www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 07:40 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12097
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Bulgur Mantısı

Bulgur Mantısı

MALZEMELER

1,5 bardak köftelik bulgur

1 bardak un

1 – 1,5 bardak kaynar su

2 yumurta

1 çay kaşığı kuru nane (Silme)

1 çay kaşığı kimyon (Silme)

1 kase 750 gr kaymağı alınmış çırpılmış yoğurt

8 diş sarmısak (Macun haline gelene kadar dövülmüş)
Sos Malzemesi ;

½ bardak sıvı yağ

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı nane


Bulgurun üzerine kaynar suyu dökerek bir iki karıştırdıktan sonra soğumaya ve şişmeye bırakın Ara sıra karıştırın Bulgur soğuyunca unu ekleyip kaşıkla düzgün bir şekilde her tarafa eşit dağılmasını sağlayın Yumurta, nane ve kimyonu katarak iyice yoğurun Küçük ceviz büyüklüğünde toplar yapıp avuç içi ile ezerek parmağınızla ortasına bir çukur yapınız Kaynamakta olan tenceye atın Bir müddet sonra pişmişler suyun yüzüne çıkar Bunları delikli bir kepçe ile alarak servis tabağına çukurları yukarı gelecek şekilde tek kat halinde muntazam olarak yerleştiriniz Sarmısaklı yoğurdu bulgur mantılarının üzerine yayın

Sıvı yağın içine sos malzemeleri katarak yağı kızdırın Çok az kavurduktan sonra, yoğurdu yayılmış bulgur mantısının üzerine dokün (Bu mantı sıcak veya soğukta servis edilebilir Eğer sıcak servis yapılacak ise zeytinyağı yerine tereyağı kullanılabilir)
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:22 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.