![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adın Ömür Olsun
Güller Açar Gülüşlerinde Işıklar Yine Söndürülüyor Acı Bir Siren Sesi Var Duyamadığın… Gülüşlerin Akıp Gider Koridorlara Doğru Adın Ömür Olsun Senin Yaşadıkça Kısalan Acılarınla Kocaman Mutluluklara Kucak Aç Doğduğun Yerlere Gidelim Seninle Koş Ömür,Ardımıza Bakmadan Kalanlara Ağlamadan Koş Ne Bir Tebessüm Ne De Salıncak Sevgiler Ormanlara Kaçalım Seninle Ağaçlara Yaslayalım Tozlu Sırtlarımızı Adın Ömür Olsun İçinde Büyüyebileyim Ormanlara Yağalım Beraber Doruklarda Bulalım Işığı Saatlerde Kaybolalım Batan Güneşi Doğuralım Doğudan Kaçalım Ömür Buralardan Ardımızda Hiç Olalım Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlama İstanbul!
Şımarıklığımın Yalan Sözcüsü, Yıkılan Onca Medeniyetlerin miydi Yoksa Doğruların? Damsız Barınanları Yutan, Ama Bir Türlü Uslanmayan, Acıların Sahte Mutluluğu, Sende Kalır Umutların Haykırışları… Ne O? Yoksa Yaşlandın mı…? Ellerin mi Titriyor Artık? Güzelliğinle Döndürdüğün Dünyanın Başını, Şimdi Omuzlarında mı Uyutuyorsun? Tutmuyor mu Artık Bacakların? Ne Umutlar Taşıdın Kadıköy’den Vapurlarınla, Ve Yine Eminönü’nden Gömdürerek Geri Çevirdin, Gülüşen Ağlamaklı Yüzleri. Sen miydin, Yoksa Biz Miydik? Hayalleri Yıkan… Ne O? Fatihin Koca İstanbul u Yoksa Cevap Vermeyecek mi Artık? Sen ki Uğruna Öldüğüm, Sen ki Uğruna Öldürdüğün, Aç Kalmalarının Ardından Koşturan, Namuslarını Denizinde Batıran Ey Koca İstanbul! Gülümse Hadi Bir Şeyler Söyle Artık, Küçükyalı’dan Heybeli Nede Hoştur *******i, İşte O *******de Şiirler Yazıp Attım Şişelerle Denizine, Hep Bekledim Cevabını İstanbul, Hep Bekledim Kara *******inde, Ne Ağıtlar Yaktım O *******ine, Ne Ağıtlar Yakıldı Kim bilir Sularında Kaybolan, Ne Şarkılara Nota Oldun, Bağıramayanlar Senin Sesin Oldu, Haykırdılar Anadolu’ya, Süleymaniyeden Ezanların Yankılanır Eminönü Yamaçlarına, Oturup Dinler Seninle Yaşlanan Nice İnsanlar, Güvercinlerin Uğultuları Arasında Varoluşunu, Çocukluğun Savaşlarla Geçti Asırlarca, Her Baba Evlat Almak İstedi Seni Anadolu’nun Kucağından Yaşlanınca Maskaramı Oldun, Nice Yeni Çiçeği Burnunda, Beton Yığınlarına? Sultan Ahmet’ten Altı Minare Yükselir Göklerine, Ne Yana Baksan Kendini Görürsün, Arnavut Kaldırımlı Avlularda, Dervişlere Kucak Açtın Eyüp Sultanınla, Selzenen Nice Yüreklere Nur Yağdırdın, Kirletmelere Savaş Açtın, Açtın da Hep Yenik Düştün, Etilerde Nişantaşı’nda, Hani Yeminin Vardı Gökyüzüne, Akıp Giden Sularına Borcun Vardı, Seni Kirletenleri Almayacaktın Koynuna, Şimdi Harem Kurmuşsun Seni Satan Riyakarlara, Of Be İstanbul! ,Of Be İstanbul! Biz Kötüyüz İstanbul! Ben Nankörüm Biz Nankörüz Aslında, Biliyorum Hep Seni Suçladık Yıllarca, Hadi Ağlama Sil Göz Yaşlarını, Hatalıyım Biliyorum Ben Gibi Biz Gibiyiz, Senin Avuçlarında Terleyen Ellerimizi, Senin Kucağında Uykularımızı, Ne Çabuk Unutuyoruz, Dedim ya… Biz Nankör, Sen İse Bonkördün Hep, Ağlama Be İstanbul, Hadi Parıldasın O Tarih Yazan Gözlerin, Sil Göz Yaşlarını Bende Kalsın Şiir Kokan İzlerin… Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anladıkça Anlamıyorum… N Seni,N Kendimi
Bu Dizelerde Hüzün Var Ne Sana Bir Dokunuş Ne Seninle Bir Hatıra Yalnızlığa Tövbekar Kavuşmalara İsyanlar Var Ne Sana Yazıyorum Nede Benim Yüreğime Ölçüp Biçmelere Kanayan Yanlarıma Merhem Olmayanlara Olsun Bütün Hepsi Ne Sevdalar Yandı Denizlerde Ne Sırılsıklam Yangınlar Küllenerek Uçuverdi Gökyüzüne Şimdi Bütün Külleri Topluyorum Yüreğime Ben Oluyor Sevdalar İçime Bastırıyorum Ayrılıkları Sımsıkı Yumruklarla Vuruyorum Ters Görünen Aynalara Ne Sana Sitem Var Nede Senin Gibilere Ağlayan Gözlerdeki Yaşlara Boğuluyorum Dünlere Dair Ümitleri Bugünlere Bugünleride Daha Çok Dünlere Sallıyorum Bir Gidişlere Birde Gelişlere Karamsar Kalan İkileyen Ayaklarımı Hiçlere Adıyarak Koşuyorum Ne Seni Veriyorum Nede Kendimi Alıyorum Gelgitlerle Gelen Su Birikintilerine Deniz Olsan Ay Olsan Ben Kumsalda Bir Taş Olsam Batarım Denizine Yine Çıkmam Yüzeyine Ne Beni Alabilirsin Nede Kendini Verebilirsin Gökyüzüne Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem anlar sevdiğimi
Annem Ben Geliyorum Bu Akşam Çık yorganının altından hadi Yokluğumda yakmazsın bilirim kuzineyi Geldiğimde görürüm yeni közlenen kömürleri Yüreğin kadar sıcacık olmaz bu koca oda Yatsam sinene ancak ısınır kırmızı kulaklarım Geçen aldığım eteğide giymemişsin bak yine Kardeşim diyor,her gece sarılıp yattığını eteğine Dolaptan alıp kokladım nasılda sinmiş kokun giymesende üzerine Annem garip annem kıyamazsın bizim aldığımız hiçbirşeye Babam mı alıştırdı bilmem seni Rahmetli hep kızardı yeni bir şey giymene Yeşil gül dallı eteğinle ne misafirler ağırladın belkide Halen saklarsın misafir gelince giyerim diye Yıllar nasılda geçti güzel annem Torunların var şimdi boy boy Severken hep gözlerin dolu bakar Bize alamadığın bisküvileri sakızları Paket paket alıp getirirsin veletlere Bir kez olsun seni çok seviyorum diyemedim yüzüne Yine çok zorlasam diyememya Kucağına şakadan yatar gıdıklarım karnından Sende bilirsin bende bilirim Biz birbirimizi içimizden öyle güzel severizki Bitince şaka olur sanki hepsi Bak şimdi aklıma geldi Geçen yıl hani öpmüştümya yanağından kocaman seni Sonra çıkıp gitmiştim ardıma bakmadan Sen sorduğunda akşam geldiğimde İddaya girdik dedim küçük kardeşimle Annemi öpersen sana kızar dedi Ben kızmaz dedim Bizde iddaya tutuştuk birbirimizle Olsun o öpücük idaada olsa Şakadanda olsa Seni ne kadar çok sevdiğimi anlattı hayallerime Belki bir daha öpemem ıslatamam yanacıklarını Ama bilki annem yalansız dolansız Hemde hiç abartısız Süslemesemde cümleleri Akıtmasamda gözyaşlarımı Sen bilirsin seni ne kadar çok sevdiğimi… Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arasıra Aşk
Üç Dakika Değil ki Aşk Sırları Olmalı Aşkın Asırlara Sığmalı Kapı Çalışlarında Hoplamalı Yürek Telefon Zillerinde Şarkı Olmalı Pencerene Konan Bir Serçe Hüzünlerle Kapalı Bir Perde Olmalı Aşk Yağmurun Islattığı Bir Pardüse Yada Güneşin Kuruttuğu Gözyaşı Olmalı Yok Dediklerinde Olmalı Aşk Bulup Bulup Yitirdiklerinde Yeniden Varolmalı Kalp Atışlarında Değil Çatalını Batırdığın Su Bardağında Olmalı Gökkuşağında Aramamalısın Aşkı Yağmurun Her Damlasında Düşmeli Toprağa Aydınlığın İhaneti Yoktur Aşka Dair Aşktır Sebebi İhanete Gecenin Mum Işığına Hapsetmelisin Aşkı İhanetide Yaşamalısın Acı Çekmelerdedir Bazen Aşk Ölüp Ölüp Dirilmelisin Yaşama Her Doğuşunda Hayata Aşktır Seni Büyütüp Yeniden Öldüren Ne Ölümden Korkarsın Nede Bilinmeze Yaşarsın Kendini Aşk Küstürür Bazen İliklerine Kadar Lanet Edersin Odalara Hapsedersin Kendini Duvarlara Ağlarsın Yastığına Kızarsın ******* Büyütür Özlemlerini Gençliğini Ararsın Aynalarda Kanarsın Yalnızlığına İşte Aşktır Bu Dizeler İşte Var Olan Ben İşte Yalancıda Olsa Tutsağıyım Gölgesinde Mutluyum İçine Düştüğümsün Arasıra Sendeyim Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ardından...
Ne varsa alıp götürdün, Şimdi mutlumusun Zehir bakışların gitmez gözümden Ardından kaç bin yıl geçti Kaç milyon gülücük sığdı hüzün dolu gözlerime Ve sen hala mutlusun Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Artık hiç ışık yanmıyor
Ben Hep Babamın Sigarası Sanmıştım Uzakta Yanan Deniz Fenerini Ta Ki Babam Denizden Dönmediği Güne Kadar İşte O Gün Yıldızlar Bile Işık Vermez Oldu Geceye Mi Kör Oldum Ne? Hiç Işık Yanmıyor Artık,Ne Zaman Baksam Penceremden Annem,Baban Birgün Gelecek Diyor Acaba Deniz Fenerimi Yalan Söyüyor Denizine Yoksa Annemmi Tutuyor Gözlerimi.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balık olsam
Yamaçlardan ırmak akar Düzde durur göl olur Akıntıyı görmez gözler Dipte akar tüm gerçekler Balık olsam derim Dalıp gitsem derinlere Üç saniye yalan olsan Üç saniye benim olsan Yıllarca yatsanda koynunda cefanın Oltana takılıp birgün Boğazında kılçık olsam... Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avuçlarında özgürlüğüm
Kimsenin bilmediği yer avuçların Öfkeni alıp sıkarsın Sıkarsında acırım Parmaklarında özgürlüğüm Aralasan hapis olurum Açtığında kurtulurum Kollarına akarım Akarımda omuzlarına yük olurum Silkelersin omuzlarını Düşerim Düşerimde Ayakalarına pranga olurum Koşmak istersin Adım adım çürürüm Çürütürsün yüreğinde Çürürümde Sende kalıp yok olurum Çetin Hacıfettahoğlu
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bazen Delirmeli miyim
Akşam Üzeri Deniz Kabarır Havada Leş Kokularıyla Sakin Bir Bulut Ama Kaygılı Yağası Gelir Gibi Olur İçimde Daralttığım Sakin Yanlarım Ve Sıra Dışı Yüz Mimiklerimle Seyrederken Olanları Gözlerimde İsli Bir Hüzün Belirir Anlamını Anlayamadığım Delirmişçesine İki Yana Bölünürüm Bazen Delirmeli miyim Acaba Yoksa Kaybolmalımı Gökyüzü Buluta İnat Öncemi Davranmalı Gözyaşlarım Sevdiğim Hadi Adını Sen Koy Yüreğimin Sözcüsü En Yakında Ve En Uzakta Ol Uzunca Bak Yüzüme Kalmalı Yada Gitmelisin Beklide Sarhoş Ol Çılgın Ol Sonrada Kaybet Kendini Bazen Delirmiş Olduğumu Sende Söyle Yüzüme Ya Kal… Ya Git Ama Sakın Düzelir Umudunu Yükleme Bedenime Çünkü Bazen Delirmeliyim Dokunabilmem İçin Yüreğine Çetin Hacıfettahoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|