![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ** Neyse...
Birinizden biriniz Yalan söylüyorsunuz ya Neyse... Ulus Fatih “Kıl İpek” adlı şiirinde Comma kelebeğini anlatmış Bir günlük ömrü varmış ya… Şiirin sonunda “Unutmayın dostlar Aldığınız her solukta Nazım Hikmet, Camperalla Ve Gabriel Mistral’in olduğu kadar Tek bir comma kelebeğinin de Molekülü var” Demiş bitirmiş. Koca şair Kitaba yazmış bunları Yalan söyleyecek değil zaar Değil de Anlayamadığım bir şey var? O bir günlük böcek İçine işliyorsa eğer insanın Ben, Bu kaç bin yıllık evrenin Bu küçücük gezegeninde Elliyi aşkın yılda Ve doksana varan kütlemle Nasıl işlemem içine Şaşarım. Dedim ya İçinizden biri yalan söylüyor ya Neyse! 04.06.2007 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() **Büyük Yürüyüş
Teşekkür Ederim ATATÜRK’ÜM On kasım iki bin beşte Sana yazdığım rapor şiirde Söz ettiğim yılgınlığımızdan. Sen kurtarırsın demiştim ya size. Gördünüz işte bu gün sizde… Haklıymışım değil mi Atam? Yeni Cumhurbaşkanı için Onuncu selefiniz için Kurduğun partinin Biliyor musunuz hala bir adayı yok diye Soyununca fikrine düşman kişiler adaylığa Yara almasın diye ilkelerin Çiğnenmesin diye kirli ayaklarla köşkün Belki de işaret edersin diye Bütün sevenlerin Ankara’ya koştular bugün. Kulluktan yurttaşlığa yükselttiklerin. Bugün iki bin yedinin 14 Nisanı Sana giden yolları bir görsen Atam Doldurmuş yollarını yurdum insanı Sanırsın Kurtardığın Anadolu buraya akmış Sanırsın Ankara tümden Anadolu olmuş. İşte gördün Atam haklıyım yine Sanki Mustafa Kemal yeniden çıkıyor Samsun’a Hala rahat değilsin biliyorum bilmesine Ama söz veriyorum size Bugün yoluna çıkmış milyonları Gördün işte Biz Mustafa Kemalleriz diye Ant içtiler huzurunda. Teşekkür ederim Atam Teşekkür ederim katkına. 14/04/2007 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() **Cadde Hayattır
**Cadde Hayattır Cadde hayattır derdi 'Cad d e ha yat tır' Üstüne basa, basa söylerdi… İzbe bir sokağa bakan kuytu pencere gibi hem kirli ....hem karanlık ........... hem yorgundu. Biraz güç bulsa Doğrulup yatağından Başını uzatacak Caddeye akacaktı. Sana söylememiş miydim? Demek ki unutmuşum Onu tanırdım. Bütün derdi… Caddeydi bütün derdi. 23.02.07 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() **İkilem
Sen gidince Bir yanım eksiliyor iyice Yanımda olunca Didişmekteyiz iyice Bir ikilemdeyim şimdi Eksilen yanım mısın? Didişen kimliğim mi sen? Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() **Sorgulamak
Barışı simgeler mi? Gagasında taşıdığı dalı Koparan güvercinse eğer. 12.2.2007 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Aşk Kuramı
Bilim adamı Yoktan var etmez şeyi Buluş yapmaktır işi Kanıtlamaktır bilinmeyeni Şiirdir, yaratıcı olan Bu yüzden iddia ederim Şair sezgisi güçlüdür bilimden Matematikçisi de Diğerleri de Benim yıllarca öncesinden Gözlemlerimden deneyimlerimden ve diğer yaşanmışlıklarımdan Vardığım sonuca varacaklar. İki aşkın çarpımı bir aşktır Diyalektikçiler atılacaklar Zıtların birliği bu Bunun biliyorduk diyecekler Yanılacaklar Bu benim kuramım Adına aşk travması derim Siz insanın yücelmesi belleyin. 9/2/2007 Gayrettepe Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Benim Ezberim Sensin
sabahın saat beşi böyle güzel görmemiştim güneşi kıyıda bir taşa oturmuşum aklıma seni koymuşum. bir gün ”bütün doğumlar sancılı olur” demiştin. sanırım yanılmışsın Küçük bir dalga uyardı da gördüm gün doğarken gülümsüyordu Aksaz'ın sarp dağlarını kolayca aşıyordu. güneş bugün ...azimliydi ......kararlıydı .........güneş bugün her zamankinden sevimliydi... sanırım sevdalıydı... dağları da bu aşkla aşmıştı aslında tüm bunlar bahane güneşin doğuşu da doğumun sancısı da bir anlamı olacaksa eğer ikinci binin yedinci yılında yedinci ayın yedinci gününde sabahın saat yedisinde seni duyumsadığını bildirmekti amacim. bilmelisin ki aklım hep sende. yedilerin yana yana dizilmesinde ne varsa kimi safsata olarak nitelese de kimileri bunu çok önemsemekte bak iste, açıkta demirlemiş yatta saat yediyi yedi geçende kimilerince sabahın en köründe yani şampanyalar patladı çığlıklar arasında merak ediyorum ne getirecek bugün umrunda değil hiç bir şey yürüyor kendi ezberiyle Marmaris üstünde güneş Benimse ezberim sensin. 07.07.2007 Amos/Marmaris Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Bir Kazanin Anotomisi
Sana da olur mu bilmem Hayır, değil öyle her zaman Gene de zaman zaman Bakmak geçer içimden Geçmişin penceresinden. Aydın İzmir otobanında Son sürat seyrederken Bakmak geldi içimden Gönül penceresinden. Anılar ışık ışık Anılar bölük pörçük Kimisi çok aydınlık Kimileri karanlık Selçuk Tüneli gibi Çok uzunlar üstelik... Seninle olanlarsa Bazen hüzünlendirsede Çoğu sevinçle dolu Sanki dün yaşanmışlar gibi Anılar tren gibi Geçiyor katar katar Ani bir fren sesiyle Durdu önde gidenler Gelip gelip çarptılar Arkadan yetişenler Hurdaya dönüştüler Aralarda kalanlar, Mesele anlaşılınca Beni bir gülme tutmuş Ne hatali sollama Ne de aşırı hızmış Meğer küçük bir kaplumbağa Otobanda gezmeye çıkmış, 14.7. 2007 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Düş ve Gerçek
Sıcağa yenik girmiştim yatağa Usumda Düşlerimde serinlemek umudum vardı Sen vardın. Seninle. Tüm gözlerden Tüm korkulardan uzakta Kırların uçsuz bucaksız esenliğinde Uzanıp küçük bir kaynak başına Ele, ele Göz göze olmak vardı Suları avuçlayarak içmek Meyveleri birlikte dişlemek vardı Aklımda seninle sevişmek vardı. Öpüşüyorduk uyandım. Yanağımda sımsıcak bir öpücük Karşımda yemyeşil gülümseyişle kızım vardı Babalar günün kutlu olsun diyordu Her şey silinmişti artık Şimdi Dört yanımı sarmış bir mutluluk vardı. 17.06.2007 Metin Yaltı |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitmeler Dönmek İçindir
Sana demiştim gitme diye Her vedalaştığımızda Ağzımda tuzu kalıyor gözyaşlarının Biliyorum Ezberledim artık ''Ayrılık sevdaya dahil'' diyeceksin Gülümseyerek gideceksin Git hadi Gitmeler gelmek içindir Ayrılık rüzgarı dinmeden git. Dönmek daha zordur gitmekten Bunu öğreneceksin sende Dönmek istediğinde... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|