![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adam Olmak
Ben adam olmam Vallahi olmam. Baksanıza hâlâ ne düşünüyorum. Bir, kulağımın arkası kaldığı halde Sorgulanmayan, acıtılmayan, Ne düşünüyorum hâlâ. Ben adam olmam Vallahi olmam. Tabii size göre çıyanlar Çıyanları iğrendiren çıyanlar. Baksanıza hala neler diyorum; Sevmek diyorum Kardeşlik diyorum. Eşitlik, Barış diyorum. Yasaklarınıza Yasalarınıza rağmen. Ben hâlâ konuşmalı diyorum Yerin kulağına, İspiyonlarınıza rağmen. Ben adam olmam Tabii size göre domuzlar, Domuzlan kıskandıran domuzlar. Kara para diyorum ekonomistlerinize, Kara katillerinize rağmen. Nerde hukuk diyorum Ödlek aliminize, Yöneticinize dalkavuk Bir sürü kopuk diyorum, meclisinize. Dinim diyorum Bezirgan dincilere, Dilim diyorum Arap edincilere. Aydına dilsiz Kaleme elsiz diyorum. Memursan memurum diyorum Muhakematınıza, Sürgünlerinize rağmen. Açığa aldırmanıza Aldırış etmeden. Bir tek Hayallerim kaldığı halde yargılamadığınız, Umutlarım kaldığı halde kandıramadığınız, Ve fikirlerim olduğu halde kaldıramadığınız Ben adamım Adam, Size rağmen hayvanoğlu hayvanlar Hayvanları utandıran hayvanlar. Mutlu Çelik
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlama İzni
Beni gözlerimden öpme demiştin Ayrılık olurmuş ağlamayınca, İnanmam diyerek dinlememiştim Yüreğim acıyor hatırlayınca. Keşke ağlamana izin verseydim Anlamak çok zormuş ayrılmayınca, Büyük konuşmayıp söz dinleseydim Yüreğim acıyor hatırlayınca. Mutlu Çelik
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamak
Ilık iner gözyaşı,yalnız akıtan bilir Yürekten yaş dökeni,herkes gülerken görür. Ağlamak yiğit işi,gözyaşı yürek ister Gözyaşı adamlıktır,akıtmak sevmek ister. Gönlü kırık olanlar başı dik olmak ister Dik başlı olmak ise,dimdik yaşamak ister. Budur işte gözyaşı,ağlamak kolay değil Yanlışa kafa tutan yumruk ağlamak ister... Ağlamayın gidene,gelmeyene de sakın Gözyaşı gözde değil,en çok yüreğe yakın. Akıyorsa tutma ki,aksın,düşsün,çağlasın Bırakın gözyaşını,adam gibi ağlasın... Acıyor elbet canım,her düşen gözyaşımda Kolay mı sanırsınız,ağlamak bu yaşında. Ne geçmiş değişiyor ne saçımdaki aklar Kaybedince aşkını kar etmez pişmanlıklar. Durmayın ağlayalım,ha gözden ha yürekten Zaten dökmüyor muyuz,gözyaşı her sebepten. Gelin adın koyalım,şu akan gözyaşının Ağlıyorum diyelim,sevip de kaybetmekten... Yüreği dolu olan yol bulup akıtacak Bunu ya gözyaşıyla ya nefretle atacak. Sevileni bilmem de,seven akıllı olsa Bu dünya hem çok güzel,hem de mutlu olacak Mutlu Çelik
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ancak
Ancak; Sevgi sevgiliyi Benim seni özlediğim kadar özler Ve Ancak; Sevgi sevmeyi Benim seni sevdiğim kadar sever. Mutlu Çelik
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arayış
Ne yolum bitiyor ne de yokuşum Yorulmak yakışmaz, seni ararken Ben seni bulmaya başım koymuşum Beddua karışmaz ben yalvarırken. Gündüzün güneşte gece yıldızda Işığa yürürüm, seni anarken Umudum yıkılmaz dünya yıkılsa Yolunda ölürüm seni ararken. Mutlu Çelik
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk resmi geçidi
Birinci aşkından şiir yazdırdı İkinci peşinden üç ay gezdirdi Üçüncü bunalttı candan bezdirdi Dördüncü hangisi,çıkaramadım. Beşinci zengindi beni kızdırdı Altıncı yalnızca içti azdırdı Yedinci paraya pula ezdirdi Sekizi bir türlü çözememiştim. Dokuzda gördüğüm, cilveydi nazdı Onuncu melekti,böylesi azdı Onbirde sarhoştum, mevsim de yazdı Onikinci sekizin ablası çıktı. Onüçte giyinmek en büyük hazdı Ondördün hayatı meyhane, sazdı Onbeşe doymadım, ne güzel kızdı Onaltı evliydi, fahişe çıktı. Onyedi kalleşti, bilgi sızdırdı Onsekiz nüfusta bile yazdırdı Ondokuz her gece içti düzdürdü Yirminin acısı sonradan çıktı. Yirmibir darıldı, asla aramaz Yirmiiki alıştı,bensiz duramaz Yirmiüç çok açık,bana yaramaz Yirmidört hayırsız vefasız çıktı Yirmibeş evlilik diye tutturdu Yirmialtı kıskançtı, beni bıktırdı Yirmiyedi “sen ilksin” diye yutturdu Yirmisekiz en dürüst olanı çıktı Yirmidokuz habire,siyaset derdi Otuzsa mankendi, çok az şey yerdi Otuzbir kovsam da gelip giderdi Otuzikinci görevde karşıma çıktı. Otuzüç haklıydı, geri gelmedi Otuzdört farklıydı, soru sormadı Otuzbeş kolaydı, beni yormadı Otuzaltı silahla karşıma çıktı. Otuzyedi olgun bir sarışın duldu Otuzsekiz çok şendi, muhabbet boldu Otuzdokuzda ilk gece olanlar oldu Kırkıncı çırçıplak karşıma çıktı. Kırkbirde insanı, doğayı sevdim Kırkiki dindardı, imana geldim Kırküçle yattıkça sararıp soldum Kırkdördün kocası pezevenk çıktı. Kırkbeşim gülmeye doyamıyordu Kırkaltı kendini boyamıyordu Kırkyedi ortama uyamıyordu Kırksekiz aşkıma hep karşı çıktı. Kırkdokuz güzelim, beni çok sevdi Ellinci azgındı, yatakta devdi Ellibirin hayali, panjurlu evdi Elliiki Bursa’da karşıma çıktı. Elliüç sonunda kafayı yedi Ellidört “ben senle olamam” dedi Ellibeş durmadan çocuk istedi Ellialtının babası ağzıma sıçtı. Elliyedi kibardı,zarifti,şıktı Ellisekiz yalnızca şeye aşıktı Ellidokuza göre herkes eşitti Altmışın heryeri slikon çıktı. Altmışbir demeye dilim varmıyor Altmışikiye aklım ermiyor Altmışüç içmeden asla vermiyor Altmışdört bebekle karşıma çıktı. Altmışbeş hostesti, sık sık uçardı Altmışaltı kızınca evden kaçardı Altmışyedi başıma hep dert açardı Altmışsekiz, o yolun yolcusu çıktı. Altmışdokuz severdi bu numarayı Yetmişin ablası yaptı arayı Yetmişbir kanattı eski yarayı Yetmişiki doktordu hemşire çıktı. Yetmişüç öğretmen müsvettesiydi Yetmişdördün en güzel şeyi, sesiydi Yetmişbeş kimbilir neyin nesiydi Yetmişaltı Allahsız kitapsız çıktı. Yetmişyedi eski bir sabıkalıydı Yetmişsekiz tam bir Avrupalıydı Yetmişdokuzun bildiği, kahve falıydı Seksene dostlarım hep karşı çıktı Seksenbir gerçekten güzel gözlüydü Sekseniki züppe bir gençle sözlüydü Seksenüç İzmirli, iki yüzlüydü Seksendört hastalık hastası çıktı. Seksenbeş pavyona düştü sonunda Seksenaltı esrarı gizler donunda Seksenyedinin dövme var iki kolunda Seksensekiz hafiften karışık çıktı Seksendokuz kazayla kendini vurdu Doksan hiç durmadan kitap okurdu Doksanbir, tam üç ay benle oturdu Doksaniki medyumdu, yalancı çıktı. Doksanüç ünlüdür herkes tanıyor Doksandört kendini bir bok sanıyor Doksanbeş ateşli, sanki yanıyor Doksanaltı türbanla karşıma çıktı. Doksanyedi ikizdi, karışıyordu Doksansekiz herkesle yarışıyordu Doksandokuz dövüşüp barışıyordu Yüz numara en boktan olanı çıktı. Yüzbirin anası kendinden gençti Yüziki,makyajsız müthiş iğrençti Yüzüçse serveti kumara saçtı Yüzdört çok şımarıktı, tepeme çıktı. Yüzbeşe bakanlar insan sanırdı Yüzaltı sinirden ilaç alırdı Yüzyediyi Başbakan bile tanırdı Yüzsekiz İnterpol suçlusu çıktı. Yüzdokuz bakarken tahrik ederdi Yüzon taa Paris’ten gelip giderdi Yüzonbir felaket küfür ederdi Yüzoniki bir bakan kardeşi çıktı. Yüzonüç Jale’ydi adı batası Yüzondördün soyluymuş güya atası Yüzonbeşin olmadı bir tek hatası Yüzonaltı kız derken defolu çıktı. Yüzonyedi lens takıp renkli bakardı Yüzonsekiz en ufak söze takardı Yüzondokuz ısırır canım yakardı Yüzyirmi en uzman olanı çıktı. Yüzyirmibirinci halde sekreter Yüzyirmiikinin öpüşü yeter Yüzyirmiüç şiirde benden de beter Yüzyirmidört en çetin cevizi çıktı. Gelin şu geçide bir son verelim Yaşarken yormadı, yazarken yordu Hepsine buradan selam edelim Belki de yazmasam iyi olurdu. Aslında hiçbiri beşpara etmez Sevgisiz oldukça, burada bitmez Olur ya gün gelir birisi olur Belki de bu sefer O kabul etmez. O zaman son olur inanıyorum Seversem kimseyi görmezki gözüm Çıkarsa karşıma, ben sanıyorum Evlenmek isterim, bu da son sözüm. 1994/Ankara MUTLU ÇELİK
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ateş gözlüm
Ateş gözlüm, karanlıkta gel bana Dudağına gül yaprağı yapıştır. Saçlarından bir altın tel ver bana Yüreğini yüreğime karıştır. Ateş gözlüm ellerini ver bana Parmağınla saçlarımı karıştır. Yanakların alev saçsın her yana Yaprağını dudağıma yapıştır. Ateş gözlüm, sabaha dek kal bana Kollarında uyumaya alıştır Ateş gözlüm, aşkımızı de bana En sonunda bizi bize kavuştur. 1989 Şarkı Sözü Yarışması ödülü- Mutlu Çelik
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlayabilsem
Bir ağlayabilsem Sana kavuşacakmışım gibi geliyor Ama ... Bu nasıl derin nefes almak? Bu nasıl iç sıkıntısı böyle? Bir Bir ağlayabilsem şöyle. Çocukluğumu getiriyorum aklıma; Açlığımı, Gizli ağlayışların utanışlarını, Oyunsuz okuyuşları., Ne iş olsa yapışları, Doya doya sarmayışları Anadan ayrılışları getiriyorum aklıma Ama ... Gözlerimi kapatıp da Bin kere oldu belki denedim 'Bu bir rüya oğlum'- dedim “Bu kahreden özlem, rüya. Bu Tanrı'nın denemesi Sevgimi sınıyor güya' Bin kere oldu belki Uyanışım, Bin yalnız kalışım. Biliyorum, İyi biliyorum bir ağlayabilsem Kavuşacağım sana. Çocukluğumu hızla geçiyorum, Nasılsa ağlatmıyor. Ne diye Ne diye kendimden geçiyorum. Gençliğim ah... Ah gençliğim, Ağlatır belki çektiğim. Ayrılışlar, Aldanışlar, Umutluyum sizden Başkaldırışlar. Geri gelmeyişiniz mi desem Heba edilişiniz mi. Yoksa Üç kuruşluk çıkarlara Kurban edilişiniz mi? Umutluyum gençliğimden Ağlatır beni Gençliğimdeki umut gibi Ama ... Ah bir Bir ağlayabilsem Kavuşacağım sana sanki, Ağlayabilsem Kavuşurum inan ki. Ama ... Sen İçime akan gözyaşımsın Sen Sen aşkımısın. Sen, sineye •çekmelerimsin Sen Güzel ve güleç günleri beklemelerimsin. Ey! .. Çocukluk günlerimin ördüğü acı duvar, Gençliğimin sürdüğü sıva. Sen, Sen bu gözyaşımı tutan. Şimdi, Hadi şimdi yiğitsen utan. Bu yaşlar ki ey acılardan örülü duvar Seni boğar! .. Ağlayabilsem, Bir ağlayabilsem Kavuşacağım sana, Kana kana. Ağlamayı öğrenince Sevmeyi öğrenmişiz demektir, Ağlamayı bilmemek İnsanlık bilmemektir. Sana kavuşacağım acısız ağlayarak, Seni haykıracağım Asla utanmayarak. Gözyaşımdan çıkarıp Sana sarılacağım, Ne bir gün uzak kalıp Ne de darılacağım. Ah bir Ah bir ağlayabilsem Bütün bunlar olacak, Yoksa Kalan üç beş gün Kahırla son bulacak.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Azınlık Sorunu
Bir azınlık sorunu vardı Çoğunluğu korkutan. Türlü çözümler arandı; Terbiye göçe zorlandı Saygıda onunla yitik, İnsaf aç bırakıldı Namus nostaljik. Ve bu mutsuz azınlık Şimdi iyice bitik. Yalan, hile, hainlik Üç kağıtlık, hırsızlık. Ve bu mutlu çoğunluk Gününü gün ediyor ŞİMDİLİK..... Mutlu Çelik
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bakışaçısı
Gözlerin güzel Yüzün de güzel. Boyun posun yerinde Saçların güzel. Güzel bakıyorsun Gülüşün güzel. Ölçülerin yerinde Kokun da güzel. Bir de gerçek olsaydın, Boş durmazdık herhalde.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|