu Zincirlere vurulmuş köleler Özgürlüğün tasmasına vurgun köleler... Ve Artık Bahçemizde Açmıyordu Zambaklar Soba üstlerinde kestane kavurduğumuz günlere mi Anamın adımı telaffuz ettiği Sıcacık günlere mi yanayım... Bîtâp düşen Bu yaşlı gezegenin Tuz karıştı şekerine Baksana çocukların bumburuk ve ürkek bakışlarına! Bir zebani tayfasıdır medeniyetimi esir alan Ve şiirlerime mermi sıkan Suyumdan toprağımdan bıkan Ve bir avuç zebani tayfasıdır medet ey Kan kusturan bilmem kaç bin yıllık hamuruma... (2006) Ali Hışıroğlu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir De Bir
Gel, bir de bir, Hazırlandı, İşte kabir... Gel, bir de bir, Geçer akçe Değil kibir... Gel, bir de bir, O'na yönel, O'nda delir.. Gel, bir de bir, Yok olana Mü'min denir... Gel, bir de bir, Keder neşe Putu devir... Gel, bir de bir, Son fasılda Herkes gelir... Gel, bir de bir, Varlıktan geç, Yokta belir... Gel, bir de bir, Muradını Allah verir... Gel, bir de bir, Başlayacak Yeni devir... Gel, bir de bir, Belki size Uzak gelir... (2001) Ali Hışıroğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|