![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Aşka Aşk
Emin ol ki ırmak bakışlı kız Seni unuttuktan sonra da Yine böyle titreyecek dizlerim Kalbim yine bambaşka heyecanlarla çarpacak... Çünkü ben Senden daha fazla sevdim aşkı Ve her kanayışımda daha da büyüttüm içimdeki ozanı… |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı Eskir Şiir Kalır Ardında
Sobası tutuşmayan sabahların ayazındayım Kar beyazının yönetime el koyduğu büyük şehirlerde Kimsenin tanımadıklarına selam vermediği vakitlerde Çoktan bitmiştir aşklarım fahişe gülüşmelerde Gündüzler kandırır beni Eriyen kar beyazının Çocuk yüreğime bıraktığı ihanetlerde Hanginiz yürür ölümüne türkü söyler gibi bilmesem de Cesurum artık sevdiğimi söyleyecek kadar Gündüzler kandırır beni Gece anlar yalnız Destanlarda kalır o yürekli sevdalar Acı eskir Şiir kalır ardında dost Dost ölür selamı kalır... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılar Bütün Kadınlardan Daha Doğurgandır
Acılar bütün kadınlardan daha doğurgandır bu gece Ve hissedebildiği için bunca kederlidir insan Herkes sevildiği için güzeldir. Bense şairim Sadece baktığım için gözlerine... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılar mı Büyüttü Çocuk Yüzünü
Günden güne azalan bir şeyler var içimde Artarken içimde yiten acının utancı Çiçekler solduktan sonra zamansız ölümlerin göğsünde Geçebiliyorsam eğer bir mezar taşının kıyısından yüreğim daralmadan Acılarımda nankördür en az sevinçlerim kadar Büyüdü toprağında çiçek Ateş söndü kendiliğinden Acılar mı büyüttü çocuk yüzünü Yoksa sen mi acıları büyüttün çocuk yüzünde Bilemeden geçtik Her an yıkılacakmış gibi sallanan köprülerden En kötüsüde kabullenmekti acıları Boğazın düğümlenmeden geçebilmek Bir zamanlar içini kül eden yangınlar ortasından Kuma benziyordu zamanlar Akarken hızla parmaklarımın arasından Tutamıyorum hiçbir sevinci Adı sonsuzluk olan hiçlikler içinde Ve sana en güzel şiirlerini yazdıran Güneşin yakıcılığını yüzünde saklayan bakış Vedalar bile yitiriyor artık anlamını Siliniyor günden güne külleri soğuyan ayrılık Ama yine de hep taze kalıyor umut Hangi gelecek eskir Hangi şiir pas tutar ki dost Umudu anlatıyorsa eğer... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılar Tohumlarıdır Şiirlerimizin
Acılar tohumlarıdır şiirlerimizin Mürekkebidir en güzel dizelerimizin Kırarak daralan bir göğsün kafesini Yazılır her akşam kentin yoksul duvarlarına Bir koyu kızılı ararken gün batımında Ve sahip olamadıkların Gömülürken güneşle beraber o uzak sulara Bambaşka bir duyguyla sarsılır fikrin O sancıyan dünyanın İyi kalpli çocukları da aşık olurlar Çünkü mayasına sevda katılmıştır onların bir kez Ve seçme şansları yoktur acı çekmekten başka Sarmak isterken yaralarını Koskoca bir halkın Kendilerine bile yetmez olur Bu kocaman yürekleri Acılar tohumlarıdır şiirlerimizin Mürekkebidir en güzel dizelerimizin O iyi yürekli çocuklarının hikayelerini anlatırlar Akşamüstünün kızıl göğü çevirirken yüzünü ağır ağır siyaha Yola koyulurlar aşk çağının o sürgün yürekleri Çıkmaz sokaklarda dövüştüklerini bile bile... 23 Mayıs 2003 02:25 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılarımın Çetelesini Tutmadım Hiç
Acılarımın çetelesini tutmadım hiç Ya da çıkartıp kılıcımı kınından Savaşmadım tek başıma Gecenin üzerime saldığı hüzünlerle Dünyada yazılmış bütün şiirleri ezbere bilip de Tek bir dize yazamayan adam kadar garip Yahut usta bir şairin Yüzlerini bile görmediği insanların yaralarını sarıp Yanı başındakilere duyuramadığı ses kadar derin Şizofren bir sayıklama gibi belki de Ceylan bakışlı bir sevgili yaratıp satırlarında Sonra onun için ******* boyu uykusuz kalmak Hayır Acılarımın çetelesini tutmadım ben hiç Oynamadım da hiçbirinizin yaralarıyla Ne demir kapıları pas tutmuş karanlık zindanlarda yattım Ne iğrenç ıslığını duydum ıslak bir sopanın İnerken ense köküme Peki nedir o zaman Şu kahrolası dünyayla alıp veremediğim Her gece boğazımı saran bu yağlı urgan Hiç kimse duymadığı halde Kulaklarımı sağır edercesine çınlayan o ses. Oysa o kadar sessiz ki *******i bu şehir Ve odam o kadar huzurlu Ne bir polis sireni Ne kırılan camların karanlığa savruluşu. Yine de mümkün mü sanıyorsunuz Mil çekip yüreğimin gözlerine Kendi vicdanımın yüzüne tükürmek Mümkün mü Kenarı desenli kağıtlarda aşkı ağlatmak Kolay mı be dost Sadece kendi acılarımın çetelesini tutmak… 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acılarına Benzemek İstiyor İnsan
Acılarına benzemek istiyor insan Varmak için türkü tadına Sevinçlerinin kanlı bıçaklı düşmanı oluyor Unuttuğunda terk edilmiş bir köşe başında bıraktığı Son yorgun ve yarım kalmış kelimelerini… 2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açıldı İşte Perde
I. Açıldı işte perde Çıktı sahneye oyuncular birer birer Yine çalmaya başladı o şarkılar Yıllardır görememiş gibiydim yüzlerinizi Ve bir asır geçti tutamadan ellerinizi Şimdi çok uzaklardayım Araya yıllar Asırlar girsede aramıza İlk ve son kezde olsa Çıkarsızca gülmüşse eğer gözleriniz gözlerime Daha da içinizdeyim artık Ayrı ayrı dursakta II. Bir şiir daha direniyor göz kapaklarım Bu gece illaki yazılacak bu şiir Kapatsamda karanlık bir ortaçağı Vazgeçmedim yüreğimden şu kısacık ömrümde Şiirler biriktirdim Sıcak yaz günlerinden Kederin baharı zaptettiği yerde Açıldı işte perde Yine aynı şarkı gecemde çalan Bambaşka gözler İçimi ormanlar gibi yakacak olan, Şiirler okunacak yine aynı yerde Dağlar bakmasa da artık Odamın tozlu camlarına Başka yerde olsam da Başka zamanda veya Yürek aynı yürek Kafa aynı kafa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açlık
Aşka olan açlığımdan Ömrümün bütün doğrularını bir çırpıda silip Tek bir yalana inanmaya hazır bekleyişim... Ve hürriyete olan sevdamdan Kurtuluş düşleri kuran kumral bir çocuğun Her gece uykularıma karışması… |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adımı Anmayı Unuttuğun Gün
Adımı anmayı unuttuğun günden beri Aşkı kirletiyorum karanlık sokaklarda En suskun şahidim oluyor gece Ama bil ki namuslu oluşundan değil Dilsizliğinden susuyor Koyu bir yeşile bıraktığımdan beri bilincimi Unuttum hüzünlenmeyi Silindi ezberimden birkaç şiir daha Kurudu artık düşlerimin sağanağından arta kalan Yok artık ağlamak ayrılığı anlatan şiirlere Kazımak yok beynime acıtan veda sözcüklerini En çok acıtan bazen de söylenmeyenlerdir Çok uzaklarda kimseler görmeden solan O güzelim dağ çiçekleri gibi Kimsenin açlıklarını ve öfkelerini bilmediği insanlarım gibi Bütün şiirlerim yarım kalıyor artık Bitiremiyorum söylemeye çalıştığım hiçbir cümleyi Çürüyen bir ceset gibi zaman Hırpalıyor günden güne Güzelliklere olan inancımı Yüzün ne kadar temiz derdin oysa bana Yeni doğmuş bir çocuk kadar günahsız sanki Ama yetmezdi hiçbiri sevebilmen için beni Anlatırdın sabahlara kadar en mahrem sırlarını İnsanlardan kalma yaralarını anlatırdın her seferinde Daha açıkken yaralarım kendi yüreğimde Koskoca bir denizi hapsetmişken göz bebeklerimde Senin yaralarını sağaltmaya uğraşırdım hep Nerede ağlayan bir çocuk görsem Unuturdum kendi umutsuzluğumu Yani bir tek kendi yangınıma su dökemezdim Kül olurken göz göre göre yüreğimdeki orman. Adımı anmayı unuttuğun günden beri Kirlettim yüzümü karanlık sokaklarda Fırsatı olsa dile gelecekti gece Anlatmak için bütün bildiklerini Hüznümü geri ver bana ey çürüyen zaman Geri ver güzelliğe olan inancımı Kuruyan bir dağ çiçeğiyim şimdi dağ başlarında An gelir kokum yayılır ışıklı şehirlere Duyarsınız açlıklarını ve öfkelerini o güzel insanlarımın… Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|