![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() **Eski Sevdalar Gibi Değilsin**
Sen, daha önceki sevdalar gibi değilsin Seninde gözlerin kara Kaşların simsiyah, ok misali Ama, sende yüzü güldüren başka bir hava var, Bir şarkı, söyler gibi bakışların Hiç yazılmamış, bir beste gibisin Sen, eski sevdalar gibi değilsin Bırak, tutuşsun göz bebeklerin Bırak, umutların sonbahar rüzgarıyla serinlesin Derdin varmış eskiden; Sana yapılanlar haksızlıkmış Bırak, söyleyen ne isterse söylesin Bir tek sensin, sen olan Sen cama yansıyan buğulu suretlerden Daha gerçeksin Sen, eski sevdalar gibi değilsin Bir resim çizilir, duvarlara Taze umutlardan Bir güneş ışığı sızar Karanlıklara, sırdaş bulutlardan Her şey bir vesile arar Dile, sende vesile-i muhabbeti Sen, hiç karanlıklara doğmamış şafaklar gibisin Sen, eski sevdalar gibi değilsin Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Açık Mavi Sessizlik
Sokak lambaları aydınlatıyor, Uzayıp giden kapkara geceyi Bir şehir yapayalnız, ıpıssız yatıyor Bakınca uzak diyarlara, bir göz ucu ile Görürsün gökyüzü ile sarmaş dolaş Mehtaba doğru uzanmış denizi, Eski aşkları anar gibi, Artık kaybolmuş, ılık rüzgar ile esen gülümsemesi Gündüzün yorgunu, puslu *******in sahipsiz yetimi Her yanını sarmış, insanın o kanlı eli İnce ince gözyaşı, kahverengi bir pas rengi Yosunlara dikmiş, açık mavi gözlerini Kasvetli ihtiraslara kurban solurken, zehri Seyrediyor sanırsın, Ayın yavaş yavaş süzülüşünü Demir hançerli canavarlar ile, boğuşan iskeleyi Acı ile karışık bir tebessüm atar gibi Hüzünlü bir şarkı söyler, sanki Bürünmüş ay ışığına, ufka doğru bakar misali Ararsın martı çığlıkları arkasında, o eski gamzeli gülüşünü Ağır ve horlanmış denizin, insan ile kavgası Bir öç alma misali vuruyor karaya, en derin dalgaları Yaldızlı rüyalara uyanıyorken, gece Kapılar ardında saklı bir yol, bilinmezliklere gebe Birkaç derin kahkaha bozuyor, Açık mavi parıltısını, sessizliğin Gülmekten katılan gözlerin arkasında, beliriyor Umudu kaybolmuş, Kırık dökük bir hayat… Deniz renkli gözlerde, anlık korkularla savaş Her saniye, biraz daha biraz daha, bedbaht Küçük zevkler ile çehreler, öylesine sarhoş Biter en derin sohbetlerde yalnızlıklar, Yüksek tonlu sesler arasında, yorgun kalabalıklar, Boğulur, şarap kadehlerinde zaman Şeytani naralarla, hor ve hakir insan Dakikalar, saatler, *******… Farkı yok, hepsi birbirinden beter Aynı renge soyunur, artık bedenler Acılara sünger mi çeker, kanlı mezeler Arar hüznün giriftarı yüzler Küçük küçük neşeler… Açık mavi sessizlikte Hüsran dolu ******* Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adın: Yaşam Olsun
Diz çökünce anladım hayatı Yaşlı gözlerle bakmayı Gorunmez mi yasamin ardindaki perdeler Gizli sandığımda değilmis meğer Apaçık gördüğümdeymiş sır Sen hiç bakmadın mı dağlara Yücelerden yüce midir Eleyip, üflersen Kum olup giden midir Sen hiç görmedin mi Bir dakikalık zevk uğruna Bin keder satın alanı Ve yavrum varlığına mühür olsun Adın yaşam olsun Ağaç diplerinde yatanlara selam Soyadın ölüm olsun Sende hayata diz çökme Gurur ile salınıp gezinme Bir yol vardır boyun eğdiren Bir yol vardır huzura erdiren Ve sana arta kalan senden Bir yalan gibi belki Bir rüyadan ibaret Hiç gördün mü ki Kitaplarda adı geçenleri Hiç var değilmişçesine İşte yavrum Bir sır değil benden sana kalan Ne de hiç bilmediğin Hep duyup merak ettiğin Hiç koşulsuz gönül verdiğin Sen düşün ve bil ki Akıbetin seni kucaklasın Mezar taşlarında yazanlara and olsun Yavrum, senin adın yaşam Soyadın ölüm olsun... Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlayan çocuk
Gözlerin eskisi gibi bakmıyor Bu suçlayıcı ifade neden Çıkar gözbebeklerinden isyanı Sevginin her damlası kaybolup gitmeden Bir hata deyiveriyorsan adına Masum bir gülücük düşsün ellerinden Ne yazsam belli edemez içimdeki buhranı Hiç farkı yok kahroluşumun Sırtından vurulmuş bir askerden Andıkça gülümsersin sanma Hep isyan edeceksin olanlara Sıyrılıp çıkınca ruhum bedenden Bir o vardı anılarda gülümseyen Gizli kalmış köşelerde Ağlayan bir çocuk Ezik kalmış sevgilerin hayali içinde Umutların girmediği kapalı bir penceredir Silinen her hayaldedir gözleri Nasıl olsa oda mazinin adıdır Resimlerde kalan Haykırışların sancısıdır...! Sakarya-Mayıs 2000 Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem
Bekle Annem Dönüyorum evime Bu sabah kahvaltıda bende varım Bir sıcak çay, iki zeytin çoktur bile Bir parça sevgi ver yeter, doyarım Onca yol kat ettim Ama yorgun değilim Özlemleri uyuttum göğsümde Üstümü ört Anne Sıkıca sarsın sevgin Hani eskiden anlatırdın O sesinden ninni dinlemeyi özledim Zaman az, günler kısa Bir akşam vakti; yine çıkıp gideceğim Belki bir yaz sabahı Belki bahar Aylar sürse de ayrılık Yine de geleceğim Dizinde uyuyup, tatlı düşlere dalarken Kan ağlayan yüreğime sevgi ekeceğim Bilsen nasıl yalnız Nasıl üzgünüm Bir sana içimi dökerim Annem; Bir parçasın sen yüreğimden Kanımdan kan, canımdan cansın İki gülden tek ayakta kalan Ömrüm yanında harcansa Yine de sana doyamam (Tüm annelere en derin sevgilerimle...) (Sakarya-17.04.1997/12:30 Salı) Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arıyorum
Kaybettim hasletler içinde özbenliğimi Hüzünle çarpan bu kalp benim mi? Ne oldu, o gülümseyen sıcakkanlı adama Heyecanla çarpan bu kalp benim mi? Arıyorum şimdi köşe bucak Ellerimden kaçıp giden hayallerimi Bilmem artık yarınım ne olacak Bir vefa bekleyen bu kalp benim mi? Kalıvermiş aşkların eski pırıltısında aklım Solan her güle ah-ı figanım Geçivermiş bir durakta beklediğim zamanlarım Bir gülüşe muhtaç bu yüz benim mi? Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Artık Yoksun
Gözlerden uzak Uçsuz, bucaksız çöllerde Dağlarda, taşlarda Arardım aşkını Belleğime kazınmış bir kere… Ipıssız köşelerde, açan bir çiçek görsem Hep seni hatırlatır diye severdim Sonra, bir çocuğun gülümsemesinde bulurdum tekrar seni Şefkate muhtaç, yüzlerde görürdüm Duygu selinde boğulurken biçare ve mahcup, İnceden inceye içime sızan hatıralarını anımsar Yeniden hayran olur Gözyaşı ile anardım seni… Hep yollara küserdim Seni alıp götürürdü, benden uzaklara Bir bahar akşamı Bir kış günü Geri getirir mi diye Camlardan bakar, özlerdim seni Sen, ruhumdan apansız çıkıp gittiğinde Yalnızlığımla baş başa çaresiz kalıverdim Arardım, dört duvar arasında Gülümseyen gözlerini Donuk suretli fotoğraflarda Uzanmayan ellerin vardı Sevdan ile boyanmış duvarlara İçli içli bakarken Taze gün kokusu, birde sen yoktun odamda Cenaze otosoyla her gün taşırlardı Seni evimin bahçesinden Hep gözü yaşlı kalışım canlanırdı, karşımda Her gece, her göz kapayışımda Bir hayal oluverirdin, rüyalarımda Karanlıktan korktuğunu hatırlardım Gel, ne olur gel artık Diyen sesini duyar İçimi eriten sevdanı hissederdim, ama… Gözlerini göremezdim Bırakma ellerimi ne olur, beni yalnız bırakma Yaşaran gözlerimi silerek uyanırken Sensizliğin derin uykusundan Her odana girdiğimde İlişiyor hala gözlerime Son gün yazdığın iki satır not: “Sevgin ve duan yeter bana…” Hayır, hayır yetmiyor, Sensizlik milyonlarca defa, fazla geliyor Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arzdan Arş’a
Mumdan kalelerin, arkasında beliren gölgeler Paralel evrenlerde, takyonlarla gizlenen gerçekler Birkaç angstrom ötede, en garip bilinmezlikler İlimlerle kuşatılmış insan, sahipsiz mi? Bir ağ gibi, uzanan kromozom dizinleri Adenin, guanin, sotizin, timin bileşimleri En hassas örgü ile örülmüş hücreleri En kusursuz fabrikalar, sahipsiz mi? Güneş hükmünde toplanmış, sayılı seyyareler Fisyon-füzyon ile, açığa çıkan müthiş enerjiler Arzdan arşa, kurulu kritik dengeler Yerden göğe ufuklar, sahipsiz mi? Gecenin karanlığında, yol alıp gidenler Kendine mahkum hep, ben diyenler Ademden ebede, akibet yüklenenler En muhteşem saraylar, sahipsiz mi? Arzdan arşa âlemler, sahipsiz mi? Takyon: Kütleleri sıfır olan ve bu sayede ışıktan daha hızlı gidip gelebilen parçacıklar. Angstrom: 0,0000000001 metre. Adenin, Guanin, Sitozin, Timin: Nükleik asitlerin yapılarında bulunan azotlu bir purin bazidir.. Seyyare: Bir yerde durmayıp yer değiştiren. Gökte veyâ güneş etrâfında dolaşan yıldız. Füzyon: Çekirdek Birleşmesi. Hafif radyoaktif atom çekirdeklerinin birleşerek, daha ağır atom çekirdeklerini meydana getirmesi olayı. Fisyon: Çekirdek bölünmesi. Kararlılığı az olan ağır çekirdeklerin bölünerek, daha kararlı çekirdeklere ayrışmasıdır. Atom bombası, bir fisyon tepkimesi örneğidir. Adem: Yokluk, olmama, bulunmama, hiçlik hali. Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arzuhal
Ey yüreklere sevda eken nazlı dilber Baharın ılık esen samyeli ile, gel Her yanda açıversin laleler, menekşeler, güller Yalnızlık sinemi daraltmadan, gel İnce ince bir ah ile geçerken zaman Gecenin karanlığı ufka uzanmadan, gel Sevdanın kor ateşi bağrımı dağladığı zaman Buzlu soğuk sular ile, toroslardan akar gibi, gel Fuzuli gibi, aşk-ı mecnun istidadından Gönül kendini çöllere vurmadan, gel İlahi sur ile, can bedenden ayrılmadan Fani ömrüme ab-ı hayat gibi, gel Çare bulmaz ki bu gönül, tabip ile, merhem ile Bir seni arzuhal eder, gel Mutmain olmaz bu gönül, mal ile, servet ile Bir aşk-ı sevda ile dolu, gel Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aslına Mecbur
Her şey aslına mecbur Buzdan kaleler suya döner Yalnız bir çizgi ile sabit olur An gelir, zaman yurduna döner Boş mezarlar dolup taşıyorken Dünya bir hancı hükmünde Benim ben diyene bak Onlar şimdi sessiz taşlar yerinde Gülersin elbet, ağlamayı bilene dek Kaparsın gözlerini, güneşi görmeyerek Sen bu işleri olmaz mı sanırsın Ey Ademoğlu, akıbetine bak O Yüce Haşmete boyun bükerek Ersen Devrim Şimşek |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|