![]() |
|
Bilim Ve Teknoloji Haberleri Bilim Ve Teknoloji`de ki tüm yenilikler tüm habeler ve aradığınız her şey... |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Küresel ekonomik krizde herkes kaybetti, sadece bir işe yoğunlaşan girişimciler kazandı. Peki krizde bile haftada 20 bin dolar kazandıran meslek ne? ABD kaynaklı küresel ekonomik krizde yüzbinlerce kişi işinden oldu, işi olanların kazançları da şeker gibi eridi. Bir zamanlar dünyanın en büyük otomotiv üreticisi olan General Motors bile şu günlerde iflas etmenin eşiğindeyken neredeyse sıfır yatırımla, sadece kişisel becerilerini geliştirerek tek bir iş üzerine yoğunlaşan bir bir grup haftada ortalama 20 bin dolar kazanıyor. İşte krizde bile sadece 1 haftada binlerce dolar kazananlar iPhone için uygulama yazan yazılımcılardan başkası değil.Ceptelefonu dünyasında çığır açan ve piyasaya çıktığı günden bu yana 3.8 milyon adet satan iPhone sadece Apple'ın yüzünü güldürmüyor. Günde milyonlarca iPhone sahibinin ziyaret ettiği App Store'daki uygulamaların hepsi birer yazılımcının ürünü. iPhone'larını daha renkli hale getirmek isteyenler her gün buraya girerek ücretli/ücretsiz yazılımları cep telefonlarına indiriyor, program yazılımcılarının hen yüzleri, hem de cepleri gülüyor. App Store'da son günlerde en çok indirilen iPhone uygulamalarından biri olan 'Pocket Bacon'un yazılımcısı Chris Hanson konuyla ilgili şunları söyledi: " İnsanların karnı aç olduğundan canı bacon çekiyor. Ben de bu fikirden yola çıkarak iPhone sahiplerine en yakınlarındaki bacon restoranlarını gösteren bir program geliştirdim ve yazdım. Oldukça başarılı bir program oldu. Böyle olunca da haftada ortalama 20 bin dolar kazanan bir adam haline geldim." Pocket Bacon, App Store'da 1.99 dolar karşılığında satın alınabiliyor. ÜNİVERSİTEDE DERS KONUSU Colorado Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği BÖlümü, iPhone için geliştirilenm yazılımları mercek altına aldı. Prof. Ross Beveridge,"Bölüme yeni giriş yapmış öğrencilere bir bilgisayar programının insanlara direkt olarak nasıl ulaştığını anlatmak için iPhone uygulamalarını gösteriyoruz" dedi. Beveridge, fakültede öğrencilerin kendi iPhone'larına uygulama geliştirebilecekleri 10 haftalık ders koyduklarını sözlerine ekledi. App Store'da şu anda 25 binden fazla ücretli ve ücretsiz iPhone uygulaması bulunuyor. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|