![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acılar Acılarıma Ağlar Türküler Türkülerimi Söyler
ACILAR ACILARIMA AĞLAR Korkular Benim yaşadığım korkunçluklardan korkarlar İhanetler Uğradığım ihanetlere yenilirler Kötülükler Gördüğüm kötülüklerden kaçarlar Hainlikler Bana yapılan hainliklerden saklanırlar Çirkinlikler Şahit olduğum çirkinliklerin yanında çirkin sayılmazlar Günahlar Günahlarımın yanında günahsızdırlar İki yüzlülükler Gördüğüm iki yüzlülüklerin yanında iki yüzlü bile olamazlar Kederler Benim kederlerime üzülürler Sızılar Benim sızılarıma sızlanır Acılar benim acılarıma ağlarlar TÜRKÜLER TÜRKÜLERİMİ SÖYLER Cömertlikler Benim cömertliğimin yanında cimridirler Yiğitlikler Yiğitliğimin karşısında duramazlar Güzellikler Güzelliklerimi kıskanırlar Aşklar Yaşadığım aşklara aşık olurlar Ayrılıklar Ayrılıklarıma el sallarlar Mutluluklar Mutluluklarıma bakıp mutlu olurlar Kahkahalar Kahkahalarıma güler Türküler Türkülerimi söyler Cebbar Korkmaz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adak
Adaktım ben Feodalizmin bataklığında İsmi olmayan Töreler adına lanetlenip Ölüme mahkum olan Yasalarda bile suç sayılmayan Törelere kurban edilirken İnsan yerine konmayan Kendine insanım diyenlerce kurban seçilen Korkum ölmekten değil Alçaklıklara kurban edilmem Sorarım size kim almış bu emri kimden Temizlenecek mi ahlaksızlığınız kirden Yiğitlik mi denir bu yaptığınıza Tüm dünya ağlar Cehalet zirvesindeki aptallığınıza NAMUS Toplumsal bir kavramken Mal etmişsiniz kadına kıza Bir eli kemerinde bir eli cebinde Bakmazsınız kendi yaptıklarınıza Ahlaksızlığın zirvesinde olanlar siz Kurban edilenler biz Adaktım ben Tek farkım Cinsiyet farkından aldığım hisse Tüküreyim yüzüne insanlık bu ise İki elim yakasında olacak Bu cehaletin yaratıcısı kim ise Ben insanım İnsan yerine konmayan Ben insanım Adına namus denilip Namussuzluğa adak olan Hangi tanrı emretmiş bu zalimliği Hangi dinde var bu cehalet Hangi kitap yazmış bu katilliği Hangi ırmak temizler ellerinizdeki Kanımın kirliliğini Adaktım ben Cebbar Korkmaz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adam Oldu Markın Hatırı İçin
Şehirde kaybolur evi bulamaz Elindeki kuruşları sayamaz Herkes derdiki bu adam olamaz Adam oldu markın hatırı için Almanyaya borç harç yolladık onu Eskiydi pantolon yırtıktı donu Ona sorsan hatırlamaz o bunu Saygın oldu markın hatırı için Dönüp bakmaz oldu kardeş bacıya Herkes tempo tuttu bu almancıya Onun değil bu suç markın suçuya Gammaz oldu markın hatırı için Meteliksiz gitti paralı döndü Alman usulüyle aileyi böldü Birkaç yılda üç beş kelime bildi Alim oldu markın hatırı için Cebbar Korkmaz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alamanya Kardaşıma Neyledin
Yollarına düştü yirmi yaşında Alamanya kardaşıma neyledin Tat kalmadı ekmeğinde aşında Alamanya kardaşıma neyledin Götürdün bir daha geri vermedin Diktiği ağaçlar çiçekler açtı Ektiği tarlayı yad eller biçti Anası babası dünyadan göçtü Alamanya kardaşıma neyledin Götürdün bir daha geri vermedin Bir resim yollamış saçları beyaz Bizden ayrılalı geçti otuz yaz Yeğenleri amcasını tanımaz Alamanya kardaşıma neyledin Götürdün bir daha geri vermedin Cebbar Korkmaz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alçak
Yüzü melek kalbi taştan Şeytan görsün yüzün alçak Darbe yedim ben bu aşktan Gülmez oldu yüzüm alçak Tutsak olmuştum aşkına Dönmüştüm abdal şaşkına Taht kurdun gönül köşküme Bitmez oldu nazın alçak Ateş düştü bir kez cana Dert yanarım ona buna Sattın beni bir cüzdana Çıksın senin gözün alçak Senin sevdan yalan imiş Sözün sahte dolan imiş Senin soyun yılan imiş Bu sana son sözüm alçak Resmin cüzdanımda durur Baktıkça ruhumu vurur Sanm****i seven yorulur Hala yanar közün alçak Cebbar Korkmaz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alim Oldu Gitti Bizim Kerata
Sakalları salmış dizin üstüne Kebapları koymuş közün üstüne Söz söylenmez onun sözü üstüne Alim oldu gitti bizim kerata Beşe alır bin beş yüze satardı Terazide hepten hile yapardı Doğru laf etmezdi yalan atardı Alim oldu gitti bizim kerata Bir cüppe bir takke taktı başına Düşüp gitti cümle alem peşine Şaşa kaldım bu fetbazın işine Alim oldu gitti bizim kerata Her türlü tezgahta parmağı vardı Çaldı çırptı sahte bir dergah kurdu Milletin sırtından vurgunu vurdu Alim oldu gitti bizim kerata Altmışından sonra ermiş dediler Rüyasında bir pir görmüş dediler Büyük kerameti varmış dediler Alim oldu gitti bizim kerata Cebbar Korkmaz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aliy Dı Adı Gerçek Yaşam Öyküsü
Bir gece kondu mahallesinin yollarının beton kaldırım işlerini almıştım On kişilik ekiple çalışıyordum yaz aylarıydı İşe başlayalı birkaç gün olmuştu Bir sabah işe gittiğimde karşı kaldırımdan sürekli bana bakan altı yedi yaşlarında bir çocuk gördüm Başında güneşten kavrulmuş bir şapka eski bir gömlek yamalı bir pantolon yırtılmaya yüz tutmuş ayakkabılar vardı ayağında Bana sürekli bakıyordu Epey beni süzdükten sonra yanıma geldi Rengi bembeyaz olmuştu Titrek bir sesle Amca dedi Buyur dedim Amca ekmek paramız yok annem bize bir ekmek parası versin dedi Bunu söylerken tir tir titriyordu Bir anda yüreğime bir acı çöktü Gözlerim öylesine yaşardı ki silmekle baş edemedim göz yaşlarımı Olduğum yere kaldırıma oturdum onu da yanıma oturttum Başını okşadım burukta olsa gülmeye çalıştım Adın ne senin diye sordum ALİ dedi hala titriyordu Korkma ALİ dedim Korkmuyorum da kızarsın sandım dedi Niye kızıyım ki sana ALİ dedim Onu rahatlatmak için bende senin gibi çocukken bir amcadan ekmek parası istemiştim dedim Bunu duyan ALİ biraz rahatladı bana ısınmaya başladı Sonra cebimden çıkardım o zamanın en büyük parasını verdim ALİ ye Parayı annene götür başka yere harcama yarın yine buraya gel sana iş vereceyim dedim Tamam dedi olanca hızıyla koşmaya başladı sokak aralarında kaybolup gitti Eve gittiğimde eşime anlattım eşim çok üzüldü bari biraz para verseydin dedi verdim dedim Ertesi sabah işe geldiğimde ALİ bizden önce gelmiş bekliyordu Yanıma çağırdım ALİ dedim neden erken geldin bu kadar erken gelme sen onda geleceksin üçte gideceksin işçilere su dağıtacaksın her gün sana yarım işçi yevmiyesi vereceğim dedim ALİ çok sevindi Ustaları çağırdım ALİ bizim çavuşumuzdur kimse yanlış yapmasın sadece size su getirecek başka şeyler yaptırmayın benden yana dokunulmazlığı var dedim Ustalar hep birden güldüler ALİ millet vekilimi abi dediler Öylen yemeye gittiğimde ALİ yi de götürdüm Lahmacun mu pide mi yersin dedim ALİ yüzüme bakıp Bunlar ne dır diye sordu Söylediğime pişman oldum Anlaşılan hiç yememişti gelince görürsüm dedim Kolada ısmarladım ALİ bitiremedi pideleri kağıda sardırdım yanına al acıkınca yersin dedim Ali pideleri yememişti saat üçte parasını verdim ALİ sen git dedim pideleri neden yemedin diye sordum anneme götüreceğim dedi Ali tam iki ay bizimle çalıştı kendisine bir çift esem sport ayakkabı aldım işin sonunda kendisine elbise alması için epey bir para verdim ALİ bizim işimiz bitti artık gidiyoruz kendine iyi bak elbise almayı unutma dedim elimi öptü hüzünlü bir şekilde koşarak sokak aralarında kayboldu ALİ nin annesini babasını hiç görmedim evlerini dahi sormadım ALİ koşup giderken söylediği söz aklımda kaldı Amca ekmek paramız yok annem bize bir ekmek parası versin demesi Ardından bakarken yine gözlerim doldu Nasibin bol olsun ALİ dedim kendi kendime inşallah iyi bir adam olursun Tamamen gerçek bir yaşam öyküsüdür saygılarımla Cebbar Korkmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alman Gavur Mark Müslüman
Yedikleri domuz eti Adetleri hepten kötü Sevemedik bu milleti Alman gavur mark müslüman Her taraf doli diskolar İçiyler fisko miskolar Ne biçim adamdır bunlar Alman gavur mark müslüman Bunlar kimin olmiyasan Her gördüğün almiyasan Aman parayi tutasan Alman gavur mark müslüman Kim demiş gavur parasi Milyoni geçir lirasi Memlekette var havasi Alman gavur mark müslüman İçmiyesen biralari Koy cüzdana paralari Alağ sari liralari Alman gavur mark müslüman Cebbar Korkmaz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Almancının Kravatı Gerçek Yaşam Öyküsü
Abim alman ya da çalışıyordu Bende askerdim İkimizde izine gelmiştik ailenin neşesine diyecek yoktu Tüm aile bir aradaydı herkes mutluydu Abimin alman ya sohbetleri anlatmakla bitmiyordu Herkes pür dikkat dinliyor oradaki yaşam hakkında Kendince yorumlar yapıyordu Almanların yaşam tarzının modernliyi inanılır gibi değildi Her sohbet sonunda ya gavur ya diyenler çoğunluktaydı Yaz ortalarıydı akşamın serininde Bahçede oturuyordum Burnuma bir yanık kokusu geldi Hemen içeri koştum Gördüğüm manzara bir vahşetti En küçüğümüz olan sekiz dokuz yaşlarında kardeşimin boynunda bir kravat Yanıyordu küçük kardeşim sessizce ağlıyor Gözlerinden akan yaşlar yanaklarıyla birlikte kravatında bir bölümünü ıslatmıştı Almancı abım sopa elinde küçük kardeşimin karşısında Duruyordu Küçük kardeşim asker duruşu gibi hazır oldaydı Hemen müdahale ettim kravatı ellerimle söndürdüm Kravat sentetik olduğu için ellerime yapıştı O an ellerimin de bir bölümü yandı Küçük kardeşimin de yanaklarında yanık izleri vardı Abim bana da müdahale ederek Sen karışma diyerek vurmaya başladı Kardeşimi öyle görmenin de acısıyla bende abime vurdum Kavga ettik Tüm aile bir anda başımıza toplandı Herkes şaşkındı nedenini soruduğumda kardeşime Küçük kardeşim kravatla oynarken kravatı çözmüş Almancı abim kravatı tekrar bağlayamadığından kızmış Hırsını alamayınca da Küçük kardeşimi dövdükten sonra Çocuğun boynuna kravatı dolayıp ateşe vermiş Bunun için mi bu çocuğu yakıyordun diyerek tekrar abımın Üzerine yürüdüm O an çok öfkelenmiştim Cinayet işlemem içten bile değildi Hırsımdan ağlıyordum babam gelip beni azarladı Diğer abilerim de beni azarlayarak sen ne karışıyorsun dediler Abisidir ne olmuş büyütülecek ne var diyorlardı Öfkem bir kat daha arttı Herkes almacıdan yana olmuştu Bu olay beni hayatım boyunca en çok etkileyen olaylardan bir tanesidir Beni en çok üzense ailenin abimi haklı bulması O günden sonra hiç kravat takmadım En sevmediğim giyim eşyası kravattır Almancı abimle hala konuşmuyorum Alçaklık insanlarda mı parada mı Bunun yorumunu okuyuculara bırakıyorum Saygılarımla Cebbar Korkmaz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANA YÜREĞİ
Anaların yüreği dünyadan büyük Saray oradadır köşk oradadır Sen yatıp uyurken o her dem ayık Sevgi oradadır aşk oradadır Ana yüreğinde merhamet çoktur Çiçek bahçesidir mevsimi yoktur Yemez hep yedirir kendisi toktur Ekmek oradadır aş oradadır Analar insanı yürekten bağlar Deyişse asırlar silinse çağlar Ana kadar siper olamaz dağlar Güven oradadır coş oradadır Cebbar Korkmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|